Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (853)

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Je to pohádkově kouzelné s výjimečným českým dabingem. Příběh je dostatečně a příjemně dobrodružný. Kocour v botách je sympatický hrdina a ostatní postavy jsou také sympatické. Můžete si zazpívat. "Kdo je váš nebojácný hrdina? Kdo je váš nebojácný hrdina? Sám je, ač přemohl stovky (Je náš, je náš) Ha ha! Skromnej a má fešácký botky (Je náš, je náš) Kdo je váš nebojácný hrdina? Kdo je váš nebojácný hrdina? Kdo je ten gato co nemá strach? Jen tančí, nezná krach Kdo sám bude s kordem stát? Tenhle kluk se neumí bát! Kdo je váš nebojácný hrdina? Kdo je váš nebojácný hrdina?"

plakát

Bod obnovy (2023) 

I když je zde na databázi napsáno, že inspirací byli Potomci lidí, tak já vidím inspiraci u Blade Runner a Blade Runner 2049. Ale film je to podařený. Je dobré že pestré mezinárodní spolupráci vznikl film, který v Čechách dlouho nevznikl. Sci-fi s příchutí detektivky s velmi kvalitním vzhledem. Ono je kvalitní i herecké obsazení  i když to chtělo nějaké srbské herce, když je tam srbská účast. Andrea Mohylová příjemně překvapila. Další herci dobrý výkon jako vždy. Snad nebude na dlouho poslední film této kategorie a přeji mu úspěch i v zahraničí.  Příjemná ČSFD projekce.

plakát

Byl jednou jeden... život (1987) (seriál) 

Legendární, poučné, zábavné, vtipné, příjemné. K tomuto francouzskému seriálu by se dálo přiřadit mnoho pozitivních přídavných slov a vlastně nejen přídavných. Jedna z nejlepších televizních učebnic o lidském těle pro mládež.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Výborný tvůrčí tým vytvořil výborný film. Je zde kouzlo staré stověžaté Prahy, starého rakousko-uherského mocnářství, starých šestákových detektivek. A místo psa je tu kytka masožravá. Jen se nejmenuje Alík, ale Adéla.

plakát

Noční návštěva (1990) (TV film) 

Televizní inscenace, která díky těžkému tématu morálky a hereckému umění pánů Vladimíra Ráže, Otakara Brouska strčí do kapsy kdejaký velkofilm. Hudba trochu rušivá, ale jsou horší případy.  Viděno poprvé před lety a pak po létech a stálé je to dobré.

plakát

Cosquerova jeskyně - mistrovské dílo ohrožené mořem (2022) (TV film) 

Díky tomuto dobře natočenému dokumentu jsem se dozvěděl o Cosquerově jeskyni.  A samozřejmě o snaze francouzských vědců zachránit tento světový unikát a vytvořit jeho kopii pro muzeum a další generace.  Dříve moře malby chránilo, protože je znepřístupnilo, dnes je ohrožuje.

plakát

Perfektní den (2015) 

Konec války nemusí ihned znamenat mír a klid. U občanských válek to plátí asi dvojnásob a dlouho trvá než se rány zacelí.  Bosna a Hercegovina taková byla a možná i trochu i je. Pro humanitárních pracovníky z mezinárodní organizace Aid Across Borders je sisyfovská práce jak dostat jednoho umrlce ze studny v tento čas a v tomto místě. Přes veškerou snahu je někdy problém mezinárodních organizací velmi složitá. Někdy je ovšem těmto organizacím i tlumočit.  Herecké obsazení je dobře zvoleno a hraje dobře ve filmu se silným tématem a dobře natočenému. Temné pohlazení na konci písní Where Have All the Flowers Gone zpívanou Marlene Dietrich má jemné světlé paprsky naděje lepších dnů než je tento perfektní.

plakát

Páni kluci (1975) 

Kouzelné převedení díl Marka Twaina Dobrodružství Toma Sawyera do prostředí fiktivního českého meštečka Levín v rakousko-uherském mocnářství na začátku 20. století. Snad by se to Marku Twainovi líbilo, protože mě ano.  Jak by asi v podobném duchu stejní tvůrci převedli Dobrodružství Huckleberryho Finna?

plakát

Konflikt (1983) 

Starší, ale i tak to není zcela neaktuální.  Garri Bardin to vymyslel dobře. Snad nedopadneme jako modré sirky a zelené zápalky.

plakát

My a Giulia (2015) 

Sympatická italská komedie o boji za svoji šanci na lepší život a spravedlnost i když jste životní ztroskotanci mužského pohlaví na hraně středního věku a proti vám stojí mafia či camorra. Hlavní hrdinové Diego, Fausto, Claudio a Sergio bavili všichni.  Největší sympatie si získal Sergio, který si jako charakterní komunista, odborář - idealista věděl rady a mafie se nezalekl. Navíc to byl manuálně zručný muž z lidu s dobrými nápady na ekonomické vedení agrohotelu i když máte do kapsy hluboko. Pravda, že tady mu pomáhali i ostatní z party.  Ve filmu tu je i česká stopa - hrají tu skladby Antonína Dvořáka.