Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Hra o trůny - Série 8 (2019) (série) 

Konečně série, kde se něco děje po celou její dobu a ne jenom v posledním díle.

plakát

Suburræterna (2023) (seriál) 

Po skvělém filmu, povedené seriálové adaptaci, přichází pokračování Suburraeterna, které bohužel jde kvalitativně opravdu dolu.  Největším neduhem je, že celá gangsterská rovina působí jako Gomorra z Wishe. Federice Sabatini bylo těžké věřit roli gangsterky už v původní Subuřře, no zde, když už jí nekryje charismatický Borghi, to vyniká ještě více. Stejně jsou na tom i ostatní reprezentati ulic Říma. Drogové impérium a celá Ostie se zde řídí z nějaké rybářské chatrče, lidmi, kteří spíše pasují do role nějakých pohůnků doopravdových bossů. Nemluvě z odnikud se objevujícími anonymními pěšáky gangsterů, které hlavní protagonisté tahají z tašky jak brambory. Politicko-církevní rovina si udržela víceméně stejnou úroveň jako v původní Subuřře a alespoň trošku zachraňuje pokračování od úplné zbytečnosti. Giacomo Ferrara jako Spadino a Filippo Nigro jako Cinaglia své role opět skvěle prodávají a jsou vlastně jedni z mála, kterým jejich roli v seriálu věříte.

plakát

Creed III (2023) 

Série se konečně oprostila od postavy Rockyhoa ukazuje, že to zvládá i bez jeho nostalgických řečí. Příběh šlape jak má a Majors zahrál svojí postavu opravdu výtečně a servíruje nám zde zatím nejlepšího záporáka v sérii. Přeci jen jsem ale po závěrečných titulkách pociťoval zklamání, a to ze dvou věcí. Za prvé, že tvůrci nebyly odvážnější a León neměl nic co dočinění s Adonisovo análem v jeho dětství. A za druhé, závěrečný souboj je opravdu tím nejslabším co tahle série zatím nabídla.

plakát

Díra (2019) 

Díra je klasickou ukázkou toho, jak skvělý film, s originálním konceptem, dokáže zabít špatně upečený konec. ////SPOILER: Mnohem větší smysl by dávalo kdyby jako poselství sloužíl dezert Panna Cotta. Ten závěr s holčičkou byl prostě tak vycucaný z prstu, tam nedávala jediná věc smysl, proč by zrovna ona měla být poselstvím, na tu plošinu jí přeci mohlo napadnout stoupnout kdykoliv. Projev sounáležitosti by přece dával mnohem větší smysl poslaným dezertem, kdy by ti nahoře viděli, že se celá díra dokázala podělit o jídlo.////

plakát

Suburra: Krvavé předměstí - Série 1 (2017) (série) 

K dokonalosti Gomory tomu trošičku chybí. Řím prostě není divoká Neapol, kde zločin opravdu řídí život na veřejnosti a ovládá ulice. Ale jinak se stále jedná o vysoký nadprůměr, kterému jen tak něco v okolí celého Říma nesahá ani po kotníky. Škoda jen za slabší finále. Četl jsem knížku a viděl i film, a jsem rád, že seriál se vydal opět trošku jinou cestou.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Epizoda 1 (2017) (epizoda) 

WTF? Asi to musí být později opravdu skvělý seriál, bohužel se to nikdy nedovím, protože jsem se už u první epizody tak neskutečně nudil, že mě to odlákalo od toho pustit si jakýkoliv další díl.

plakát

Preacher - Série 4 (2019) (série) 

Pět hvězdiček z jediného důvodu: Cassidy, Tulip a Jessie - pro mě jedna z nejoblíbenějších ústředních trojic. Budete mi chybět.

plakát

Poslední noc v Soho (2021) 

První půlka filmu, kde se ponořujeme do skvěle zpracovaného Londýna šedesátých let, je jednoznačně skvělá, v momentě, kdy se film přehoupne do rádoby "duchařsko" hororové roviny začíná tahat za kratší konec provazu. Škoda, protože první půlka filmu u mě byla opravdu na 4 až 5 hvězdiček.

plakát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Ne tohle nezvládám, ať už prosím Disney nijak dál nekříží cesty hrdinů staré a nové (I-III) trilogie. Ať si Disney vymyslí vlastní postavy a neničí odkaz těch, které stvořil George Lucas. Proč prostě nemohli natočit Obi-Wanovi nějakou vlastní story, bez toho aniž by tam roubovali na sílu nejikoničtější postavy, které vytvořil George Lucas a to v různých věkových variacích. Je to můj první Star Wars seriál od Disney co jsem zhlédl a dost pravděpodobně i poslední, neboť pobíhání postav v laciných kulisách prostě značce Star Wars vůbec nesluší, není podle mě prostě stavěna na seriálové rozpočty, nechci mít u sledování Star Wars pocit, že právě sleduju o trošku dražší Star-Gate SG-1 a když seriál konečně vytáhne něco, za co mu dát velké plus a to když konečně ukáže Darth Vadera v páté epizodě jako over-power badass motherf***kera, který je opravdu neskutečně mocnější než jakýkoliv jiný uživatel síly, tak si to hned vzápětí zase pohnojí dalším dílem, kde jsme svědky finálního souboje v naprosto lacině vyvedeném prostředí na nějaké no name planetě a ve chvíli, kdy kolem Obi-Wana začali poletovat kameny v jak nějakém béčkovém sci-fi nebo fantasy, jsem měl jasno, že Star-Wars Tv Series od Disney no more.

plakát

Nesmrtelný (2019) 

Vzhledem k tomu, že na film ani nemá cenu koukat bez znalosti prvních čtyř sérií seriálu Gomora, nemá pro mě ani smysl hodnotit ho jako dílo samostatné, ale v přímé návaznosti na seriál. A v takovém případě má u mě film jasných pět hvězdiček. Už jenom začátek filmu, kdy Ciro pronáší památnou větu o zemětřesení, a my sledujeme prolínání poslední scény třetí řady (za mě jedna z emocionálně nejsilnějších scén seriálu) spolu se zrodem Nesmrtelného, kdy jeho matka běží otřásajícím se činžákem pro Cira... už to mě dostalo. Bavilo mě sledovat linii s Cirovo dětstvím, pro mě jako fanouška seriálu to byl jako splněný sen, Neapol té doby byla krásně vyobrazená, vždy jsem se do toho prostředí plně ponořil. Linka v Lotyšsku byla klasická Gomora, akorát vyprávěná zkratkovitě, neboť film rozdělený ještě na dvě časové linie, nemůže poskytnout dostatečnou stopáž pro nějaké rozvláčnější vyprávění, no i tak sem si tuto linku moc užil, a Ciro hlavně na konci opět ukázal, že je opravdový mastermind. No a pak tu byl samotný závěr, který byl opravdovou třešničkou na dortu, znovushledání - úžasný závěr, který ale pro mě bohužel začátek páté řady tak trochu rozbil, ale to už je jiný příběh.