Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 378)

plakát

Devs - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Dám si první díl jako ochutnávku a to bude vše - jsem si říkal. Pouštím si...a už ani nevím ani přibližně o čem to má být-bude... :-D No, bude to asi pěkná blbost ten kód, co asi jako má obrátit naruby veškeré lidské vědění či představy o existenci jedné reality či osudu ... nebo tak něco, co se možná divák ani nedozví. Ale - i přes divné nevýrazné postavy, pomalé tempo (to bude asi režisérský záměr), tak mne první díl navnadil, že ještě druhý a třetí díl si naservíruji...

plakát

„Pane, vy jste vdova!“ (1970) 

Originální bláznivá zápletka, nespočet hereckých hvězd dané doby, nevšedně zábavné! 100%

plakát

Homolka a tobolka (1972) 

Herecký koncert v rozmáchlejším a výpravnějším stylu a ještě více uvolněnějším díle přidává kouzelného Jiřího Hrzána. Tento třetí díl trilogie je komediálně asi nejjasnější pro širší publikum, nonstop zábava bez uměleckých dlouhých relaxačních uměleckých pasáží jako v předešlých dílech. Mám ho asi ze všech nejraději a viděl i nejvíce krát. 100% (viděl jsem: mnohokrát)

plakát

Hogo fogo Homolka (1970) 

Geniálně pojatá komedie všedního života ve svém pokračování. 100%

plakát

Ecce homo Homolka (1969) 

Genialita vytvořená ze všednosti. Každým shlédnutím film zraje jako kvalitní víno. 100%

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Že jsem ještě nic nenapsal k jedné z mých nejoblíbenějších komedií, na kterou se dívám snad pokaždé, když běží v telce?! Učebnicová komedie, o tom je zbytečné psát, na to se kouká :-D 100%

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Tento film jsem nyní viděl podruhé... Akční, zábavné a vtipné. Příjemná oddechovka v pravém slova smyslu. 75% (viděl jsem: 2x cz)

plakát

Cruella (2021) 

Zajímavá, dlouhá a poutavě udělaná černá komedie, ale ne zas tak, že byste se u ní smíchy váleli po zemi - ale holt nějaká žánrová škatulka se vymyslet musí. Pustil jsem si film bez nějakého kontextu, aniž bych tak nějak tušil o čem to bude a pořád jsem si říkal, že ten black&white modní účes jsem někde viděl... a ona je Cruella postava ze 101 dalmatinů :-) 80%  (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Jedna rodina - Autosedačka (2022) (epizoda) 

První díl mi udělal jasno, že tento seriál si není nutno v programové nabídce zakroužkovávat. Což o to, herecky je to přirozené (až na rádobykomickou figurku Pavla Zedníčka) a nenucené, sem tam i lehký nenásilný humor. Ale tak nějak jsem se nudil tou předvídatelností. Možná jindy mne to bude bavit víc. Téma má co nabídnout.