Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (19)

plakát

Nevyjasněné zločiny Roberta Dursta - Série 1 (2015) (série) 

Kdyby to tvůrci zkrátili o třetinu, bylo by to na pět hvězd. Takto jsou to za mě čtyři. Velice zajímavý vzhled do osobnosti a činů RD. Několik WTF momentů - průběh soudního procesu a jeho závěr. Totální amaterismus policie při vyšetřování pohřešování zmizení manželky. Finální monolog na toaletě. Člověk sleduje ztraumatizovaného člověka, který v divákovi umí vyvolat sympatie a pochopení. Zároveň sleduje člověka, který zabil 3 lidi.

plakát

Kozoroh 1 (1977) 

Parádní rozjezd a úvodní třetina/polovina ... pak to začíná být moc naivní a laciné. Škoda ... ale na 3 hvězdy to je.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

První třetina OK, poslední třetina bravurní. Střed jsem musel přečkat, měl jsem pocit, že se vše, co fungovalo, začíná rozpadat - že by alegorie rozpadu osobnosti?

plakát

Ripley (2024) (seriál) 

Přibližně do poloviny famózní záležitost, potom přišlo na scénu typické Netflixové překombinování děje a scéna rozhovoru inspektora a Toma v Benátkách byla výsměch kinematografii. Za to by měl scénárista udělat dvacet dřepů nalačno. I tak ale krásné 4 hvězdy. Kamera, střih i výprava skutečně prvotřídní.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Po hoooodně dlouhé době film, který jsem viděl dvakrát za víkend.

plakát

Šógun - Než vyhasne tyčinka (2024) (epizoda) 

Epizoda, která jde do větší hloubky než předešlé, více zamyšlená a otevírající hlubší proud emocí. Připravuje půdu na finále. Funguje, protože jsem u seriálu po dlouhé době zvědavý a natěšený, jak se bude další díl vyvíjet.

plakát

Přišla v noci (2023) 

První 3/4 bravurní hororová komedie, poslední část filmu pro mě lehce ztratila určité kouzlo, ale i tak jsou to poctivé 4*. Mimochodem ta neochota a neschopnost se matce skutečně vymezit byla děsivá.  Popírání vlastních hranic a neodvaha se za ně postavit je vždycky destruktivní.

plakát

Špion mezi přáteli (2022) (seriál) 

Podle zdejších komentů jsem čekal podprůměrnou podívanou, kterou ukončím po prvním dílu, ale byl jsem velmi mile překvapen kvalitním seriálem, u kterého jsem se ani jeden díl nenudil. Příběh je zajímavý, možná lehce komplikovaný, ale takový už svět špionů je a bude. Herecké výkony skvělé. Doporučuji si dopředu o celém případu nic nezjišťovat. Za mě 5 hvězd.

plakát

Oktopus - Jordán (2023) (epizoda) 

Nejtemnější díl celého seriálu. Za mě taky jednoznačně nejlepší.