Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (309)

plakát

Hana zakari no kimitači e: Ikemen paradise (2007) (seriál) 

Až příliš over-the-top. Tady je snad víc wtf momentů v jedné epizodě, než ve všech ostatních seriálech co jsem kdy viděl dohromady. Zápletka není úplně špatná a hlavní hrdinka je opravdu sympatická, ale většina vedlejších postav je bohužel tak ztřeštěných, že se na to nedá dost dobře koukat. 50%.

plakát

NANA (2006) (seriál) 

Nee, Nana.. hodně nostalgický coming-of-age seriál, který je plný propásnutých příležitostí, nesplněných snů a vyrovnávání se s realitou. Musím říci, že změna, která se odehrála někdy kolem třicáté epizody mi moc nesedla a velký odklon od vztahu Nany a Hachi, který byl do té doby jakýmsi ústředním motivem a tmelícím prvkem, seriálu neprospěl.. Každopádně se ale jedná o povedené a emocemi nabité anime, takže určitě doporučuji shlédnout..

plakát

Lásky čas (2013) 

Škoda, že Curtis s režijí končí, protože bychom patrně těžko hledali v tomto žánru povolanější osobu. About Time je hodně nostalgický, až bych řekl staromilský snímek. Zatímco některé filmy mají vyjímečné scény, kvuli kterým si je pamatujete, tak About Time není tento případ - je kompaktní, bez výraznějších vrcholů či pádu a drží si svojí vysokou kvalitu po celou dobu stopáže. Obsazení je samozřejmě bez vyjímky vynikající. 90%.

plakát

Lucy (2014) 

Ono to i smysl celkem dává, jenže.. Besson si vymyslel taková pravidla, že by se s jejich pomocí dalo vysvětlit úplně všechno. Celkový dojem je nakonec značně rozpačitý, protože Lucy se celou dobu nemůže rozhodnout jakým filmem chce vlastně být. Ty dvě hvězdičky jsou tedy za povedenou vizuální stránku (filmu i Scarlett).

plakát

22 Jump Street (2014) 

V podstatě to samé co jednička, hluchá místa se střídají s těmi hodně vtipnými (dvě scény jsou naprosto perfektní a film stojí za to vidět jen kvůli nim). Nad úroveň jedničky to dostávají především parádní závěrečné titulky.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Asi nejnápaditější animovaný film vůbec. Naprosto geniální vizuální zpracování, spousty menších i větších vtípku a chytrých popkulturních narážek - je toho opravdu hodně co chválit. Jen ten závěr působil možná trochu nepatřičně, ale rozhodně né natolik, aby to pokazilo dojem z předchozí bombastické jízdy..

plakát

Zátah 2 (2014) 

Další nekompromisní řezničina, které by ovšem prospělo zkrátit trochu stopáž. Druhý díl není tak kompaktní a působivý jako ten první, přesto stále zvládne bavit nápaditou choreografií. 70%.

plakát

Divergence (2014) 

Kdybych nečetl knihu, dám asi 3* - takhle ale bohužel vím, o kolik lepší mohl Divergent být. Dva největší problémy filmu, které spolu navzájem souvisí, jsou uspěchanost a krotkost. Přes delší stopáž není jaksi čas vybudovat atmosféru a nechat nás sžít se s postavami. Jede se jen po povinných dějových zastávkách - přičem ty méně důležité se mohli klidně vypustit v zájmu strávení více času na těch klíčových. I díky tomu pak film vyznívá krotce a ustrašeně. Ty nejsilnější scény jsou tu odbyty jen jaksi mimochodem a některé důležité detaily jsou vypuštěny (v rámci nižšího ratingu předpokládám) takže ten pocit strachu, naléhavosti a boje o přežití, který hlavní hrdinka v knize prožívá se do filmu dostat nepodařilo ani náznakem. Smrt některých, v knize důležitých, postav pak také vyzní doztracena, protože jsou pro vás prostě jen Týpek č.1 a Týpek č.2. Je to škoda, protože začátek vypadal relativně slibně a potenciál na dobrý film byl velký. Takže rada pro všechny, přečtěte si raději knihu. 50%.

plakát

Noe (2014) 

Vizuálně povedené (nic jiného bych od Aronofskyho nečekal) a.. to je co se jednoznačných kladů týče asi vše. Celkem zajímavý byl přerod Noeho z kladného hrdiny v pomateného skoro-záporáka - ovšem i díky tomu pak film vyzněl v podstatě nijak. Vlastně jsem se nedozvěděl, jak je Noeova postava vnímána v kontextu filmu. Celkový dojem se dá nazvat rozporuplným - nabízí se spoustu otázek, ale téměř žádné odpovědi.

plakát

NON-STOP (2014) 

První hodina je parádní. Pak začne na povrch pomalu (docela rychle) vyplouvat fakt, že scénáristi vlastně nevěděli co si s tím počít a jak celé dobrodružství zakončit. Závěr už je pak hodně béčkový. Ale i tak se jedná o celkem nápaditý a svižný akční thriller, tak s přimhořenýma očima zaokrouhlím na 4*.