Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Upozornění!!! Tento film není pro slabé povahy, milovníky lidského těla, odpůrce krve, pro lidi, kteří nemají rádi klauny, násilí a vlastně pro všechny, komu horory dělají špatně, případně nemají na tyhle věci žaludek. Vy všichni ostatní, jste srdečně zváni. Příběhově není moc co řešit. ART se vrací ze záhrobí, probuzen temnou silou, aby znovu terorizoval městečko. Tentokrát se zaměří na dva sourozence, kteří jsou s ním nějak spojení. To je vlastně vše o příběhu. Důležité je, že klaun po cestě zabije celkem dost lidí a to hodně nepříjemným způsobem. Hlavní prim tedy hraje brutalita a ta je tady na takové úrovni, že pokud film pustíte své drahé polovičce, mohla by požádat poté o rozvod (Ta moje to nakonec přežila). Plno Krve, mrtvol, roztrhaných těl a končetin, kterých  je tady požehnaně a v takové míře, že mi ještě kousek krve kape z počítače. ART samotný je opravdu strašidelný a zaslouží si místo v síni slávy mezi kultovními zabijáky jako Jason, Freddy či Michael. Samozřejmě se to neodehrává po celých 140 minut, ale mezi těmito orgiemi je vložen i příběh, který není špatný a má i sympatickou hlavní hrdinku(je to kost jak svině). Občas mu sice mírně dojde tempo a neuškodilo by to malinko zrychlit. Takže jediným mínusem je opravdu těch 140 minut, které kdyby se prostříhali na 100, tak se jedná o svižnou brutální jízdu, která nezná obdoby. Samozřejmě je to pocta žánru, takže občas jde vidět, že mrtvoly jsou gumoví panáci a tělo se spíš chová jako plastelína. To však nic nemění na tom, že vše je zpracováno prakticky a není zde vůbec nic digitálního. Proto cením, že si rejža poradil s prostředky a dodal nám poctivou gore jízdu. Osobně jsem čekal ještě víc morbidity, ale přesto jsem spokojený a pokud vznikne třetí díl, budu u toho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Voalá.. Už je tady zase to sadistický prase! Zkurvenec Artík, kterému nejde jen tak rozšlapat klobouček, zase úřaduje takovým způsobem, že si hledáte na internetu fotky Davida Howarda Thorntona, abyste našli úlevu v polidštění. Délka je přiměřená nabízenému artiklu, atmosféra chvílemi skličující a jindy zase v příjemně nostalgickém retro módu se zaměřením na proces přeměny Lauren LaVera na She-Mana. Diváci, co při ložnicové scéně omdlévají a odhazují své šavle v dáli, si určitě myslí, že Damien Leone zasluhuje polstrovanou celu. Já mám za to, že zasluhuje tvůrčí svobodu a aspoň jednu nulu navíc k rozpočtu (dvě by ho už možná zkazily).. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Takze se nam vratil nas klaun o kterym nikdo nic nevi..jen ze se jmenuje ART - no ted je mnohem vtipnejsi a mluvi oblicejem, jeho nejlepsi kousek je asi kdyz rozebere tu cubku a pak ji vosoli 😊 to se mu povedlo..par dobrejch srand vymyslel az to ke konci nedomyslel..hrdinka je hot lidl wonder woman, nadech VHSky ztoho smrdi, doufam ze se klaun vrati vy zmrdi 😊 ARTa mam rad je to muj velkej slasherovskej kamarad 😊 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Do projekcie dvojky som siel s despektom, lebo .. povedzme si otvorene dvojky su regulerne podradne filmy. Tuna to neplati, i ked mordy uz nudili a reziser sa az prilis vyzival. Pochopil som ze ide o poctu hororom 60., 70. a 80. rokov minuleho storocia, kde suverenne najlepsie horory vznikali v 70. rokoch 20. storocia. Urcite hororov znaly divak si najde sceny ktore sa inspirovali z filmov z 80s. na Schumachera a jeho dnes uz  legendarny film  8 mm z roku 1999 to ale stale nema, reziser este nema rezisewrske skusenosti  - no a  samy od seba neprijdu, ze jo  : 56 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jelikož neznám ani původní krátký film, ani první díl, bylo pro mě tohle první setkání s Damienem Leonem a jeho klaunem Artem a dojmy jsou minimálně smíšené. Na jednu stranu je druhý Terrifer solidně brutální, nabídne celkem slušné gore a je na něm vidět, že Leone dokáže za poměrně málo peněz stvořit poměrně dost nechutné muziky. Na druhou stranu je tu ovšem jakási ne moc funkční mytologie, která mě úplně míjela a hlavně 138 minut je na podobný druh film prostě extrémně moc. Je sice fakt, že i s takhle extrémní plochou dokáže Leone pracovat lépe než mnozí slavnější kolegové a neměl sem pocit že by se to vyloženě táhlo, ale zkrácení a dobrou půl hodinku by nebylo vůbec od věci. Ty solidní tři si tenhle úchylný klaun i tak zaslouží, protože podobně vyšinutých věcí zase tak moc nevzniká...60% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech New York (město Abracadabra) a New Jersey (město Manalapan a noční klub QXT na 248 Mulberry St. v Newarku). Natáčelo se od října 2019 do 10. července 2021. (noelcoward73)
  • Artův (David Howard Thornton) make-up je podobný Marcelu Marceauovi, který byl legendárním francouzským mimem, jenž přežil nacistickou okupaci a zachránil mnoho dětí ve 2. světové válce. Byl respektován díky jedinečnému stylu pantomimy, dojímal publikum, aniž by pronesl jediné slovo, a byl světově znám jako „mistr ticha“. Toto přízvisko je v Artovi zobrazeno tím, že v žádném případě, ať už se s ním děje cokoliv, nevydá ani hlásku. (noelcoward73)

Reklama

Reklama