Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Poslední království

Poslední království (2015)

Jedna z mých skutečných srdcových záležitostí. Postavy jsou tak dobře napsané a zahrané, že jsem si je zamilovala do posledního zmetka, co se v příběhu objevil. Dialogy jsou výborné, nenudí ani při třetím shlédnutí, charismatičtí hrdinové se postupně vyvíjejí a jejich dramatické osudy stále nutí pouštět další a další epizody. Kulisy se můžou zdát lacinější, stejně jako střety nepočetných armád, ale přesto z toho středověká atmosféra čiší velmi věrohodně. Děj je ve srovnání s knižní předlohou citlivě zjednodušený, neznásilňuje ji a překvapivě dobře dokáže vybruslit ze scén, které by v hrané formě byly příliš zdlouhavé, chaotické a těžko popsatelné. S chutí bych si to celé dala i počtvrté.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Celý seriál je spíše o formě než o snaze přijít s nějakým originálním tématem, jelikož neustále čerpá z provařených filmových klišé a popkulturních odkazů. Abnormální množství skvělého humoru a neustálé zesměšňování hlavních hrdinů téměř vylučuje jakýkoliv patos, což platí především o první sérii, zatímco ta druhá už začíná být o něco vážnější, postavy se postupně vyvíjejí a dostávají nový směr. Zamilovala jsem si je všechny a celou dobu jsem se výborně bavila.

Samurai Champloo

Samurai Champloo (2004)

Dokonalá kresba, animace, akce, charaktery, humor, zápletky, hudba...tohle anime je dokonalé od začátku až do konce.

Lovci duchů

Lovci duchů (2005)

Moje srdcová záležitost, která dokázala naplnit všechny mé potřeby, od těch nejprimitivnejších až po ty nejdůstojnější. Nezabývá jen městskými legendami, ale také si vcelku odvážně hraje s mytoligií křesťanství a velmi netradičně křesťanských prvků využívá. Dokáže v sobě dokonale skloubit mysteriózní tématiku, smíchanou s lehkou dávkou kontroverze pro americký seriál nepříliš typické, dramatické vyprávění odlehčuje ironickým humorem a vtipně využívá osobní sebereflexi (např. Supernatural LARP). A neméně důležité je atraktivní herecké obsazení s výborně napsanými charaktery postav, které, ačkoliv jim na bedrech leží osud celé planety, chybují a jsou stejně nedokonalé a zranitelné jako každý z nás. Ať už může být tematika „reálného nadpřirozena“ jakkoliv přitažená za vlasy, v tomto dokonalém koktejlu zábavy a poučení je v každém případě velmi opojná. A Jensenův Dean je vážně k nakousnutí.

Strážce pořádku

Strážce pořádku (2010)

Skvělý inteligentní seriál, který víc než z akce těží spíše z propracovaných charakterů, zajímavých a často nevypočitatelných vztahů mezi jednotlivými postavami, atraktivnosti amerického venkova a hlavně z charismatického hlavního hrdiny, který tvoří základní pilíř všeho, kolem čeho se seriál točí.