Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let straší kapitána Dítě kostlivec ve skříni z případu Jordán. Kdysi byl tak naivní, že slíbil matce zmizelé dívky, že případ vyřeší. (Česká televize)

Recenze (36)

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hned pri prvnich 10 min (ano pane scenaristo) jsme si vzpomnel na: Děsivý zločin v Hřensku: Smrt tří mladých trampů z roku 1987 zůstává doposud neobjasněná. Tadaa:) jezus ja nevim proc sem nesel na filmarinu abych spojloval stare veci, takove to tajemne a jeste spojene s vojaky, nebo pohraničníky...Druhá půlka je trosku lepsi, takové tajmene to vysetrovani, jen mi vadi jak se na to zase prijde a pak na to hned prijde i Fáberka skoro v tu samou chvilku. Docela horor..jen mi to nesedí na profil postav (studenti). ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně tedy přijde, že tohle vznikalo nějak nahonem, nejenom proto, kolik je tam logických lapsů, ale i ve skriptu. Na druhou stranu jsem rád, že jsem viděl zas vidět hrát pana Štěpničku. K těm chybám, jak jsem si je postupně psal do poznámek: - jde na Masaryčce na regionální vlak na Slovensko, ale v následujícím záběru jede v kupé? Jakože z Prahy na Slovensko nic přímého nejede a musel přestupovat? Na hlaváku jim zakázali točit, nebo co? Navíc na Slovensko jezdí noční vlaky s lůžky, ne kupé. - Další věc: on, zkušený polda, a nejenom, že si ve vlaku nehlídá věci, ale ještě je v batohu položí nahoru, aby je zloději mohli hned ukrást? Ale no tak. - Vlak na Bory v roce 1988 s dřevěnými lavicemi? Takové vlaky jezdily tak v 60. letech, ale koncem 80. let určitě ne. - Jako fakt nechá zkušená kriminalistka ležet důkaz nejenom jen tak na stole v pokoji, ale podezřelému na očích? - Fakt, když viděli, odkud vyšel při jejich příjezdu, netušili poldové, kde mají Fáberovou rovnou hledat? - A jako fakt kvůli manželce budete 40 let tajit smrt své dcery? ---- Prostě mi to přišlo plytké, a tak jsem nakonec tvůrcům nežral ani ty pokusy o znovu obnovenou romantiku, toulavou duši Dítěte a nostalgický smutek ze zbořeného starého baráku, protože to působilo jen jako kašírka, jen takový vnější ozdobný nános. A role Fáberové v tomto seriálu, kromě toho, že se párkrát ukázala v mini a v plavkách, mi zcela unikla, protože v podstatě k vyřešení čehokoliv nikdy nijak neprospěla. ()

Reklama

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Závěr předčil předcházející díly. Měl správnou atmosféru krimi, napětí, postupné dávkování dávných pravd, les (navíc ve vojenském újezdu), déšť a sklep s oltářem. Fáberová projevila v jednu chvíli tu potřebnou míru emocí a empatie, takže získala trochu lidštější rozměr. Kapitán Dítě se konečně dobral nějaké hráčské sebereflexe. Bourání na konci celý seriál i Dítětův dosavadní životní styl symbolicky uzavřelo. Je ovšem příliš vidět, že bouraný dům nemá s tím Dítětovým vůbec nic společného. Skvělý výběr herců do rolí mladého Dítěte a Dítětové. A Pavlíčkova hudba tak působivá, že netřeba více slov. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr nás čekal 30 let starý případ - Případ Jordán. Určitě to nebyla pecka na závěr, ale byl to plně kriminální případ, který obstojí sám o sobě. Retrospektiv je mraky, ale jsou super, v reálu je určitě zábavná pasáž s postavou Jiřího Štěpničky, výborný je Pavel Nový, u Šopovské jsem čekal nějaký zvrat, který nepřišel, Krobot klasicky výborný. Příběh zajímavý, vyvrcholení očekávané a taky tak trochu otevřené. Prostě podařená tečka za podařeným seriálem. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže zpátky do minulosti, tentokrát až do osmdesátek. Krobot jako Dítě se tu ukáže i jako jeho mladší osmdesátkové já, kdy se seznámí s Dítětovou Stivínovou, tedy jejím mladším já. A taky lesní kámoš Nový má svoje tajemství, které dokázal tajit 35 let. Akorát to závěrečné bourání Krobotova Dítětova příbytku, co tím chtěl básník říci? A na těch koních to dopadlo jak? ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama