Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (171)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Mno, musím tedy říct, že jsem čekal víc. Je tu až příliš humoru, hodila by se větší vážnost a epičnost. Spousta lidí tu film srovnává se Strážci galaxie, já bych spíš zvolil srovnání s nedávným Shazam! Hněv bohů. Jinak je tu spousta odkazů na svět (prostředí, bytosti), ale klíčové artefakty jsou vymyšlené pro tento film - ve světě Forgotten Realms se nevyskytují. Spíš bych uvítal, kdyby tvůrci použili něco, co už existuje. Jo, film má určitě potenciál na další díly, ostatně svět je to rozsáhlý a jde z něj čerpat hodně dlouho. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Dvojka je určitě lepší než jednička. Humor je fajn, postavy taky. Akce je zábavná, i když samozřejmě na Black Adama to nemá. Film rychle utíká, nenudí. Finále... no, nebudu tady spoilerovat, ale možná by bylo lepší tam nedávat ten úplně finální zvrat, o který se postará jistá postava. I když takhle to prostě lépe sedí na to, že je to vlastně komedie. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Určitě lepší než předchozí Ant-Man. Kang byl pojatý dobře a líbí se mi možnost, že on vlastně nebude hlavním padouchem... tak to alespoň zatím vypadá. Film má spoustu zajímavých nápadů na design bytostí a prostředí a je celkově odlehčený (jako ostatní Ant-Mani), takže některé scény nejsou tak dramatické, jak by mohly být. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Moc dlouhé a místy nudné. Quaritch je fajn padouch, ale jeho návrat jsem čekal teda jinak... Odsunutí unobtania mimo děj je trochu podivné rozhodnutí - kritika lovu velryb je holt větší téma. Samozřejmě CGI je perfektní, zvířata Pandory i technologie lidí jsou detailní a promyšlené. Postavy dětí jsou překvapivě v pohodě, hlavně Kiri - Sigourney ji zvládla skvěle. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

Je to lepší než první díl. Talokaňané mají pěkný design a zajímavý background, Namor je vyobrazen pěkně. Film neobsahuje žádný humor, což se dá pochopit - vzhledem ke smrti Bosemana by tu působil silně nepatřičně. Neobsahuje ale ani žádnou obvyklou "hollywoodskou agitku", což mě potěšilo - jde to i bez toho! Škoda, že se tvůrci nejspíš nepoučí. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Black Adam (2022) 

Pro mě naprosto neznámé postavy, ale Black Adam je výborný a to pouze díky Dwaynovi, který ho hraje skvěle. Black Adam je určitě největší komiksový drsňák poslední doby. Hawkman byl také dobrý. Bavilo mě to. Akce byla zajímavá, i nějaké plot-twisty tam byly (ten hlavní ohledně Adamova původu). Dobré. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Jan Žižka (2022) 

No... co se týče vizuálu - všechno je až moc tmavé, což je jasná stylizace a nevadí mi to. Bitvy fajn, ale jsou to jen malé šarvátky, nic epického. V zápletce, proč to vlastně celé dělají, jsem se moc neorientoval. Srovnávat se Statečným srdcem se to rozhodně nedá. Není to velkolepé ani dojemné. Epicky vypadá akorát samotný závěr, kdy vidíme vozovou hradbu Husitů. Hm... sice je to nejdražší český film, ale moc to z toho vidět není. Což je podle mě škoda. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Vizuál je moc pěkný, prostředí také a nové nápady taky tak... bohužel akce tu není mnoho, napětí tu není vůbec a vedlejší postavy jsou naprosto ploché a postradatelné. Závěrečný souboj, přesněji řečeno způsob, jakým byl Predátor poražen, je vyložená hloupost. Velká škoda. Více v mé audiorecenzi.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Mno... jako jo, je to dobré. Hlavní příběhová linka je vážná a vlastně i dojemná, celkově to ale kazí nadbytečný humor a vtípky. Gorr je zahraný dobře, ale mám výhrady k jeho designu. Zeus je taky fajn, jsem zvědavý, co všechno ještě ukáže (pokud bude v dalším filmu). Celkově musím říct, že Ragnarok byl lepší. Měl styl, byl tam humor, ale když šlo do tuhého, bylo to vážné. To tady moc není. Velmi chválím plakát, který je naprosto dokonalý! Více v mé audiorecenzi.

plakát

Jurský svět: Nadvláda (2022) 

Za mě docela dobré - lepší, než jsem čekal. Určitě nejlepší z nové trilogie. Akce fajn, dinosaurů bylo vidět dost, zápletka byla zajímavá, dobře také hodnotím návrat původních hrdinů, který se povedl. Pár podivností tu je, ale dá se to snadno odpustit. Více v mé audiorecenzi.