Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Poslední recenze (15)

plakát

Jeho dům (2020) 

Možná z toho lehce cejtim Peela, ale to asi jen proto že hlavní hrdinové jsou takoví jací jsou. Pokud máte na vyzvánění něco jako jezdec na bílým koni, nebo máte na prsou vytetováno něco jako Ortel, tak bych doporučil zvážit sledování tohoto hororu. Pokud však jdete pro horor a nečekáte příliš, tak si troufám říct že dostanete dost. Mnou doposud neznámý režisér Remi Weekes má podle mě potenciálu na rozdávání. Často se mi nestává že by na mě působila atmosféra a strašení tak výtečně jako u tohoto filmu. A to musím podotknout že se mi v obýváku zrovna odehrával kočičí Oktagon, ale i přesto sem se dokázal NEJEDNOU leknout a dokonce mi u dvou scén doslova projel mráz po zádech ( jak úžasný pocit). Rozhodně bych přidal do žánrového zařazení něco jako psychologický. Příběh ačkoliv je originální a zajímavý tak byl pro mě lehce nudný, ale co se týče hororového řemesla tak je to určitě jeden z lepších hororů který dneska hodnotím čtyřmi hvězdami, ale nutno podotknout, že čtvrtá hvězda není tak plnohodnotná. Rád bych z dílny Weekese viděl v budoucnu další kousky.

plakát

Terrifier 2 (2022) 

Začnu asi hned tím že to vlastně celé mohlo být tak o hodinu kratší a nevadilo by mi kdyby z filmu zmizely dlouhé, natahované a nedůležité scény. Tento fakt však vůbec neubírá na zábavnosti druhého pokračování klaunovy kavárny plné nechutných věcí. Dále bych asi vytkl finální fantasy vložku, nezajímavost a přeplácanost příběhu a stupidní chování postav ( které mi však k slasherům sedí a vlastně bych si ani nedokázal představit postavy, co by hlavu používaly i k jiným účelům, než jen aby jim nenapršelo do krku). Pryč s kritikou! Protože Terrifier 2 je prostě super. Proč ? Gore které je tu podané praktickými efekty je prostě bravurní a dokážu odpustit i pár scén kde byly figuríny dost prokouknutelné. Takhle suprově to digitální efekty prostě neutvoří. Znáte ty reklamní, lákající články, kde píšou, že lidé utíkají z kin a zvrací? Myslím si že se tu najdou scény u kterých by nezkušený divák možná ani nestihl utéct. Prostě skvělé! A scéna v posteli? Ta je vyloženě top of the strop. Kromě gore je pro mě osobně celým tahounem zábavnosti a jisté děsivosti samotné mimika klauna. Tenhle klaun nesmí mluvit a doufám že ani v budoucích potenciálních pokračováních nebude, rázem by ztratil efekt a byl by to prostě jen obyčejný vraždící maniak. To jak se klaun tváří ( např, scéna kde si zkouší brýle) to je opravdu děsivé a zároveň vtipné, klobouk dolů maskérům a ztvárniteli klauna. Musím také pochválit  hlavní herečku. Oproti jedničce je tu znát rozhodně větší rozpočet a snaha (ne tak povedená) o hlubší příběh. Zasloužené 4 hvězdy.

plakát

Méďa (2012) 

Kdo by nechtěl mluvícího méďu, který vás nikdy neopustí, bude vám nejlepším kamarádem na celý život, můžete s ním kouřit dýmku, koukat na televizi a smát se kravinám. Méďa je super počin s trošku vulgárnějším humorem, který je místy velice vtipný a místy se ani nepousmějete. Typický šablonovitý příběh pohřbívá tento film do průměrných vod a jediný co se ho snaží vytáhnout na hladinu je mluvící plyšák.  Z části se mu to daří z části ne. Ale ve výsledku je to spíše ta lepší komedie. Hodnotím lehkým nadprůměrem ale na čtyři hvězdy to prostě není.

Poslední hodnocení (215)

Jeho dům (2020)

13.11.2023

Terrifier 2 (2022)

09.11.2023

Méďa (2012)

29.10.2023

Tajemný muž (2012)

29.10.2023

Mučedníci (2008)

28.10.2023

Would You Rather (2012)

24.10.2023

Ghostland (2018)

23.10.2023

Saw X (2023)

22.10.2023

Host (2020)

22.10.2023

Reklama