Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (35)

plakát

Jedna rodina (2022) (seriál) 

Dávám 3*. Jednu za nápad, jelikož v české kinematografií vznikají často díla na stejné brdo a toto je alespoň trochu něco jiného. Druhá je za humor. Je zde vcelku podařený humor, který umí pobavit.  Třetí je za výkony některých herců. Svoji roli zahráli skvěle, dokonce jich byla za mě celá řada. Bohužel tam je ale pořád mnoho věcí, které mě až vyloženě vadí. Jednak se koncept, jakým se seriál vydal v dalších seriích, kde nabírá další české herce a dělá z toho velký guláš. Absolutně mi jsou proti srsti určité části a morální zásady, které se v seriálu nachází (bydlení Martiny samotné v 17 letech, nezastání se učitele ve škole, aj.). Přijde mi to hodně.  Závěrem velmi dobrý nápad s dobrým humorem, ale spousty nesrovnalostí. :)

plakát

Colin v černobílém (2021) (seriál) 

Jak zde již bylo řečeno. Obecně za to poměrně dobře zpracovaný seriál, který si pustíte v jeden sobotní podvečer a podíváte se v klidu na těch pár dílů. Mladý klučina se snaží skrze rasistickou společnost dosáhnout svého cíle. Vše vypráví jeho dospělé já, které vysvětluje celou situaci skrze historické události. Děj se mi líbí, jelikož ukazuje realitu tehdejší doby poměrně dobře. Herec v hlavní roli je sympatický, jeho dospělé já už tolik ne. Myslím si, že tvůrci mohli vybrat lepšího adepta. Bohužel, jak již bylo zmíněno, pro českou náturu se jedná o dílo velmi zaměřené na rasové nepokoje. Místy až s přehnaným důrazem, což poslední dobou bývá časté. Určitě tomu přikládám velký důraz i já, nicméně často mívám pocit, že je toto téma poslední dobou, nejen v multimédiích, stavěno před úplně všechno.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Pro mě osobně to je film, kterému jsem chvíli musel přicházet na chuť. Až časem jsem pochopil jeho genialitu. Produkce tohoto filmu je naprosto fenomenální. Od scénáře, k dějové linií, až k hereckým výkonům Hopkinse a Foster. Líbí se mi i propojení několika žánrů, do nichž film vždy zasahuje částečně (krimi, akčí, thriller, horrorvé prvky). Tento film si jednoznačně zaslouží 5*.

plakát

Tři mušketýři 2 (1974) 

Pro mě osobně druhý díl nebyl slabší. Naopak mi zde přijde větší důraz kladený na vtip, který se povedl. I akční scény jsou koukatelnější. I přesto, když se řekne tento film, první, na co si vzpomenu je legendární snídaně mušketýrů během boje s protestanty. Tato scény by měla být nesmazatelně zapsána v knize světové kinematografie, protože její smysl pro humor mě doslova dostal..

plakát

Tři mušketýři (1973) 

Jedná se o moje nejoblíbenější filmové zpracování. Snímek byl situován do komediálního dramatu, který mu velice sluší. K jeho dokonalosti vše vyšperkovali skvělí herci v hlavních i vedlejších rolích. Nejvíc se mi opravdu líbí typ humoru. I adaptace doby, kostýmy, vše si sedlo. 5*

plakát

Hvězdná brána (1994) 

Film s velmi zajímavým námětem, který využil svůj potenciál.  Za mě velmi povedené sci-fi, které si buď najde fanoušky nebo ne. Musím uznat, že nejlepší herecký výkon zde ztvárnil Jaye Davidson, jeho role boha Ra je fenomenální a děsivá. Skvělé a věrohodné jsou i kulisy. Vše dokonale podtrhl David Arnold hudbou, která je dnes už notorická.  Za mě určitě film, jenž naplnil očekávání ve svém oboru a má místo mezi slavnými. 5*

plakát

Michael Jackson: Liberian Girl (1989) (hudební videoklip) 

Naprosto okouzlující videoklip s mnoha megastar té doby. Miluji jej i tu píseň. Za mě jasných 5*.

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

Není třeba snad ani představovat tento sitcom. Dvě rodiny spojí své osudy a vytvářejí tím tak jednu novou obrovskou rodinu, ve které se každý musí prokousat a najít si cestu navzájem. Příběh je super, vtipy velmi povedené a každý z herců svojí roli zahrál, až na výjimky, dokonale. Pár přešlapů tam ale za mě je. Přiznám se, že subjektivně každý ideální a poučný konec mě už nudil. Věděl jsem totiž už při začátku zápletky, jak to dopadne, což na rozdíl od jiných sitcomů šlo předvídat hůře či nikoli.  Neříkám, že dobrý a spravedlivý konec je špatný, ale když už jde o 100. díl, působí to už fádně. Z tohoto důvodu a dalších menších bezvýznamných šrámů dávám 4*, jelikož se jedná o legendární seriál.

plakát

Ženatý se závazky (1987) (seriál) 

Al Bunda a jeho ,,povedená" rodinka. Myslím si, že tento výraz se již stal legendou. Sitcom, jehož významem je satira vůči americkému ideálu, se povedl dokonale. A to zejména kvůli Ed O'Neillovi a Katey Segalové, jejichž stvárnění Ala a Peggy se vrylo zlatým písmem do kroniky sitcomů. Obecně celá produkce, včetně scénáře, je na úžasné úrovni, čímž seriál splňuje to, co od něj očekáváte. Bohužel se pro mě zklamáním konec, který již tak výrazný není a je vidět, že už seriál ztrácel na popularitě. To ale nemění můj názor - 5*.

plakát

Pupendo (2003) 

Nadějný sochař Mára žije se svojí rodinou v ústraní od komunistického režimu a vyhlíží lepší zítřky. Na druhé straně rodina druhá rodina, jeho přítele Míly, ředitele školy, který veřejně podporuje komunistický režim, ale zády si myslí své. Pan Hřebejk vztahy a příběhy těchto rodin rozvinul do krásné komedie, která si osobně myslím, že je v českém prostředí velmi nedoceněna. Největším nábojem je bezpochyby pan Polívka a Dušek. Jejich rozhovor na školní chodbě u mozaiky je doslova nesmrtelný. V pozadí nezůstávají ani jejich chotě, Vilma Cibulková a Eva Holubová.  Scénář perfektní, humor lidový i intelektuální, hudba doprovázející film nádherná. Není nic, co bych tomuto komediálnímu dramatu vyčetl. Za mě jasných 5*.