Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Životopisný

Recenze (67)

plakát

Cimrmani zblízka (2024) (TV film) 

Četl jsem všechny recenze, které tu psali různí uživatelé. Dokáži se na danou věc podívat jak očima mistrova díla herců divadla Járy Cimrmana, očima svýma, tak i očima ostatních recenzentů, které se různí, a musím říct, že všichni mají pravdu. Za sebe musím říct, pokud se dokáži vtipům zasmát, tleskám nadšením a radostí jako malý chlapec, buď jako divák u televizního záznamu, nebo v ŽDJC. dokud bude srdce v hrudi tlouci, Kluci, budu s vámi!

plakát

V peřině (2011) odpad!

Zde nenajde divák nic, co by bylo pro něj zajímavé. Texty písní hrozné, herecké výkony mizerné. Na scénáři pracovalo tolik lidí a výsledek je rozpolcený, že nedává žádný pozitivní smysl ani význam. Snad v místnosti mezi scénáristy spolu se scénářem koloval i nějaký ten joint, to by pak vysvětlovalo kvalitu tohoto filmu. Celý film působí dost hloupě, Ale co očekávat od současné filmové distribuce, která v divákově mysli nezanechá po vzhlédnutém filmu žádný dojem kvality, která by se stala jednou klasikou.

plakát

Kulový blesk (1978) 

Příjemná komedie ve které mě velice překvapil Ladislav Smoljak. Ta role mu seděla a přál bych si takový film jen s ním. Škoda, že tam neměli větší rozsah kluci z divadla Járy Cimrmana, ale i tak mě to velice potěšilo. Kdyby mě na mé svatbě oddával pan Vondruška, tak asi vybuchnu smíchy a ze svatby bude naprostá kalamita. První film, ve kterém několikrát zaznělo datum mého narození.

plakát

Galasuperšou (1984) (pořad) 

V té době to mohl být příjemný veselý program pro celou rodinu. Já byl tenkrát ještě mrně, tak vše doháním až teď s odstupem času. Karel Šíp jako lodivod atakuje všechny kolem sebe, baví, humorem jen srší za doprovodu písní, bavičů i herců, toho nejlepšího, co ta doba mohla nabídnout.

plakát

Ptákovina (2009) (divadelní záznam) 

Ani mě to moc nepřekvapuje, že se podobná hra dlouho nehrála. Vždyť tady není ani o co stát. Sice v tomto záznamu je plejáda skvělých herců, kouzla jsem tu od nich žádná neviděl a děj hry je nudný a nezáživný.

plakát

Blaník (1997) (divadelní záznam) 

Včil jsme v řiti, včil jsme v řiti. Takové věty nemůžeme do svatého ucha říkat. Jak se má potom velitel správně rozhodnout, když se mu tají, kde jsme.

plakát

Můžem i s mužem (2023) 

Film zpracovaný podle divadelní hry, cílí spíš na ženské publikum, než na muže. Dagmar Zázvůrková je to nejpůvabnější, co ve filmu bylo a je to takový malý veselý diblík, tak jsem celý film zvládl do konce jen díky ní. Podle recenzí jsem očekával nejhorší. Podívat se na to dá, i když humor daných dam šel mimo mě. Přiznám se, sedět s nimi v jedné místnosti, by mě stálo asi několik prášků, proti bolení hlavy, či bych vyjed ony zavařené okurky, poděkoval bych a raději odešel pryč.

plakát

S tvojí dcerou ne (1997) (divadelní záznam) 

Obával jsem se, že se nebudu bavit, ale mile mě výsledek překvapil. Skvěle jsem se bavil od začátku, až do konce. Celý děj se odvíjí v lehčím tempu komedie. Herci jsou skvělí, myšlenka pěkná, autor se nebál použít fantasii. O humor není v žádném případě nouze. Kdo má rád komedie, umí se zasmát a touží se bavit a odreagovat se od všedních dnů, tak je divadelní kousek příjemné zpestření dne.

plakát

Kolja (1996) 

Film je aktuální do dnešní doby. Viděno jako povinná návštěva kina, tenkráte na učilišti.

plakát

Němý Bobeš aneb Český Tarzan (1997) (divadelní záznam) 

Kluci si svoje role i po tolika letech náramně užívají. Hraní ženských rolí jim jde naprosto bezvadně a přijde mi, že v převlecích jako by jim vzrostlo sebevědomí a víc improvizují. "Tak tedy vzhůru... "... jděte si třeba do prdele"... ... do Grünbachu!"