Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie
  • Akční

Oblíbené seriály (6)

Dark

Dark (2017)

Opravdu skvělý seriál, který bych přirovnal k dohrání Zaklínače 3 - jakmile příběh dokončíte, tak už nikdy nenajdete něco, co by se tomu kvalitou aspoň trochu vyrovnalo. Děj vás nepřestává překvapovat. Seriál má výborný casting, takže starší verze postav jsou podobné těm mladším. Scény s hudbou a skvělou atmosférou ke konci epizod jsou čistý masterpiece. Dark není na prvních místech v žebříčku seriálů ze dvou důvodů. První z nich je ten, že seriál je v originálu v němčině, takže tomu spousta Čechů nerozumí. Druhý důvod je ten, že děj je někdy natolik složitý, že ho průměrný člověk nepochopí a bude muset trošku zapátrat v hlubinách Googlu, aby našel vysvětlení. Při sledování prostě někdy budete muset zapojit všechny mozkové závity a myslet čtyřrozměrně. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že první dva díly jsou průměrné a nejsou tak geniální, jako je pak zbytek. 5/5

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Dlouho jsem tento seriál odkládal, protože mně téma zombie apokalypsy připadá jako klišé. Byla to ale obrovská chyba. Seriál je skvělě napsaný, do postav se vžijete už od prvního dílu a hudba je někdy opravdu famózní. Je jen škoda, že v 7. a 8. sérii odešel Frank Darabont a seriál začal být trochu natahovaný, ale od deváté série se The walking dead vrátilo zase ke kořenům a seriál začal být zase geniální.

Poslední království

Poslední království (2015)

Kdo si myslí, že seriál kopíruje celosvětově úspěšné Vikingy, tak asi neví, že seriál je natočený podle předlohy Bernarda Cornwella. Seriál má překvapivě vzestupnou tendenci kvality, takže pokud ho po prvním díle odložíte, tak děláte velkou chybu. Postava Uhtreda je zpracována skvěle, neboť  jeho vnitřní rozpolcení mezi Sasem a Dánem je zajímavé samo o sobě. Dawid Dawson, který ztvárnil Alfréda, je vynikající herec a společně s otcem Beoccou tvoří výborné vedlejší postavy. Kostýmy a výprava jsou opravdu věrohodné, takže se při sledování vžijete do 9. století. Wyrd bið ful aræd.

Dva světy

Dva světy (2017)

Seriál rozhodně není pro každého. Pokud čekáte akční sci-fi, u kterého vypnete mozek, tak se do dívání ani nepouštějte. Counterpart je totiž pomalu rozjíždějící a relativně složitá podívaná, která vás nutí přemýšlet. Postavy jsou vykresleny věrohodně, což vám pomůže vžít do příběhu. Seriál má pár nudnějších epizod, ale pro mě osobně to byl ideální kousek, protože se to v mnoha věcech podobalo mému oblíbenému Darku.

Vikingové

Vikingové (2013)

Travis Fimmel společně s Gustafem Skarsgardem dostavají seriál do obrovských výšin. Jelikož mám rád historii, tak mě seriál (i přes spoustu historických nepřesností) nemohl nebavit. Výprava a kostýmy jsou skvělé. Severská hudba zlepšuje atmosféru. Poslední série je trochu slabší, ale pořád je to skvělá podívaná se zajímavým koncem.

12 opic

12 opic (2015)

12 opic bych se nebál označit jako jeden z nejvíce podceňovaných seriálu všech dob. Většina diváků se totiž nechá odradit průměrnou první sérií, která je spíš takové sci-fi béčko, ale druhou a čtvrtou sérii by si žádný fanoušek sci-fi a hlavně cestování časem neměl nechat ujít. První Série 3,5/5. Druhá série 5/5. Třetí série 4/5. Čtvrtá série 5/5.