Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Horor

Recenze (31)

plakát

Taylor Swift: The Eras Tour (2023) (koncert) 

Koncert nehodnotím bodama z deseti, ale bylo to neskutečný. To jak Taylor dokáže svýma písničkama navodit pozitivní atmosféru je fakticky dechberoucí, skoro všichni lidi běželi dolů před plátno :D.  Její texty jsou tak výstižný a povzbuzující. Technicky je to na poměry koncertu na maxu, natočený je to perfektně a barvy a ty její kulisy na pódiu a technický vymoženosti jsou úžasný. Je tu ale něco co mě zamrzelo a to to že tu jsou nějaký písničky vystřihlí a na kocertu byly, nejvíc mě zamrzelo že tam není Wildest Dreams a Cardigan. Ale jinak vše perfekt. Potřebuji na její koncert v reálu. Klidně bych byl ochoten dát těch 7800 kč kolik stojí jedna vstupenka. (Ano jsem fanouškem Taylor Swift) :).

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

3,5/10. Je to zvláštní (ne)film. Po filmové stránce je to všechno totálně špatně. Scénář jak kdyby nebyl, ten film je o ničem až na to že jde o nějakou další soutěž. Jako čekal jsem od Kazmy víc, než další soutěž, ale co víc od něj šlo čekat že? Ale musím pochválit sekvenci s cirkusem, tu jsem si i užíval, ale problém je že nic dalšího ne. Mohla by to být klidně další klasická epizoda OMS, ale Kazma si to natáhl na 100 minut a dal to do kin, jen a čistě pro prachy. No celkově je to faktický zklamání a komentáře typu "ten film je celkově na 3* ale jelikož je tu hodně odpadů a hejtu tak tomu dám 5*." Panebože ať tyhle lidi dostanou ban, to už rovnou můžete jít dát Premiérovy 5*, protože tam je hejt. Ach jo tyhle lidi by tuhle stránku měli přestat používat.

plakát

Nezvratný osud 5 (2011) 

6/10. V podstatě jediný špatný díl z této série je čtyřka. Tenhle díl se zase vyhoupl nahoru, jsou tu nejlepší a nejkrvavější smrti (po 3) a nejlepší novinka, ta je taková, že když někoho zabiješ, tak tě to přeskočí. Super nápad! Je tu suprová počáteční katastrofa, řekl bych druhá nejlepší, protože dálnici ze 2 nepřekoná, ani žádná jiná nepřekoná dálnici:D. A konec mě teda fakt dost překvapil, takový twist jsem fakt nečekal. No a když se vrátíme ke smrtím, tak za mě v tomhle díle vyhrává gymnastika. Ale i ta oční operace byla suprová. Musíte uznat že tahle série má prostě nejoriginálnější smrti a navíc má dost dobrý gore a gore je v téhle sérii klíčový a hlavně krvavý a brutální :D. Na tenhle díl mi vůbec nebude vadit když se podívám znovu.

plakát

Nezvratný osud 4 (2009) 

3,5/10. Tak tohle bolelo! Po 3 dobrých dílech přišel neuvěřitelný pád do sraček. V tomhle už se nedá bavit o hororu. Absolutně všechno v tomhle díle je nejhorší ze série a to je: nejhorší herci a výkony, nejhorší CGI, žádný nový nápad, prostě jen kopie. Tak z tohohle všeho nám tu zůstává jen úvodní katastrofa s boračkou na nascaru, která je sice efektní, ale kdyby dávala smysl a neměla tak špatný efekty. Zůstavají nám tu i smrti, některý jsou fakt špatně udělaný, ale některe zase dobře. Nejlepší smrt pro tenhle díl je bazén, ale eskalátor taky nebyl špatnej Jediný co se mi líbilo byl závěr v obchoďáku, ale problém byl že mi ty postavy byly celkem ukradený :D.

plakát

Nezvratný osud 3 (2006) 

6,5/10. Jo jasně je to už třetí díl o tom samým, ale já si nemůžu pomoct. V tomhle díle se dočkáme dle mého nejlepších a nejkrvavějších smrtí v celý sérii (společně s 5). Připočtěte nejlepšího herce (herečku) a máte skvělý 3-tí díl. Taky úvodní katastrofa je suprová, havárie na horské dráze je drsná a napínavá tak jak to má být, ale dálnici ze 2 nepřekoná. V tomhle díle nejdrsnější smrt byla ty 2 holky v solárku (upálení v solárku). Takže, když si řekneme že už je to 3-díl a dokonce hororu, tak je až zázrak, že to takhle dobře dopadlo. Spokojenost.

