Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Ano tohle by se dalo považovat za můj oblíbený film. Režisér snímku Guy ritchie mě prostě svým jedinečným a geniálním umem jak natočit film dokáže skvěle pobavit a tenhle film je toho důkazem. Skvělá zápletka, geniální vyvrcholení a fantastické herecké výkony v podání Jasona Stathama,brada Pitta kterému sice ve filmu rozumíte úplné hovno ale to jak zahrál toho cigánského boxera bylo opravdu skvělé. Ale nejvíce mě ve filmu pobavil vinnie jones který hrál kulkozubého tonyho to nemělo chybu jeho legendární projev "ty jsi ten největší kokot a po stranách máš sví kůlky" to prostě jen tak nevymyslíš to je prostě geniálnáí.Hodně mě pobavili taky ti tři zlodějíčkové kteří by nedokázali ani ukrást dítěti lízátko, ta jejich neschopnost a groteskní situace u kterých jsem se málem pochcal smíchy to nemělo chybu. Tenhle film patří právem mezi mé nejoblíbenější. Guy ritchie je prostě mistr svého řemesla

Železný kříž

Železný kříž (1977)

Tenhle film jsem poprvé zhlédl když mi bylo asi devět let na dvd a byl jsem tím doslova uchvácen jelikož už od mala miluji válečné filmy a tohle byl doslova majstrštyk na který jsem se mohl dívat doslova každý den. Snímek který se odehrává na ruské frontě  s pohledu německé Čety kterou má na starost nejlepší voják jednotky četař steiner který má svá pravidla a svými kritickými  názory na válku a Nacistické Německo dělá jenom starosti svým nadřízeným, ale jelikož je to prvotřídní a statečný Voják tak mu to jeho velitelé tolerují. Vojáci které má steiner na starost jsou taktéž jedni s nejlepších a steinerovi plně důvěřují a vědí že by se na ně na nejlepší vojenskou četu nedal dopustit a za žádných okolností by se na ně nevykašlal. Vše se mění v okamžiku kdy na frontu přijíždí s Francie přeložený Kapitán stransky jehož arogantní povaha a aristokratický původ spojená s jeho hrdým prušáckým nadšením pro válku s kombinací jeho nulových velících schopností začne v jednotce působit rozvrat a chaos. Stransky se tak seznámí i se steinerem se kterým si ale vůbec nerozumí a steiner si začne uvědomovat že stransky je velikou hrozbou jak pro něj tak pro celou četu. Stránský je sice hodnosti kapitánem a má mnohem větší pravomoce než četař steiner. ale na druhou stranu steiner je nositelem toho nejcennějšího odznaku jaký může německý voják nosit a to je právě železný kříž. Kapitán Stransky si posléze začne připisovat zásluhy padlých vojáku v bitvě a jeho zaslepené velení ho bude chtít vyznamenat železným křížem. Jediný muž který tomu může zabránit je právě Steiner. Tenhle film považuji za jeden s nejlepších s válečnou tématikou skvělé herecké výkony v podání Jamese coburna a Maximiliana schella.geniální práce s kamerou a  skvělé efekty tomuhle filmu dodali to co si pravý fanoušek válečných filmů může jenom přát. Režisér Sam Peckinpah byl v natáčení takých filmů naprostý mistr svého oboru.

Bílé peklo

Bílé peklo (2001)

Velice napínavý a emoční příběh o lidském utrpení a naději daleko od civilizace. Tak bych jednou větou popsal snímek bílé peklo. příběh který vypovídá o německém vojákovi clemensi forellovi který je odsouzen k 25 letům nucených prací na nejsevernějším cípu tehdejšího sovětského svazu děžnevova mysu.Clemens který se nemůže spolehnout ani na své bývalé kamarády protože jej při prvním pokusu o útěk zmlátili se musí obrátit na Německého lékaře v lágru který dá clemensovi naději a seznámí clemense  s plánem jak by se odsud mohl dostat.Clemens který nemá v podstatě co ztratit protože v lágru na něj stejně čeká jenom smrt se chce za každou cenu dostat domů ke své ženě a dvěma dětem. Tenhle strhující příběh o útěku, lidském utrpení a hlavně o naději  si člověk prostě musí zamilovat moc se mi líbilo sibiřské prostředí kde se valná část filmu odehrává. Moc se mi líbila také knižní předloha s názvem kam až mě nohy donesou. Na tomhle filmu zkrátka nemám co vytknout skvělá práce s kamerou, skvělé herecké výkony, skvělý scénář inspirovaný skutečnou události, a  hlavně příběh. Příběh člověka který se nenechal zlomit a který by za svobodu udělal doslova cokoliv

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Takový krásný film už v dnešní době nikdo nenatočí nevěřím tomu.Shawshank je zkrátka poklad kinematografie.Darabont byl na takové silné příběhy machr,klobouk dolů před ním a před jeho filmami.

