Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (41)

plakát

Úniková hra (2019) 

Jak už bylo mnohokrát napsáno zbytečný a slaboučký odvárek z "Kostky a Saw", které sází na momentální vlnu nadšení z únikových her všeho druhu. I díky prapodivnému konci, který mě spíše dootrávil - pro mě - velké zklamání.

plakát

Creed (2015) 

Dlouho jsem čekal na film, který mě opět přinutí zasednout ke klávesnici a něco "sesmolit". Možná lehce ovlivněn nedávným shlédnutím celé "Rocky ságy" konečně došlo i na toto pokračování. Už od začátku mě nadchla přímo nakažlivá atmosféra sportovního snímku. Ten funguje přesně podle jasných pravidel, které bezmezně ctí a ať už hudebními pod tónovými perličkami nebo jasnými znameními zcela vědomě odkazuje na předchozí díly. A když už jsem myslel, že film skončí klasickým zápasem, netušil jsem co přijde. Fantasticky nasnímaná a sestříhaná podívaná (scéna cesty do ringu, jakože vážně?) je prostě dech beroucí. Celý snímek bez debat za 5*. Bravo!!!

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Nevim, mozna je to jen momentalni stav mysli, ale ted jsem asi po "5te" shledl tento film. Mozna neni na skodu trochu rekapitulovat a nastavit zrdcadlo po delsi dobe. Kolik "Avengers" filmu jsme shledli, kolik "DC" omylu jsme oplakali? Captain America se mi libil strasne moc uz "na prvni dobrou", ale v sousasnych realiich je to proste bomba. Zkuste shlednout a porovnat. Toto je proste spicka a za tim si stojim.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Na finalni komentar jsem si poctive nechal jeden vecer a jedno dopoledne. Film pro me vicemene vystihuji dve vety, ktere padly zahy po shlednuti filmu. "Cekal jsem vic, ale vlastne ani nevim co" a "Jsem rozhodne spokojeny, ale ne nadseny". 3D verze v Ima... ale opet nabidla naprosto fascinujici zazitek. Vracime se zpet do sveta Star Wars a rozhodne musim souhlasit, ze se pocitove jedna o navrat k - mym jedinym a oblibenym - epizodam IV-VI. Filmu se vicemene neda nic vytknout, ale prislo mi, ze J.J. pristupuje ke svetu SW se zbytecnou pokorou. Nemohu si pomoct, ale u Star Treku se odvazal rozhodne vice. Kazdopadne si reziser zaslouzi - uz ponekolikate - me diky. Jestli mohl nekdo vyzvednou z popela tuto legendu a nechat zapomenout na priblble epizody I-III, byl to prave pan Abrams. Profi hodnoceni tedy necham na ostatnich a zkusenejsich uzivatelich a vyjadrim se spise pocitove. I kdyz jsem moznal cekal vice, byla to super jizda, skvele jsem se bavil a tesim se na dalsi dily. A o to preci jde, ne? Uprimne dekuji a zvolavam dobra prace. Na cistokrevnych 5* ale malicko chybelo.

plakát

Příběh kmotra (2013) 

Jednou vetou, fantasticky zajimava latka, zpracovana prumerne. Myslim, ze z El Dorada, ktere mela nase republika moznost zazit se da vytezit daleko vice. Musite mi dat za pravdu, ze vse co se tu delo, by vydalo na tucet hollywoodskych scenaru. Na opravdu skvely akcni film z domaci produkce stale cekam. Skoda, ale i diky tomuto snimku vidim, ze jsme na dobre ceste. :)

plakát

Ledová archa (2013) 

