Reklama

Reklama

Jako nikdo jiný

Trailer 2

Obsahy(1)

Tanečnice Elena se jednoho dne seznámí s Dovydasem, tlumočníkem do znakového jazyka. Cítí se s ním dobře a má pocit, jako by ho znala už dávno, přesto se pouto, které mezi nimi začne vznikat, nepodobá ničemu, co zažívala dříve… Marija Kavtaradze ve svém druhém filmu ohledává blízkost a intimitu dvou lidských bytostí, vztah, který se vzpírá stereotypním představám, očekáváním či zjednodušeným definicím, a činí tak s obdivuhodnou něhou, křehkostí i pochopením pro své hrdiny a jejich prožívání. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (10)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Romantické drama o vzniku partnerského vztahu mezi tanečnicí a překladatelem do znakové řeči, který se jí hned zkraje přizná, že coby asexuál nedisponuje touhou vést sexuální život. Plně realistická anti-teze hollywoodských romantických vztahových filmů vyniká přirozenými a věrohodně smýšlejícími postavami, přičemž nejsilnější je v těch místech, v nichž spolu dvojice hlavních hrdinů interaguje, rozebírá své pocity a snaží se vést společný život. Oproti tomu se pak jeví výrazně méně poutavě každá scéna, v níž se vyskytuje vždy jen jeden z nich, což se týká i výplňových záběrů z tanečních tréninků nebo pasáží s tlumočením písniček. Příjemným bonusem je občasný humor (přespání opilého kamaráda, fast-food jako záplata na emoční bolístky). Každopádně je ale pozitivní, že vůbec vznikl divácky vstřícný vztahový snímek zohledňující v takové míře dosud nepříliš využívané téma asexuality. ()

prokop04 

všechny recenze uživatele

Neskutečně romantické spojení dvou náhodných lidí, kteří si přijdou do cesty skrze svá povolání. Velice originálně je vložena tíživá překážka - asexualita. Může se místy toto omezení zdát vtipné, ale je to právě to hlavní, co jejich sblížení ze začátku zpomaluje. Bavily mě výplňkové záběry, které byli citlivé, vhodně doplňující a navíc autentické k tomu co dělali za povolání. Očima jim doslova vidíte do duše., proto si myslím, že je to i jeden z mála skandinávských romantických filmů, který dokáže zahřát... Velmi mě potěšilo, že pro kameru byl zvolen jakýsi "devadesátkový" formát/ filtr. Dalo to tomu mnohem větší důvěryhodnost a zároveň hravost, kterou jsem dlouho na plátně neviděl. Doporučuji! ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

POZOR přítlačné křídlo: Jemná romantická komedie, která velmi citlivě ukazuje, jak těžký je budovat a udržet si vztah. O to víc, pokud seš asexuál. Tyhle filmy vždycky stojí na ústřední dvojici, jinak je provar. A naše dvojice hrála výborně, věřil jsem jim to. Ze 2 interpretací závěru si volím tu pozitivní. #skorofeelgoodmovie #kviff57 (75%) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že presvedčeného asexuála nezmeníte, darmo mu budete strkať klobásky do dutiny ústnej. Vraj sa to dá prežiť aj bez toho a taký vzťah môže vydržať vďaka láske a porozumeniu, hoci vždy sa minimálne jedna zo strán musí ukracovať, ale budete tolerovať neveru. Len škoda, že chlapíka nenapadlo, že keď som asexuál, tak mi bude dobre s inou asexuálkou a nie ženou, ktorú budem dobrovoľným ovisnutím privádzať k hystérii. Hluché miesta filmu sú vyplňované nemotornými tancami v takom štýle, ktorí prezrádza, že ako celok to nie je celkom v poriadku. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama