Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Mysteriózní
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Sword Art Online: Progressive - Kuraki Yuuyami no Scherzo

Sword Art Online: Progressive - Kuraki Yuuyami no Scherzo (2022)

Zatímco první díl byl v podstatě pouhou rekapitulací a rozšířením prvních dvou dílů z prnví série (přesto je však naprosto skvělý a stojí za zhlédnutí), druhý díl přináší zcela nový a naprosto strhující příběh. Tentokrát se příběh nezaměřuje pouze na boje proti nepřátelům a postupné procházení podlažími Aincradu, ale řeší narůstající rivalitu mezi dvěma největšími gildami a hrozící válku těchto gild, která by znamenala vážné ohrožení pro všechny. Jak už je zvykem, je na Kiritovi a jeho partě, aby dali celou věc do pořádku a válce zabránili. Musí ovšem sami porazit bosse, který je opravdu velmi dobře zpracovaný a celý fight je prostě naprosto úžasný od začátku až do konce, čemuž velmi pomáhá i skvělý soundtrack a opravdu velmi pěkné vizuální zpracování. Nechybí ani spoustu krásných momentů mezi Kiritem a Asunou, skvěle do příběhu zapadá i Mito a nová postava Argo, která zde vystupuje. Od začátku filmu až do konce jsem byl natolik vtažen do děje, že jsem ani nedokázal vstřebat všechen ten zážitek, který film nabízí. Už teď se nemohu dočkat na další pokračování Progressive série a další úžasná dobrodružství z Aincradu, mé neoblíbenější části SAO.

Gekidžóban Swort Art Online: Progressive hoši naki joru no Aria

Gekidžóban Swort Art Online: Progressive hoši naki joru no Aria (2021)

Ať už jste viděli původní Aincrad sérii Sword Art Online nebo ne, tenhle film pro vás bude skvělým zážitkem. Na rozdíl od původní série zde vidíme začátek celého příběhu z pohledu Asuny a film nahlédne i do jejího soukromí. Asuna se zde seznámí se zcela novou postavou Mito, která do celého příběhu dodává zcela novou linku o jejich přátelství a následné zradě. Ani v tomto filmu však samozřejmě nechybí hrdina Kirito, kterého zde můžeme sledovat při jeho vůbec prvním setkání s Asunou. Ve filmu navíc nechybí ani epický souboj s bossem a celou atmosféru výborně dokresluje naprosto fantastický soundtrack, jak už je u SAO zvykem. Na závěr bych jen dodal, že jsem velice rád za návrat SAO do Aincradu, považuji to za vůbec nejlepší část celého příběhu a mrzí mě, že v první sérii je z Aincradu tak málo dílů.

Suzume

Suzume (2022)

Po Kimi no na wa. (2016) a Tenki no ko (2019) se jedná o další úžasný film od Makoto Šinkae, který ocení nejen fanoušci anime. I tentokrát se jedná o jedinečné a romantické dobroudružství mezi chlapcem a dívkou, které je okořeněno nadpřirozeným dobrodružstvím. Zkrátka film nabízí vše, co by měl mít - od skvělého příběhu, překrásné animace až po nádhernou hudbu, která atmosféru celého příběhu krásně dolazuje.

Tenki no ko

Tenki no ko (2019)

Film se nese v podobné náladě jako předchozí snímek Kimi no na wa. (2016), jehož hrdinové se dokonce mihnou i v tomto filmu. Pro mě osobně byl však tento film ještě lepší, byť hlavní zápletka v tomto příběhu se nemusí zdát tak hlubokomyslná. Opět to bylo ale úžasné dobrodružství, překrásná animace a skvělá hudba od Radwimps, která dodává celému filmu tu správnou atmosféru. Je to jeden z těch filmů, kde divák prožívá všechnu radost, ale i utrpení společně s hlavními hrdiny a nevadí mu u toho ukápnout i nějakou tu slzu.

Kimi no na wa.

Kimi no na wa. (2016)

Tento film posouvá Šinkaiovu tvorbu ještě o level výše, než předchozí filmy, které byť byly taky dobré, tak neměli to kouzlo, jako má tento a další novější snímky. Celý příběh je kouzelný už od začátku a když se k tomu všemu ještě přidá hledání ztracené lásky, je to opravdu jedinečné. Obzvlášť se mi líbí, jak autor dovede tento kouzelný příběh zasadit do všedního světa a nemusí z toho být další bláznivý isekai.