Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tohle byla síla. Jeden z mála filmů, které dokážou probudit v člověkovi skutečné emoce. Dojemný, emoční příběh plný citlivých témat, dobře napsané postavy, vynikající herecké výkony či dojemná hudba. Tohle by měl aspoň jednou v životě vidět úplně každý na světě.

Daleká cesta za domovem

Daleká cesta za domovem (1978)

Tak tohle bylo fantastické. Napínavý film o králících hledající nový domov. Ikdyž ve filmu chybí cca třetina z knihy a některé scény jsou až moc děsivé a znepokojující, tak pořád jde o umělecké dílo. Příběh je jednoduchý, napínavý a plyne jako voda. Animace je jednoduchá, realistická a úžasná. Postavy jsou úžasně vyobrazené a zajímavé (hlavně záporák). Hudba je překrásná a dojemná, hlavně píseň Bright Eyes od Arta Garfunkela. Osobně musím taky pochválit český dabing, vím originál je originál, ale tady se český dabing fakt povedl. Ale hlavně mě na tomto filmu fascinuje to jak mají králíci vlastní mytologii, vlastnosti nebo jazyk a ikdyž se jedná pouze o animovaný film, tak místy se tváří jako pro dospělé. Jsou tam veselé a napínavé momenty a sem tam jsou i vážné až hororové momenty. Škoda že na světě není takových animáků hodně. Tohle osobně doporučuji vidět každému na světě, aspoň jednou za život.

Kocour v botách: Poslední přání

Kocour v botách: Poslední přání (2022)

Neuvěřitelné. Nemohu pochopit co jsem to viděl. Druhý Kocour v botách je kreativní, vtipná, akční jízda, kde nechybí emoce a vážné téma týkající se smrti. Samotná animace si prošla změnou z realistické na Spider-Verse style a já to prostě miluju. Postavy jsou úžasné (jak hlavní, tak i vedlejší) a jejich chemie byla neskutečná. Příběh se točí kolem vážného tématu okolo hlavního hrdiny a zároveň je inspirován filmem Hodný, zlý a ošklivý a mě se to prostě líbí. A co se týče hlavního záporáka, tak ten byl boží. Takhle božího záporáka jsem už dlouho neviděl, kdykoli když se objeví, tak mi naskočí husí kůže. Navíc v tomhle filmu je spousta narážek a referencí nejen na ostatní filmy této značky, ale i celkově na jiné. Tento film je prostě masterpiece. A to pořád jde o spin-off velké animované série, do které byla radost se vrátit.

Strážci Galaxie

Strážci Galaxie (2014)

Tohle bylo neuvěřitelné a netuším jak se to povedlo. Tahle marvelovka nemá nic společného s těmi co jsme dostali. Odehrává se ve vesmíru kde jsou různé rasy a my sledujeme novou týmovku složenou z nových postav. Nevím jak je to možné a jak se to povedlo, ale tenhle film (ikdyž sem tam působí ulehčeně a pro někoho divně) má kromě úžasného vizuálu a celkově technické stránky taky skvělou kombinaci vážnosti, humoru a emocí a přitom to ten film nenarušuje (což je naprosto fantastické a hlavně jiné než to co jsme dosud od Marvelu dostali).Akce je tu boží a postavy jsou úžasně napsané. Chris Pratt je mega sympaťák, Zoe Saldana je sexy, Dave Bautista je skvělý a Vin Diesel alias Groot je boží, ale nejlepší je Rocket (normálně jedna z nejlepších MCU postav co jsem kdy viděl). Zároveň se mi taky velmi líbí výběr písniček co ve filmu jsou, např. Come and Get your love. Za tento skvost si za mě režisér James Gunn zaslouží velký respekt a poklonu, je vidět že se jedná fakt o velmi talentovaného člověka. Tomuhle by měl dát šanci úplně každý na světě, i ti co nejsou fanoušci Marvelu.