Reklama

Reklama

Sněžné bratrstvo

  • Španělsko La sociedad de la nieve (více)
Trailer 4

VOD (1)

Po havárii letadla v odlehlém srdci jihoamerických And musí pasažéři, kteří se štěstím přežili, spojit síly a spolehnout se jeden na druhého, aby se dostali zase domů. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (270)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Keď som prvý krát zazrel tento film, tak som si povedal, že "na čo ďalší film o tejto tragickej udalosti, keď už tu máme Alive?". Ale musím uznať, že táto nová verzia spracovania andskej tragédie z roku 1972, bola naozaj vynikajúca! Úžasný vizuál, skvelé herecké obsadenie, vykreslenie atmosféry (bez)nádeje, dilemy, uvažovania, a všetky esencie, ktoré by survival dráma mala mať. Navyše, Bayona sa silno držal reálnych okolností a od skutočnosti vybočil len ojedinele - čo ešte viac zvýraznilo atmosféru a tento srdcervúci príbeh. Veľmi som prial Bayonovi, aby za toto získal Oscara za Najlepší medzinárodný film, ale kdeže by sa chytal takýto príbeh na holokaust? :( Za mňa jasných 5* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Řemeslně mistrná filmařina, který věříte každou sněhovou vločku, každej výdech páry i veškerý útrapy plný nekompromisní přírody, kterými si přeživší prochází. Proto si nejednou vzpomenete třeba na Revenanta, jehož živelnost a autenticita Bayonu zaručeně inspirovala, stejně jako třeba záběrování (široký objektivy snímající utrpení osob z bezprostřední blízkosti). Giacchino navíc složil dost možná svůj nejlepší soundtrack! Zhruba v sedmdesátý minutě si ale uvědomíte, že koukáte už pět minut do telefonu, protože film nepřichází s ničím novým, že nic a nikam nerozvíjí. Takže v klidu mohlo zmizet patnáct minut, což by podpořilo divákovu pozornost a ve finále by to strhlo tím víc. Kdo ale nemá nakoukáno, příběh nezná a neviděl Alive, bude pro něho Sněžné bratrstvo survival událost roku, především proto, že to je true story. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Původní film na mě ve své době velmi zapůsobil a platí to i pro novou verzi, která je syrovější a díky tomu také intenzivnější. Ne proto, že by byly scény s kanibalismem příliš drsné, ale proto, že se člověk díky skvělým hereckým výkonům dokáže vcítit do toho, co tahle skupina prožila. Jedinou výtku mám k tomu, že některé postavy "splývají", ale jinak opravdu výtečná podívaná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nová verze legendárního filmu Přežít, vycházejícího ze skutečného příběhu přeživších letecké katastrofy, které zachránil kanibalismus. Emocionálně i po vizuální stránce, naprosto sebejisté dílo, které zdárně obhajuje svou existenci a vše známé, dělá lépe. Vynikající neznámí herci, skvělá vizuální stránka i minimalistická hudba, zaručují výbornou zábavu, která by fungovala i v kině a na Netflixu je překvapivým zjevením. Výsledné podobě neškodí ani délka a celkově unavená poslední třetina, která se dá považovat za součást zážitku. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix čím dál tím více překvapuje. Po bezchybném Ještěrovi na podzim se opět vytasil s klenotem, tentokrát ze španělské produkce. Před Sněžným bratrstvem jsem si musel dohnat filmový rest týkající se stejné historické události, Přežít. A popravdě...Ten americký snímek se na svého o dost mladšího brášku moc nechytá. Španělé to totiž uchopili daleko realističtěji, naturalističtěji. Fakt mi při sledování nebylo příjemně, v divákovi to zanechá daleko větší stopu za mě. I neznámé a neokoukané tváře potěšily. Na to, že ti kluci nemají ve filmovém průmyslu tolik zkušeností, tak podali všichni do jednoho bravurní výkon. Též mě kladně překvapil závěr, kdy to neskončilo příletem záchranného vrtulníku, ale nějaká ta stopáž byla věnovaná i událostem, které následovaly. Jo, tohle ve mně bude rezonovat ještě fakt dlouhou dobu. Paráda. Za mě dávám naprosto zasloužených 9/10 P.S. Ta samotná havárie letadla se mnou zacloumala jako máloco jiného. Bezchybně natočený nervydrásající moment! Bayona je mistr svého řemesla! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (22)

  • Film sa natáčal v Montevideu (Uruguaj), v Andách (Čile, Argentína) a Sierra Nevade (Španielsko). Natáčanie trvalo od januára do júla 2022. Natáčalo sa aj na skutočných miestach havárie, kde počasie bolo ideálne na dané podmienky, no v Španielsku v pohorí Sierra Nevada, kde prebiehalo hlavné natáčanie, bola produkcia sťažená nedostatkom snehu a saharskou vzduchovou vrstvou, ktorá pokrývala hory v oranžovej farbe. (Arsenal83)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy Pabla Vierciho, ktorá rozpráva o havárii letu 571 uruguajských vzdušných síl v pohorí Ánd v roku 1972, vydaná bola v roku 2016. (Arsenal83)
  • Na rozdíl od závěru filmu Přežít (1993), v němž zbylí přeživší v trupu letadla zjistí, že jsou zachráněni, až podle zvuku blížících se vrtulníků, závěr tohoto filmu přesně zobrazuje, jak přeživší zjistí, že se Nando (Agustín Pardella) a Roberto (Matías Recalt) dostali do civilizace díky vysílačce, což vede k tomu, že se připravují na svou záchranu. Film však také zobrazuje, jak jsou zbývající přeživší zachráněni všichni najednou. Ve skutečnosti zpočátku nebylo ve vrtulnících dost místa, aby mohli být všichni zachráněni okamžitě, a tak byla zachráněna část skupiny, zatímco zbývající muži zůstali na hoře ještě jednu noc. Dva ze tří záchranářů, kteří měli zůstat přes noc se zbývajícími muži, se údajně odmítli přiblížit ke špinavému trupu, a tak si postavili stan venku, zatímco druhý záchranář se rozhodl spát v trupu, aby poskytl pohodlí ostatním mužům. (Johnny.ARN)

Související novinky

38. Premios Goya – výsledky

38. Premios Goya – výsledky

11.02.2024

V sobotu 10. února 2024 byly předány výroční španělské filmové ceny Goya. Slavnostní ceremoniál proběhl ve městě Valladolid, předávání cen tak vůbec poprvé probíhalo ve španělském regionu Kastilie a… (více)

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Reklama

Reklama