Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (112)

plakát

Žert (1968) 

Fanatické svazáky a komunisty film zobrazuje přesně (hádejte, za co stejné typy lidí agitují dnes). Celá první půlka filmu je svělá, druhá už méně. Nikde jsem se ale nedozvěděl, proč byl rok ve vojenském kriminálu a proč byl potom přinucen nastoupit do dolů. A hlavně, jak se potom stal vědeckým pracovníkem? Kdy vystudoval?

plakát

Apokalypsa (1979) 

Po dlouhé době jsem se na to podíval znovu, i když jsem věděl, co mě čeká. Holt v dobách, kdy být sjetý po LSD bylo strašně cool, takové artové filmy i artová muzika frčela a tvůrci se v rozhovorech nezapomněli pochlubit, kolik toho do sebe během tvoření naprali. Dnes jsem u zbytečně dlouhých nudných pasáží - čím více barev, tím více art - usínal. A když film o válce ve Vietnamu, tak Četa, Olověná vesta a nakonec i Forrest Gump jsou o parník lepší.

plakát

Základna (2019) 

Takové to už stokrát viděné "přišly včas". Jinak moc stejných ksichtů, neorientoval jsem se kdo je kdo a bylo mi to jedno.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Je to vážně dobře odvedená práce, i příběh - napínavé až do konce. Jenže smutné ...

plakát

Tábor tygrů (2000) 

Konverzační psychologický film. Jestli jsem to dobře pochopil, tak to nebyli vojáci základní služby (ta byla v USA zrušena v roce 1973), ale přihlásili se do armády dobrovolně, rozumím tomu, že když zažili šikanu a vůbec vojenskou pakárnu, tak mnozí se snažili různými kličkami ze služby vyvázat. Rozumím i tomu, že v každém kolektivu jsou problémoví jedinci, ale hlava mi nebere, že by někdo namířil na druhého ostře nabitou zbraň, a neskočil by okamžitě v krimu, nebo alespoň (když by gumy nechtěli snížené prémie za mimořádnou událost) dotyčného nepřeřadili k nějaké pracovní jednotce (beze zbraně) ...

plakát

Případ Stodolovi - První nález těl (2024) (epizoda) 

Popletl jsem si to s filmem Manželé Stodolovi, ale sorry takhle zbytečně natahovaný a nudný dokument bych nedal - utnul jsem to už v polovině prvního dílu.

plakát

Sedm schodů k moci (2023) (seriál) 

Excelentně napsáno a excelentně zahráno. Pan Klíma musí být řádně splachovací, protože na internetu jsem viděl jeho celkem přátelský rozhovor se skutečnou Jaňulkou, který trval asi 45 minut, kde mu vyprávěla, jak to vše ve skutečnosti bylo a on jí pak takhle zařízne - tím narážím na to, jak pan Batěk v každém dílu říká, že je novinář a svině ...

plakát

Seveřané - Série 3 (2020) (série) 

Nejprve mě zaskočilo, jakým směrem se příběh vydal, ale alespoň se vysvětlily všechny nejasnosti z první série. Matka roku Liv, znásilňovačka Froya a chlapské nekorektní řeči , jako v České sodě ... Jen Orm mě prudil ve všech třech sériích, ale nakonec i on dostal, co mu patří!

plakát

Seveřané - Série 2 (2017) (série) 

Neodolal jsem a zhlédl jsem i druhou sérii a udělal jsem dobře, je vtipnější a zábavnější než první. A protože ti dva šílení "sluníčkáři" zase přežili, tak budu muset zkouknout i třetí, zda se s nimi už konečně vypořádají.