Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Krimi

Oblíbení scenáristé (3)

Rod Serling

"There is a fifth dimension beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and timeless as infinity. It is the middle ground between light and shadow, between science and superstition, and it lies between the pit of man's fears and the summit of his knowledge. This is the dimension of imagination. It is an area which we call the Twilight Zone."

*******

"Existuje pátá dimenze, skrytá za těmi, které jsou známy člověku. Je to dimenze rozsáhlá jako vesmír a nadčasová jako nekonečno. Nachází se na rozhraní mezi světlem a stínem, mezi vědou a pověrami. Leží mezi hlubinami lidského strachu a vrcholem jeho vědomostí. Je to dimenze imaginace. Je to území, které nazýváme Zóna soumraku."

Jan Werich

„Ono je to jako v tý starý cirkusácký anekdotě, jak říká ředitel klaunovi: „Klaune, proč ten kůň nezpívá?“ A klaun odpoví: „Není mu dáno.“ A ředitel řekne: „Tak mu dejte!“ A v tom je celej vtip umění: komu není dáno, tomu se dát nedá.“

Jiří Suchý

Kdysi existovali vzácní jedinci, kteří měli schopnost vidět do budoucnosti. Proroci se jim říkalo. Dnes už se nevyskytují. Občas sice někdo vysloví teorii, jak se svět bude vyvíjet dál, ale to je spíš logicky myslící člověk a ne prorok. Jiná věc je, že logicky myslící člověk je dnes stejně vzácný, jako byl kdysi prorok.

Časové pásmo bylo změněno