Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Pravděpodobně nejlepší film Toma Hankse a to má ve svém portfoliu vrcholná díla světové kinematografie. Osobně musím říct, že to je můj nejoblíbenější film, který jsem doposud viděl nejmíň 4x a nehodlám se zaseknout na tomto čísle. Film je kombinací snad úplně všech žánrů a velmi dobře dokáže dojmout a zároveň pobavit. Potěšily mě odkazy na americkou historii a především scény s prezidenty jsou skvěle. Zkrátka Forrest Gump je takový americký Cimrman.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Jeden z nejlepších filmů co jsem viděl a jak koukám na hodnocení, tak se mnou souhlasí dost uživatelů:). Film je o svobodě, naději a hlavně přátelství. Je vidět, jak je těžké si udržet výše zmíněné vlastnosti i v těžkých životních situacích. Skvělé herecké výkony jak od Morgana Freemana, tak od Tima Robbinse a výborná režie od Franka Darabonta, který natočil i jiný skvělý film z vězeňského prostředí a to The Green MIle.

Schindlerův seznam

Schindlerův seznam (1993)

Nejlepší film Stevena Spielberga a jeden z nejlepších filmů vůbec. Příběh velmi dobře pracuje s emocemi a hudba nádherně podkresluje atmosféru. Vše je natočeno, tak aby divák měl co nejhorší pocit z hrůz co se dějí na obrazovce. Janus Kamiński předvedl velmi suveréni výkon a kamera k tomuto snímku patří k nejlepším, co jsem kdy viděl. Závěrečná scéna jen podtrhuje co jsem věděl již dřív. Lepší film na památku obětem války nemohl natočit nikdo jiný, než mistr svého oboru Steven Spielberg.

Kmotr

Kmotr (1972)

Je málo filmů, které můžete sledovat pořad a stále vás nezačnou nudit. A Kmotr mezi ně určitě patří. Nejvíce bych asi vyzdvihl herecký výkon Marlona Brandona, který po celý film udržuje laťku hodně vysoko a zaslouženě získal Oscara za herecký výkon. Moje doporučení je, přečíst si před zhlédnutím knižní předlohu, která je velice dobře napsána a po přečtení si hned budete chtít pustit celou trilogii najednou.

Philadelphia

Philadelphia (1993)

Hodně silný emoční zážitek, po kterém jsem se musel hodně dlouho vzpamatovávat. Především na závěr si připravte papírové kapesníčky. Ale zpět k filmu. Režisér filmu má asi dobrý vkus na herce, protože po Hopkinsovi v Mlčení jehňátek přichází Hanks, který je též ve své roli naprosto úžasný a zaslouženě si odnesl Osacara. Další důležitý článek je určitě hudba, bez které by závěrečná scéna nedosahovala takových kvalit. Téma je podle mě velmi důležité a dá se vztáhnout i na jiná témata, než které je uvedené ve filmu.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Můj nejoblíbenější Vánoční film. Hlavní myšlenka filmu by se dal vyjádřit touto větou: ,,Jak je těžké nemilovat”. Film se dostal na vrchol mého žebříčku vánočních filmu díky obsazení (Colin Firth, Alan Rickman,…) a skvělému scénáři od Richarda Curtise, který dokázal skvěle zakomponovat romantiku s britským humorem.