Reklama

Reklama

Tajemný muž

  • Kanada The Tall Man (více)
Trailer

Když se jí ztratí syn, snaží se zoufalá matka rozluštit hádanku tajemného muže, který údajně unáší děti. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (485)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco daleko jiného, hororového a tohle je spíš za vlasy přitažené drama. Pascal Laugier nás schválně od začátku tahá za nohu, abychom pak byli překvapeni, že vše je vlastně jinak. Mně to ale bylo docela fuk, postavy si mě vůbec nezískaly. No a zatímco Mučedníci mě místy mírně uspávali, Tajemný muž uspává pomalu celou dobu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda chtěl bych sdílet vaše nadšení. Mě to přišlo jako poselství z království kretenismu. Dům který stojí na podkopaný zemi, velká skupina lidí, která je o něčem přesvědčena, ale pak jim stačí něco říct a zcela otočí. Obrovská porce zmizení dětí ve velkém časověm rozpětí a nikdo krom místní vidlácké policie to neřeší. Tradiční nesmysly, jako že ženská doběhne jedoucí auto, zvládne fight se psem a v druhým záběru už na ní ten samej pes (jinej tam nebyl) co dostal budrem do palic, nezraněnej štěká na tu ženskou v autě, ale tentokrát nezautočí, protože film. A tak je to tam se vším. Trapný jak ruskej parlament. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak to byl snímek, na který jsem byla opravdu docela zvědavá a nakonec se z toho vyklubal celkem dobrý thriller. Bylo tam přiměřeně dost dějových a překvapivých zvratů, ale v některých vypjatějších situacích se mi zdálo, že Laugier tlačil moc na pilu až do absurdna (pes, bahno). To všechno mohlo uškodit i na herecké přesvědčivosti Jessice Biel, která by jinak v roli hodné mladé sestřičky July obstála velmi dobře. Pro mě byla jinak zajímavá a hezky zahraná role Jenny v podání Jodelle Ferland. Jeden z filmů, na který se budu muset podívat asi ještě jednou, už jen kvůli závěru, který sám o sobě měl sice určitou myšlenku, nicméně šlo vše řešit naprosto jinou cestou, ale to by byl už asi naprosto žánrově jiný film i když tady se jich prolínalo docela dost. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tady musím plně souhlasit s *CARNIFEXem*. Osobně jsem se na to těšil proto, že to dělal někdo, kdo mě šokoval svým posledním filmem. Tall Man, The není horor, jak jsem čekal, že bude. Je to Psychologické drama, což není úplně můj šálek kafe. Hlavně mi tam docela vadila Jessica, vůbec se do této role nehodila. Ač docela nerad, musím za 2*. Pro mě osobně velká nuda. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nerád sa pridávam k otrepaným rečičkám, ale v tomto prípade bohužiaľ musím uznať, že po hororovej náloži Martyrs je Tall Man od Pascala Laugiera trochu sklamaním. 1 z tých filmov, kde divák čaká horor a dostane podivnú žánrovú zmes, vyvíjajúcu sa až kdesi do rodinnej drámy. Je tu síce niekoľko skvelých, hustých a poriadne napínavých hororových scén, ktoré ponúkajú fajnovú atmosféru a sú natočené v krásnom, štýlovom vizuále, no film ako celok na mňa zapôsobil rozporuplne a budem si ho musieť časom zopakovať. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak jeho filmovanie prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • S největší pravděpodobností je film insiprován duchem jménem Slender man, který má odnášet děti a potom je jíst. (josefklimes)
  • Film měl premiéru v roce 2012 na Filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama