Reklama

Reklama

Září 1971. Spojené státy prohrávají válku ve Vietnamu. Roland Bozz je odveden a nastupuje do armády. Je to však neukázněný voják, který nerespektuje žádnou autoritu. Spřátelí se s dalším rekrutem, Jimem Paxtonem, ctižádostivým spisovatelem, který si své vojenské zkušenosti zaznamenává do deníku. Na rozdíl od Bozze se Paxton přihlásil dobrovolně. Po nástupu na výcvik jim velitel roty, kapitán Saunders, vysvětlí, že každý voják, který projde výcvikem ve Fort Polk, bude následně poslán do Vietnamu a že jakékoli jejich politické názory na válku, jsou irelevantní. Bozz má dobré znalosti vojenských předpisů a najde způsob, jak by se někteří vojáci mohli dostat z armády – například vojín Cantwell, protože má děti a ke všemu také postiženou manželku nebo vojín Mitre, nastoupil do armády, aby dokázal okolí svou mužnost, ale ukáže se, že je nervově labilní. Bozzovo přirozené vedoucí schopnosti a otevřenost vůči velení mu nakonec vynesou titul velitele čety. Je zde však i vojín Wilson, rasový fanatik a rozeštvávač, který ostatní neustále ponižuje. Bozz se s ním dostane do rvačky a snadno ho porazí, čímž si však vyslouží Wilsonovu neutuchající nenávist... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (288)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prehliadol som, že film nakrútil slávny Joel Schumacher a prípadné nedostatky by som mal vysvetliť svojou menšou chápavosťou. Dodatočne som sa tiež dočítal, že u Schumachera platí nepriama úmernosť medzi rozpočtom a výsledkom. Ak to platí aj obrátene musel by sa producent poriadne buchnúť po vrecku. Film, prakticky bez príbehu, stojí a padá na zaujímavom výkone Colina Farella. Inak je to o utriasaní charakterov a vzťahov medzi mladými mužmi v stresujúcich podmienkach očakávaného vyslania do Vietnamu. Výrazne som sa nudil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak tady mi něco chybí. Joel Schumacher je režisér, jehož výkon a celková kvalita filmu se zvyšuje s menším rozpočtem. Za málo peněz slušná muzika to on přesně umí. Bohužel Tábor tygrů jako antiválečný film nebo napodobenina Full Metal Jacket opravdu nezvládá svou roli a i přes výkon Colina Farrella a jeho postavu, si pouze odnesete poučky o tom, jak se dostat z armády a nebo jak umí někteří vojáci pomáhat druhým a jiní do druhých rádi střílí. Škoda je také, jak moc se ve filmu o Táboře tygrů mluví a divák se do něj podívá na posledních 20 minut a všechny ty silné řeči z předchozích minut vyzní do prázdna... Herecky slušné, příběhové velmi prosté. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Táborem tygrů Joel Schumacher opět potvrzuje, že největší divadla dokáže sehrát s malými kašpárky - snad je tomu tak proto, že poloprázdný měšec ho nesvádí k překombinovanosti a nasazování diváckých atrakcí. Ale....Je mi až trapné to vyslovit, ovšem tento snímek naopak trpí značnou jednopduchostí, především v charakterech postav (všichni jsou učebnicové výlupky určitých archetypů a není těžké odhadnout, jak se budou časem vyvíjet), nevyjímaje samotného Bozze, který - ač je Collinem Farrelem skvěle zahrán - představuje spíše ten prostší typ rebelujícího frajera a málokterý divák se k němu dokáže upnout. Zamrzí to, ale vzhledem k ostatním kvalitám filmu jde o nedostatek odpustitelný. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Tigerlandu jsem se delší dobu vyhýbal, protože nejsem zrovna fanda Colina Farrella, ale musím říct, že role Bozze mu neuvěřitelně sedla a zahrál ji bravurně. I když se film odehrává pouze v prostředí výcvikového kempu amerických vojáků a do samotného Vietnamu se nepodívá, tak nabízí zajímavou akční podívanou a hlavně perfektně zvládnutou psychologii postav. Jeden z mála filmů podobného charakteru u kterého bych ocenil pokračování, protože příběh hlavních hrdinů jakoby nekončí a neodhalí plně jejich osudy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý urobil Colina Farrella. Drsný a búrlivý Ír sa síce mihol už v pár filmoch pred týmto, ale až Tábor tigrov ho dostal do nie ani tak diváckeho, ako skôr producentského hľadáčika. Rozhnevaných mladých mužov á la Frajer Luke mám rád, ale hoci Schumacher s Farrellom a Coleom Hauserom urobili veľa, nestačí to a výsledkom je (napriek špinavej, realistickej, obnaženej, ba až dokumentárnej atmosfére) priemer, ktorý málokoho dostane do kolien. Ale áno, Farrell tomu svojou neukáznenou charizmou dáva veľa. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Kniha D. Trumba vyšla i v Československu jako "Johny si vzal pušku" na konci 70. let. Byla dokonce natočena i jako TV inscenace v hlavních rolích s M. Peškem a P. Soukupem. (Robbi)
  • Brožovaná kniha, kterou Bozz čte na začátku filmu je "Johnny Got His Gun" od Doltona Trumbose. Jedná se o protiválečný román o mladíkovi, který v první světové válce přišel o obě ruce, obě nohy, zrak, sluch a řeč. Mimochodem též zfilmován samotným autorem knihy. (Bakllazaan)
  • Pro dosažení větší autenticity se režisér Schumacher rozhodl natáčet na 16mm film místo pro Hollywood typičtějšího 35mm. Snímek díky tomu také částečně působí, jakoby byl skutečně natočen v 70. letech, do kterých je situován jeho děj. (Teabag)

Reklama

Reklama