Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (4)

Parazit

Parazit (2019)

VÝVOJ.....tohle slovo zcela vystihuje děj a to co bylo režisérovým záměrem. Divák nemá šanci předpovědět co se stane. Na začátku se seznámíme se skvělou rodinkou, velice vtipnou a věrohodnou, co se týče jejich "sociální slabosti". Na konci se nestačíme divit jak se každá postava přetvořila. Jedná se o velice originální děj, žádnou podobnou věc jsem v životě neviděl. Často se stává, že jsou asijské filmy obecně pro Evropana náročnější na pochopení, je tam ten kulturní skok... Tento film je takový odlehčený kousek z asijské kinematografie (po stránce toho skoku). Doporučuji český dabing, kde perfektně působí hlas Miroslav Hanuš. Je tam mnoho zvratů, napětí, neočekávaných okamžiků, zároveň máte tendenci hlavním postavám fandit, ačkoli páchají ilegální činnost. Zkrátka geniální film, jeden za mě z nejlepších!

Rain Man

Rain Man (1988)

Tento vynikající kousek z 80. let jsem shlédnul již podruhé. Celý děj se točí kolem dvou hlavních postav, tudíž bylo nanejvýš důležité obsadit ty nejlepší herce. To se dle mého režisérovi povedlo báječně. Úžasný kontrast mezi dvěma postavami, s tím, že Charles (Tom Cruise (nar. 1962, USA) je opravdu dostatečně nepříjemnou postavou. Musím rozhodně vystihnout výkon Dustin Hoffman (nar. 1937, USA), u kterého je opravdu znát, že se mezi pacienty nějakou dobu pohyboval. Rozhodně mě jako diváka přitáhnul originální děj, který se žádnému jinému filmu nevyrovná. Český dabing zde lehce pokulhává, doporučuji originál. Oscara si to zasloužilo právem.

Jako nikdo jiný

Jako nikdo jiný (2023)

Neskutečně romantické spojení dvou náhodných lidí, kteří si přijdou do cesty skrze svá povolání. Velice originálně je vložena tíživá překážka - asexualita. Může se místy toto omezení zdát vtipné, ale je to právě to hlavní, co jejich sblížení ze začátku zpomaluje. Bavily mě výplňkové záběry, které byli citlivé, vhodně doplňující a navíc autentické k tomu co dělali za povolání. Očima jim doslova vidíte do duše., proto si myslím, že je to i jeden z mála skandinávských romantických filmů, který dokáže zahřát... Velmi mě potěšilo, že pro kameru byl zvolen jakýsi "devadesátkový" formát/ filtr. Dalo to tomu mnohem větší důvěryhodnost a zároveň hravost, kterou jsem dlouho na plátně neviděl. Doporučuji!

Byt č. 10-01

Byt č. 10-01 (2023)

Náročné emotivní drama, které ukazuje život odlišné "kultury" (černošská čtvrť v NYC). Hlavní postava je neskutečně silná, milující žena - "matka", která za své činy (unesení dítěte) sice má sedět, ale vlastně když si celý ten průběh shlédnete, začnete tam cítit to silné pouto jí k Terrymu, vůbec nechcete přistoupit na přednost zákona (ty psycholožky vám lezou krkem, protože prostě podvědomě víte, že o Terryho bude postaráno lépe). Famózní make-up hlavní herečky a celkově její výkon (Teyana Taylor) Důležitý faktor toho všeho hraje celé prostředí. Autenticky vyvedené ulice, oblečení, špinavý byt, americké jídlo, no prostě všechno. Láska, touha, bezmoc, mizérie, víra, silná vůle, trpělivost...