plakát

Nezvratný osud 2 (2003) 

7/10. Sice se na horor spíše bavíte, ale to vůbec nevadí. Smrti lepší, brutálnější a krvavější než v 1 (a přiznejme si že na sérii nezvratný osud, přeci jen koukáte hlavně pro ty smrti :D). Nápad s tím že nový život přeruší smyčku je zajímavý. Je tu i nejlepší úvodní katastrofa. Bouračka na dálnici je prostě geniálně natočená a suprově destrukční a akční. A samozřejmě se ještě vrátíme k těm smrtím, kde v tomhle díle za mě vyhrává výtah :D (utrhnutí hlavy výtahem). Je to furt skvělá zábava.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

7,5/10. Jeden z mých nejoblíbenějších teen hororů. Originální nápad se smrtí je super, je to v podstatě slasher bez vraha :D. Vraždí tu "smrt" a to docela brutálně, krvavě a hlavně zábavně (nejbrutálnější smrt měla asi paní učitelka :D). Fakt jsem se dobře bavil, má to spád a zbytečně se to nezastavuje. Úvodní katastrofa s výbuchem letadla je hodně intenzivní a děsivá o to pak víc finále s elektrickým kabelem. Když se pak Alex po tý katastrofě probudí cítíte ten strach a tu úzkost s ním, to se jen tak nevidí. Skvělá hororová zábava na víkendový večer s kamarády.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

6,5/10. Odlehčenější a méně vážná odbočka od hlavní FaF série. A dopadlo to suprově je to totálně přestřelený ale nebere se to vážně, yesss!!! Chemie mezi ústřední dvojicí je na jedničku a fakt jsem se párkrát zasmál. Co mi ale na tomhle fakt vadilo tak to že Idris Elba jako záporák je sice super, ale proč tady do toho zas narvali sci-fi a udělali z něj nějakýho superčlověka? To mi hlava fakticky nebere, místama to působilo i jako G.I. Joe a to to podle mého být nechtělo. Ale sumasumárum já se fakticky bavil a pokud máte rádi buddy komedie tak vůbec nepřemýšlejte a pusťte se do toho.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

7/10. Oproti devítce je desítka výrazné zlepšení, akce už není tak přepálená (samozřejmě že přepálená je, ale ne až tak moc) a nelogičností taky ubylo. Je tu několik dějových linek což na škodu tak není (Letty na antarktidě, tým v Evropě, Mia a Jacob s malým Brianem doma). Jacob je tu úplně odlehčen a chemii s malým Brianem jsem mu žral. Úvodní scéna s bombou ve Vatikánu je celkem solidní na to co se převdádělo v devítce. A samozřejmě Jason Momoa jako hlavní zlosyn je fakt jako joker na steroidech :D. Hraje toho záporáka fakt přesvědčivě a je to doopravdy hajzl. Ani nevěřím že se mi to po 9 takhle líbilo. Celý to skončí strašně ale fakt strašně velkým cliffhangerem. Takže prosím ať už je ta jedenáctka tady!!

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

4/10. Jestli jsem vychvaloval předchozí díly že se neberou tolik vážně a je to film na zabavení, tak to se o devítce absolutně říct nedá. Větší propadák a sklamání se v roce 2021 snad nedá vidět. V tomhle díle je všechno podávaný s tak pětkrát větší vážností a právě totální přepálená a nelogická akce s vážností je jednou z těch nejhorších kombinací jaká se může ve filmu stát. Jasně ostatní díly měli taky přepálenou akci, ale tady je to desetkrát větší a strašně to bije do očí. Tím že se Dom zhoupne s ostrova na ostrov s autem, božeeeee!! Je to tak přepálený že je to nuda a bohužel je to díl který má doprdele 145min! Tím že se tady vyhrabe postava o které jsme nikdy nic neslyšeli to pohřbí ještě víc. A poslední kapka byla finále, když se převrátí náklaďák asi 20krát, pak dopadne na kola, Dom do toho nastoupí a jede dál!! A aby toho nebylo málo tak na konci hodí drift a zadkem toho náklaďáku sejme stíhačku!! WTF. A samozřejmě vesmír kde se vystřelej v autě a sejmou tam satelit, už působí fakt jako od asylumu. Totální zklamání.