Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

To, že film vykradl polovinu scén z přecházejících dílů zaznamená i někdo, kdo zná tuhle sérii tak málo, jako já. Scénář a zápletka jsou hloupoučké až to bolí. Bohužel mi není deset a mám vyšší nároky. Přičtu-li nesympatické nové charaktery, nesympatické staré a zestárlé charaktery, nesympatické vedlejší charaktery i nesympatické záporné charaktery, zbývá mi na tu jednu hvězdičku už jen respekt k té hromadě peněz, která vyletěla komínem a zhmotnila se v pár hezkých efektech... tak jako obvykle jsou mi ale efekty ukradené.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nuda k uzoufání. Nekonečné čekání na něco, co by ospravedlnilo iracionálně vysoké hodnocení končí titulky. I ty jsem dokoukal až do konce, protože co kdyby... ale ne! Odpad dávám obvykle filmům, které jsou také nesnesitelně hloupé. To o Batmanovi říct nemůžu. Přesto mě téměř, po bezmála tříhodinovém mučení nudou, k odpadu přesvědčil. Už nevím, kdy naposled jsem takhle po koukání filmu litoval promarněného času.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Celý příběh, tak jako samotný hrdina tohoto snímku se vyznačují svou nevyzrálostí. Duševní a osobnostní nevyzrálost hlavního hrdiny pak v průběhu filmu působí bolestně a strastiplně. Mechanika a pointa děje se zasekává na úrovni fantaskních představ mých ranných "nácti". Nosná myšlenka příběhu vyznívá samoúčelně jako prázdná exhibice nevýrazných a jakoby karikovaných person. Myšlenkový potenciál, který měl šanci zavrtat se divákovi hluboko pod kůži vyznívá při konfrontaci s plýtkým a osobnostně zaostalým hlavním hrdinnou naprázdno. Film u mě zabodoval příjemnou atmosférou exteriérů i interiérů, líbivou hudbou a oddechově lehkým, "popkornovým" dějem. Potenciál, který jsem zde však viděl zůstal nenaplněn.

plakát

Horší než smrt (2010) 

Shlédli jsme britskou verzi z roku 2007 a bezprostředně po té tento počin a vzhledem k tomu, že jde o remake, má smysl srovnávat. V porovnání s původními uvěřitelnými hereckými výkony působily repliky zde hrajících trapně amatérsky, jakoby se herci nenamáhali nastudovat si vlastní role a koho mají hrát. Postavy působí nekonzistentně. Všeho je zde, zřejmě v americkém stylu, více. Větší rakev, větší auta, větší dům, větší vdova a větší počet vulgarismů. Nic originálního, vše umístěno dle stejného scénáře a znásobeno. Nicméně nevadí-li Vám teatrálnost bez mála na úrovni telenovely a chcete-li ušetřit proti původní verzi 1 minutu, dá se film doporučit.

plakát

Kniha přežití (2010) 

Mám rád postapokaliptiky a The book of Eli měl všechny předpoklady u mě vysoce zabodovat. Nezaujal. Možná je to propagandistickým duchem, kterého v sobě nese, možná "superhrdinou bez příčiny" v jinak "reálném světě."

plakát

Počátek (2010) 

Každý příběh, každá hra má svá pravidla. Někdy bývají jednoduchá a snadno pochopitelná. Jindy zase rafinovaná, komplikovaná a komplexní. O to smutnější je, když pod slupkou skvěle promyšleného mechanismu najdete jen hromádku samoúčelných, na efekt vypočítaných "hejblátek", které si navíc samy protiřečí. A takový Inception bohužel je.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar mě zklamal, bohužel. Bylo to moje první 3D, ale úroveň jak 3D tak digitální grafiky zaostala daleko za mými očekáváními. Nicméně nedá se upřít, že film byl pěkný a hleďavý. Takže tady "pouhé" dvě hvězdičky nevězí. Co mi kazilo zážitek ze sledování byly stereotypní plytké charaktery se svým neuvěřitelným chováním. Opravdovost emocí byla zlehčena ještě klišoidními a rádoby emočně silnými záběry. Neoriginální scénář pak film odsoudil k lepšímu podprůměru. Shlédnutí Avatara neliituji, ale znovu tenhle 160-ti minutový maraton podstupovat nehodlám.

plakát

Než řekneš ano (2009) (TV film) 

Jednoduché archetypické charaktery, kýčovitý "vývoj" psychologie postav, neoriginální námět. Ale protože jsem příliš netrpěl a dokonce jsem zde našel i špetku humoru pak tedy lehký podprůměr.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Celou dobu jsem koukal na ty podivné postavy které jsem nechápal a se kterýma jsem se nedokázal ztotožnit a netušil proč na tohleto koukám. Ikdyž má snad jít o komedii, rozesmát mě dokázalo až posledních pár minut, což vyzpravilo můj dojem téměř na dvě hvězdičky... téměř.

plakát

Yes Man (2008) 

Mám rád filmy, které mě popíchnou přemýšlet a přemýšlet s úsměvem na rtech mám úplně nejraději. Nemusím Carreyho obličeje, ale tady neurazily a Carrey mě bavil. A co se týče celkového poselství? Myslím, že pokud jste někdy dumali nad tím, má-li smysl vylézt z pohodlí vlastní ulity do toho divného světa tam venku, pak vás film určitě osloví... a nebo možná ne?-)