Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 378)

plakát

Místo zločinu České Budějovice - Slunovrat (2023) (epizoda) 

První epizoda se mi pod kůži nedostala. Úvodní znělka evokovala nějaké temné drama ve stylu Temného kraje, zápletka trochu komplikovanější než v obdobných krimi seriálech (to však není výtka) a z postav kriminalistů na sebe strhával pozornost snad jen Novotný. Leoš a Judita snad příště budou mít více zajímavějšího výraznějšího prostoru. První dojem plytké kriminálky plácající se v mělkých vodách Vltavy, která vlny nadprůměru nedosáhne. Ale což, na další díly se stejně dívat budu, kriminálky mám totiž rád.

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Po italské a československé verzi si servíruji německou variantu. Herecky zdařilé, dějová linie a zápletka prakticky identická, včetně většiny dialogů. (Je snad nějaký jiný film okopírovaný častěji?!) Proč se taky pokoušet obměňovat něco zdařilého, co dobře funguje, že. Pouze závěr je v německé verzi protáhlejší do odlišného konce. (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Láska hory přenáší (2022) 

Taková ulítlá blbina s originálním (na české poměry nevyčerpaným) konceptem několika úhlů pohledu, svižným tempem, divokým dějem a sympatickými herečkami. Hm, vypadá to na samou chválu...tak proč mi to při sledován zas tak úžasný nepřipadalo?! (viděl jsem: 1x)

plakát

Nevyzpytatelné cesty Boží (2022) 

Rozjezd byl na mne krapet nudnější. Ale po oné rozjezdové, odhadem půlhodince, se to začne hezky zamotávat a kupit na sebe motivy a spiklenecké teorie. Ačkoli uhodnout pachatele mordu nebylo nikterak složité, stejně režisér dostane diváka do stavu, kdy si úplně nemůže být jist ničím. Povedené. 75% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

LOVEní (2019) 

Komedie u které se párkrát od srdce i zasmějete (a pokud netrpíte narkolepsií, tak ani neusnete). A to se počítá! Jinak takový ten předvídatelný příběh o "nečekaném" zamilování - nějak mi v příběhu chybělo víc nějakých alespoň náznaků, které by k zamilování zavdaly příčinu. (viděl jsem: 2x)

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Film, který se zapsal do učebnic filmařství jako ukázkové ztvárnění tématu realistická zimní teenagerovská komedie. Perfektní sympatické obsazení, vtipné hlášky, příběh, který mnoho z nás (nebo vašich rodičů) zažilo. Vidět Sněženky a machry je skoro povinnost.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Snaha o romantickou vánoční propletenici ve které na konci všichni ke štěstí přijdou, polepší se atp. jak v americkém romanťáku. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale měl jsem z toho pocit, že je to místy snad zbytečně natahované, děj s těhotnou přítelkyní bych razantně seškrtal nebo vypustil. A přidal více vtipných situací, občas to bylo trochu nudné. No jasně, po premiéře je každý režisér :-) Zamrzí, že to není ani originální nápad z české hlavy, ale okopírovaný polský film - jak nyní čtu... Holt, Láska nebeská to není, ale neurazí. Slabší průměr. 55% (viděl jsem: 1x)

plakát

Srdce na dlani (2022) 

Příjemná romantická komedie, kde vše v poklidném a dějově příliš nekomplikovaném ději *** pozor spojler *** (ne)překvapivě všechno dopadne, přesně tak, jak si od začátku myslíte. Sympatičtí herečtí představitelé, že se to musí líbit.  70% (viděl jsem: 1x)

plakát

Tiché místo: Část II (2020) 

Solidní dramatické pokračování se nese v podobném povedeném duchu jako první díl, možná o kousek akčnější. Jsem zvědav na "pokračování" aneb jak to vše začalo, které bylo nyní nakousnuto. 80% (viděl jsem: 1x cz)

plakát

Mrtví neumírají (2019) 

Pomalé, suché jak chardonnay až se práší od úst. Buď to na mne dělalo dojem jako extra suchý satirický humor který mne částečně minul nebo jako aspirant na nejnudnější filmovou ulítlost s hvězdně talentovaným obsazením, které přišlo vniveč. Asi nebudu ten správný jarmuschovský artový fanda, abych u toho slintal blahem. (viděl jsem: 1x cz)