Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Poslední recenze (42)

plakát

Náš vůdce (2008) 

S celou "Vlnou" (odmítám používat ten příšernej českej název, pardon) mám pár zásadních problémů, a díky těmto problémům mu nemůžu udělit více, než pouze "slabší“ čtyřhvězdí. Vlna přitom v sobě skrývá několik úžasných myšlenek a poměrně silné poselství o tom, že i přes demokracii kolem nás se ve společnosti stále nachází fašismus a stačí jen najít silného vůdce, aby došlo k zmanipulování společnosti. Ovšem, i přes to, že snímek je údajně natočen dle skutečné události, se mi celý ten průběh fašizace třídy tolik nepozdával a zdál se mi malinko, dejme tomu papírový. Nemůžu ale popřít fakt, že i přes to, že se průběh fašizace zdá být v tomto snímku zrychlený (nejspíš), tak to jako celek působí celkem působivě a zároveň děsivě, protože by se něco takového mohlo stát i v dnešní době. Závěr snímku je sice celkem předvídatelný a možná malinko přitažený za pačesy, ale nemůžu lhát – celkem mě posadil na prdel, protože byl poměrně emotivní i celkem brutální. Přes "chválu", kterou jsem na tento německý snímek doteď pěl, mám s ním zároveň několik zásadních problémů – první z nich je celkový styl natáčení. Snímek je natočen na tak vážný námět malinko… pohodově a svižně, řekl bych a zrovna k tomuhle tématu by mi prospělo více pomalejší a soustředěnější styl natáčení + některé ty „videoklipové“ sekvence ve snímku jsou sice poměrně působivé, ale malinko mi kazí celkovou celistvost filmu. Druhý problém mám s hereckými výkony – Vogelův herecký výkon je sice úžasný, ovšem zbytek „teen“ herců mě téměř vůbec nezaujal (i když zrovna tomuhle napomohl fakt, že jsem snímek viděl s dabingem, nikoliv v originále) … Tomuhle snímku sice toho možná dost chybí (větší zpracování do hloubky/psychologie postav, podstatně lepší zpracování), ale i tak se jedná o solidní snímek s myšlenkou, který by měl každý aspoň jednou zhlédnout. Je to sice pouze za 70%, ale něco málo ve mně Vlna zanechala.

plakát

DEATH by MetaL (2016) 

Jakožto člověk, který ujíždí na death metalu (a celkově extreme metalu obecně), tak pro mě byl dokument s názvem Death By Metal zkrátka povinnost. A výsledek... nom, je to fajn dokument, ale cejtím, že to mohlo bejt ještě o něco lepší. Snímek je převážně složen z výpovědí bývalých parťáků a zejména ze začátku, dejme tomu v první půl hodince, je snímek celkem chaotický. Postupem stopáže se forma sice ustálí, ale stále - pořád to není to, co bych od dokumentu o jedné z nejvlivnějších kapel očekával. Kromě pár zajímavostí jsem si z dokumentu odnesl také to, že ač Chuck byl skvělej muzikant, tak byl zároveň člověk s komplikovanou osobností, který se neustále snažil posouvat hranice a chtěl se dostat ze škatulek, které ho řadily do death metalového žánru. Po technické stránce, jak už jsem zmiňoval, je snímek sice fajn, ale něco mu chybí... možná větší důraz na střih? Opravdu nevím... Audiovizuální stránka je skvělá - ve filmu jsou slyšet věci jak z demáčů od Death, tak studiová alba od Death (Spiritual Healing a Symbolic jsou fakt skvělá alba), a dokonce tu zazní i Control Denied (to jsem osobně zatím neslyšel, ale ukázky z dokumentu zněly celkem zajímavě)... Je to solidní dokument, ovšem nemůžu se ubránit pocitu, že jsem od toho očekával trochu víc a ačkoliv mám v rámci death metalu mnohem oblíbenější bandy, tak Death společně s Chuckem patří mezi hlavní pilíře death metalu a nebejt jich, tak tu ten žánr možná ani nemáme. Takže nám nezbývá nic jinýho, než poděkovat géniovi, který sice byl osobnostně možná komplikovaný, zato dokázal vytvořit tvar subžánru, který o pár let později dokázal pozvednout na vyšší úroveň. Slabší 4*

plakát

Blázni ze stadiónu (1972) 

Tenhle snímek mi ukázala moje teď už expřítelkyně, když jsme jednou byli u ní. Osobně jsem nečekal, že by mě tahle komedie mohla nějak oslovit, protože mi mnohem více sednou černé komedie a dramedy, ale tahle crazy jízda mě fakt příjemně překvapila. Jasně, nějakou hlubší myšlenku nebo nějakou silnější emoci aby v tom člověk pohledal a taky je pravdou, že tenhle snímek je fakt bláznivá blbina, která prakticky moc smysl nedává a často si člověk až říká, jak se povedlo tvůrcům v roce 72 natočit takovou bláznivinu. Ovšem, to nic nemění na tom, že jsem se u téhle crazy jízdy fakt dobře pobavil. Nemůžu tady moc hodnotit nějakou technickou, případně audiovizuální stránku, protože zrovna komedie je jedinej žánr, kterému se podobné aspekty dají prominout, a ještě k tomu u takové šílenosti. Herci jsou kupodivu zábavní a jejich role jsou vážně skvělé, ohledně herců není co vytknout. Solidní 4* za to, jak mě tenhle snímek dokázal pobavit. Nic víc, ale ani nic míň. Bláznivá zábava bez myšlenky, ale zato solidní a vtipná k popukání.

Poslední hodnocení (400)

Kenpú denki Berserk (1997) (seriál)

15.12.2023

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál)

15.12.2023

Ghost in the Shell (1995)

29.10.2023

Pevné pouto (2009)

08.04.2023

V zajetí démonů (2013)

09.02.2023

Annabelle 2: Zrození zla (2017)

07.02.2023

Kocour v botách (2011)

07.02.2023

Annabelle (2014)

06.02.2023

Shrek: Zvonec a konec (2010)

06.02.2023

Reklama