Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (35)

plakát

Agatha Christie's Poirot - Smrt na mysu (1990) (epizoda) 

Skvělý díl se skvělou Polly Walker, který pro mě bohužel lehce sráží nepříliš uspokojivá dedukce na konci a pár nedovysvětlených věcí, které bez vysvětlení působí spíš jako mezery v příběhu. !!!POZOR, DALŠÍ TEXT OBSAHUJE SPOILERY!!!: Bohužel jsem nečetl předlohu, ale například by mě opravdu zajímalo, jak je v knize vysvětlena ta úvodní scéna s prostřeleným kloboukem. Předpokládám, že klobouk byl prostřelený předem a kulku Nick nenápadně upustila. Nejspíše s Poirotem počítala od samého začátku. Přesto nechápu, jak mohla Poirota tak snadno oklamat :). Myslím, že toto je věc, která by si i ve filmu určitě zasloužila vysvětlení, stejně jako otrávené čokolády, pro které jsem si ale na rozdíl od klobouku byl schopen vymyslet vlastní vysvětlení.

plakát

Vanilkové nebe (2001) 

Účelem filmu nejspíš bylo udělat z "Otevři oči" Hollywood classic. První polovinu filmu jsem si říkal, že to není až tak zlé, ale podle mě byl naprosto špatně vykreslen hlavní charakter, který zde vůbec nepůsobí jako takový spratek. Proti tomu bych nic neměl, ale když potom občas pronese některé hlášky z originálu, občas to zazní opravdu divně a mimo mísu. Celý film je navíc celý poameričtěný (ne v dobrém slova smyslu). Závěr je zbytečně protahovaný a doslovnější než originál. Nemůžu si pomoci, ale ten film podle mě neměl vůbec vznikat. Možná, že kdybych "Otevři oči" neviděl, hodnotil bych lépe. Bohužel jsem se ale pocitu nepovedeného remaku nemohl po celý film zbavit (film to neumožňoval), takže mé hodnocení odpovídá mému pocitu během sledování.

plakát

Pevnost (1983) 

Chvíli jsem váhal nad pěti hvězdičkami, ale tak zábavné béčko to zase není. Hudba k filmu je netradiční a určitě film zpestřuje, ale jinak je to fakt celé spíše k smíchu. Vtipné efekty, směšné kulisy, magický talisman, který vypadá jako baterka a reflektory rozmístěné po pevnosti. Nejvtipnější bylo asi, když nacista prohlásil "všichni tady zemřeme", přitom každý mohl z pevnosti odejít kdykoli se mu zachtělo. Nebo když "hrdina" zasunul "baterku" do své "roury od vysavače", aby mohl uvěznit "strašlivého" démona. No, možná bych těch pět hvězdiček přece jen měl dát :)

plakát

Špatná výchova (2004) 

Vlastně ani nevím, proč tomu dávám dvě hvězdy. Nejspíš hlavně za Bernala, kterého mi bylo líto, že musí hrát tak pitomou roli a jistý režijní um, který Almodóvar předvádí. Špatná výchova ale diváka nezaujme. Téma filmu je sice dostatečně přitažené za vlasy, přesto je ale film neuvěřitelně nudný. Připadá mi, jako by Almodóvar stejně jako jedna z jeho hlavních postav nevěděl, co chce natočit a marně hledal nějakou inspiraci. Špatná výchova je špatný film.

plakát

Seikai no Senki - Season 1 (2000) (série) 

Seikai no senki mě po skvělém Seikai no monshou zklamalo v mnoha ohledech. Příběh je naprosto nezajímavý a pořád se válčí proti nepříteli, o kterém toho divák vlastně ani moc neví. Samotné boje jsou nudné, předvídatelné a zaberou určitě asi tři čtvrtiny seriálu. Co naštěstí zůstalo při starém jsou skvělé hlavní postavy Jinta a Lafiel. Především díky Lafiel dávám Seikai no senki slabé tři hvězdičky. Bez ní by to pro mě byla už asi naprostá nuda.

plakát

Pojďte pane, budeme si hrát - Jak jeli k vodě (1965) (epizoda) 

Asi nejdrsnější díl ze všech "Pojďte pane, budeme si hrát". Velkej medvěd tady zšikanuje malýho tak, že to skoro přestává být hezký. Když on ten malej se tak roztomile vždycky nechá... "Brzdu, ale honem!"... Jo jo, tahle hra byla ze všech nejvypečenější.

plakát

Gauneři (1992) 

Na první celovečerní Tarantinův film velmi zdařilý snímek, který se celý odehrává v jednom skladišti, kdy se banda gaunerů snaží přijít na to, kdo z nich je zradil, přičemž herecké výkony jednotlivých gaunerů jsou velmi dobré a dialogy dobře napsané. Například Buscemi působí, jako by mu role byla psaná na tělo (také se mi poměrně líbil výkon Michaela Madsena). Bohužel jako celek nefunguje film úplně stoprocentně. Film i přes krátkou délku působí trochu rozvlekle a já jej řadím mezi ty, které uvidíte jednou, budou se vám líbit, ale nebudete mít chuť si je někdy pouštět znovu (možná také proto, že už víte, kdo za všechno mohl :)).

plakát

Jen počkej...! (1969) (seriál) 

Kultovní seriál to sice je, ale to mě nepřesvědčí, abych tomu musel dávat lepší hodnocení. Po pár dílech vlastně ani není sranda se na to dívat dál...

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Princezna fakt hezká, syn pekaře taky fajn, ale jinak to mohlo být udělaný mnohem líp (já ale nikdy na české pohádky příliš nebyl). Horší tři.

plakát

Mariachi (1992) 

Na debut je to fakt skvělý. Prostě hlína.