Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po zhlédnutí poslední série jsem měl dosti rozporuplné pocity. V první řadě jsem byl nadšený z celého seriálu jako celek. Od hereckých výkonů a charakterů postav až po hudbu. Na druhou stranu závěr seriálu mě dosti zklamal. A přišlo mi že chování některých postav neodpovídá jejich povaze. Nakonec jsem se rozhodl, že posední díly mi nezkazí zbytek seriálu a stal se mým nejoblíbenějším.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Po Game of Thrones nejlepší seriál a v některých bodech je i na stejně úrovni. Stranger Things nechybí absolutně nic, přes komediální a romantické kličky děje až po dramatické a hororové prvky. Seriál stojí hodně na hlavních hrdinech, kteří jsou sympatičtí a v jejich myšlenkových pochodech se orientují a dokážu se do nich vžít. Překvapuje mě, jak relativně mladí herci dokážou hrát tak přesvědčivě, že dotahuji své dospělé kolegy a v lecčem je převyšují. Serial sází na 80. léta a dej podkresluje dobová hudba a po odvysílání poslední série můžeme vidět, jaký vliv mají v dnešní době seriály na popkulturu. Kromě hudby se tvůrci snaží připodobnit filmům z té doby a i styl natáčení je podobný. Asi každý se mnou bude souhlasit, pokud řeknu o Stranger Things, že to je největší fenomén poslední doby a ve sledovanosti se podoba Game o Thrones.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Jeden z nejlepších historických seriálů. Seriál vyniká výbornou výpravou a realistickým vyobrazením války. Dokáže chytnou za srdce, ale zároveň umí v člověku vyvolat soucit s vojáky, kteří museli odejít na frontu a někteří se z ní už nevrátili.

Černobyl

Černobyl (2019)

Seriál, u kterého jsem si říkal: ,,Jak tohle mohl někdo dopustit...". Jsou zde dost do detailů popsány následky radiace a hrůzy, které musely prožívat ,,dobrovolníci". Musím pochválit tvůrce, že nezůstali jen u výbuchu elektrárny, ale také popsali následky a kontext doby. Na tento seriál se nemůže koukat kdokoli, ale ten kdo se odhodlá, dostane skvělý seriálový požitek, na který nikdy nezapomene a zážitek v něm zůstane ještě dlouho poté.

Přátelé

Přátelé (1994)

Jeden z nejklasičtějších sitcomů všech dob, který neztrácí na svém kouzlu ani po letech. Nevynechal jsem jedinou epizodu a můžu říci, že ani u jedné nemohu říci, že by mě nudila. Na Friends se můžu koukat stále a přesto mě to baví i po tolika zhlédnutí.