Oasis: Supersonic

Oasis: Supersonic (2016)

Oasis je jednou s největších a nejúspěšnějších kapel své doby která srala na všechny a na všechno. To je jeden s důvodů proč mám tuhle kapelu nejraději. Tahle pětice bláznů s Manchesteru upoutala mou pozornost pochopitelně skladbou Wonderwall.Dále přicházely další a další skladby na kterých jsem začal fakt ujíždět a najednou jsem narazil na tenhle dokument. Dokument na který jsem si doslova vybudoval závislost. Tenhle dokumentární snímek který doslova nemá obdoby překonal doslova všechna má očekávání. Sledovat samotné zakládaní kapely, jejich vrchol jak dobývaly příčky hitparád, sledovat kontroversní životy samotných členů kapely jejich drogové eskapády a samotné hádky mezi samotnýma bratrama Gallagherovýma které nakonec vyústilo samotný zánik kapely mi doslova vyrazilo dech. Ale co s toho když jejich hudba je prostě geniální. Chápu že spoustu lidí nemá Oasis ráda kvůli arogantním vystupováním jejich členů, Ale jak ve filmu řekl hlavní protagonista a zpěvák kapely. Liam "byly jsme  parta těch největších zmrdů na světě" Mě je to úplně jedno já tyhle blázny z Manchesteru prostě žeru.Ale ještě víc žeru jejich hudbu.

Obecná škola

Obecná škola (1991)

V tomhle filmu se ohlédneme do dětství Zdenka Svěráka. Je krátce po druhé světové válce a  malý Eda žije na předměstí prahy se svým chytráckým ale hodně šikovným otcem, starostlivou matkou a malou sestřičkou. Eda tráví svůj veškerý volný čas se svým nejlepším kamarádem Tondou kteří si užívají život v podobě hraní si s vojenskou technikou a celkově dělají různé vylomeniny po kterých je čeká vždycky nějaký průser.Eda a Tonda chodí spolu do místní obecné školy, jejich třída ale není plná svatoušků ba je tomu právě naopak. Po poslední třídním kousku což bylo že se žákům povedlo dostat učitelku do blázince přichází do třídy "válečný veterán" Igor Hnízdo. Žáci jejichž specialitou je  vytáčet své okolí k nepříčetnosti mají před sebou mnohem tvrdší oříšek, a učitel hnízdo nakonec dokáže divokou třídu zkrotit. Režisér Jan svěrák se rozhodl natočit film o dětství svého otce Zdenka Svěráka a povedlo se mu to natolik že obecná škola byla dokonce nominována na Oskara. Tenhle film se řadí právem mezi mé nejoblíbenější české filmy. Sledovat příběh problémové třídy a dvou nejlepších kamarádů jsem miloval už od dětství, skvělá režie skvělé herecké obazení,nejvíce mě ve filmu pobavil otec Edy kterého ztvárnil Zděněk svěrák. Hodně si užívám ve filmu chvíle kdy v pozadí hraje Dvořákova novosvětská  to mě vždycky dostane, a tenhle film si získal ne jenom mé srdce ale i srdce mnoho filmových kritiků není divu že to bylo nominováno na Oskara.

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Skvělý film, skvostná hudba, geniální herecké výkony a fantastický příběh o lidském poutu mezi invalidou a jeho opatrovatelem s toho dle filmu dělá něco co ve světové kinematografii nemá obdoby.

Vymítač ďábla

Vymítač ďábla (1973)

Nikdy jsem nebyl fanouškem hororových filmu. Abych řekl pravdu horory mě nikdy moc nebavily. S hororů jsem měl většinou vždycky prdel a kolikrát jsem se u nich cítil i trapně, ale u vymítače ďábla jsem udělal velkou výjimku a nakonec se s tohoto hororového díla stal jeden s mých oblíbených filmů. U vymítače ďábla jsem se doslova ani minutu nenudil tenhle film prostě dokáže u diváka vyvolat napětí a husí kůži. Skvělá režie, skvělá hudba po které běhá mráz po zádech, skvělé herecké výkony v podání mladičké Lindy Blair který hrála posedlou, ale nejvíce jsem si ve filmu oblíbil roli exorcisty Damiena karrase kterého zahrál Jason Miller tahle role mu byla šitá na míru a roli sympatického kněze s uhrančivým pohledem zahrál  přímo geniálně. Dobrý výkon podal taktéž Max Von Sydow.Vymítač ďábla se právem řadí mezi mé nejoblíbenější v žánru horor a velmi pochybuji že ho někdy nějaký jiný horor překoná

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Jo tenhle film je prostě bomba o tom není pochyb., Viděl jsem ho nedávno a mám stálé nutkání ho sledovat čím dál častěji a není se čemu divit. Skvělý příběh super scény po kterých člověk chcípá smíchy, super devadesátková hudba.,Skvělé herecké výkony  v podání tehdy neznámého  Ewana McGregora,Ewana Bremnera který zahrál Spuda naprosto geniálně a Roberta Carlyla který ztvárnil psychopatického a násilného begbiho naprosto fantasticky. Stejně jako hlavní postavy mají rády heroin já mám rád tenhle film.