Pokud bych mel film hodnotit svedomite a intelektualne, je to "za tri". Pokud ale spise brnknu na strunu uprimnosti, byla to kravina. Chapu urcitou hloubku a poselstvi, ale tesil jsem se na super temnou sci-fi a od TV odchazel zklamany. Triky silene a jedine akcni sceny, jako by vykradaly co se da. Dokonce mi nejvice pripominaly Resident Evil, coz rozhodne neni vzdy pozitivni. Skoro jsem litoval, ze jsem v pulce neusnul jako muj kamarad, ktery se probudil az na konec. Proste to vsechno bylo nejake prehnane. Uprimne a se srdcem filmoveho fanouska na dlani ... strasna sra...

plakát

Requiem za sen (2000) 

Vse jsem si nechal jeste radeji pres noc ulezet v hlave, ale opravdu me nenapada nic, za co bych hvezdicku ubral. Darren v plne sile a po dlouhe dobe opravdu silny zazitek. Pribeh je servirovan surrealisticky a verne, nicmene za pomoci reziserovych "ujetin", ktere Vas plne vtahnou do deni. Proste pochopite, jak to "muselo byt" a nenecha Vas to chladnymi. Opravdu skvela zalezitost.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Jak jsem jiz nekolikrat napsal, pocity a samotne hodnoceni filmu rozhodne ovlivni pocatecni ocekavani a rozpolozeni pri jeho sledovani. Moje ocekavani byla v tomto pripade obrovska a rozpolozeni zrejme dobre. Ani po 2 dnech jsem proste neprisel na nic, co bych mohl filmu nejak zasadneji vytknout. A kdyz ano, ihned to prebije nejaka naslapnuta scena, pri ktere se jen "tetelite" blahem. Kdo ma rad klasiku / a nejen ten /, si ve filmu najde vse podstatne, veci jsou navic pekne rozvinute nebo pouhym grafickym zpracovanim naprosto fantasticke. 3D dava navic filmu opravdu dalsi dulezity rozmer, ktery je zde vazne VIDET. Hlavni hrdinove ... nekdo napsal, ze superman je jako model, a co, vzdyt je to superman :) a Louis Laneova spatne obsazena ... pche, ma preci pusobit chytre a sexy a to sedi vice nez kdy driv. Otec a matka hlavniho hrdiny, hlavni zaporak i jeho porucnice, ty jsou kapitolou samu pro sebe. Proste trefa do cerneho. Skvely zazitek, ktery jeste dlouho nedostanu z hlavy. 4 hvezdicky byly jasne hned, ale posloucham nyni soundtrack a tu jednu musim pridat na plnotucnych 5. Nejlepsi hudba k filmu za posledni dobu a to se nerouham, protoze mistr pouze prekonal sam sebe. Doropurucuji vsem, kteri jeste nezapomneli na puvodni film, ale chteji neco vic a hlavne se skvele pobavit.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

Mozna jsem nebyl pri sledovani tohoto filmu zrovna v dobrem rozpolozeni, ale na hodnoceni jsem si nechal odstup, aby se mi vse ulezelo v hlave. Sci-fi zanr miluju, ale tento film nesliboval - uz podle traileru - nic objevneho. Nakonec to vse dopadlo jeste hure, nez jsem cekal. Od zacatku predvidatelny dej, televizni format filmu a nuda od zacatku do konce. Priznam se, ze jsem u filmu asi 2* podrimnul, ale i tak mi "to" prislo neuveritelne dlouhe. Momentu, kdy jsem si rikal "to snad neni mozny" bych se naopak nedopocital. Nechci ze sebe delat nejakeho odbornika na filmy, ale neco uz jsem v zivote shednul a nechapu, jak bych mohl tomuto filmu dat vice jak 1*. A i ta jedna * je pouze za to, ze je to sci-fi. Ufff.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Bez velkych okolku super zalezitost. Libilo se mi miseni strasidelnych momentu, kdy Vas vystrasi prave pouze naznaky "neceho" zleho s chvilemi, kdy se to "neco" opravdu ukaze. Po delsi dobe opravdu kvalitni horurek, kteremu se vicemene neda nic vytknout. Jako pragmatik jen premyslim nad "podle skutecne udalosti". :)