Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (129)

plakát

American Horror Story - Murder House (2011) (série) 

Seriál, který mi tou syrovostí (a někdy až trochu nechutností :D) připomíná True Blood a tísnivou atmosférou Harper's Island nebo Invazi. Rozjezd byl trošku slabší, vlastně mě pilotní díl nijak zvlášť nezaujal, ale dala jsem tomu šanci a jsem ráda, protože tak od třetího dílu děj nabral na obrátkách a ukázalo se, že to rozhodně stálo za to. Jediné, co mi na tom vadí, jsou totálně nesympatičtí "hlavní" představitelé (hysterická manželka a záletný manžel), které ale zastiňují ty ostatní, které jsou narozdíl od nich výborné - v čele s roztomilým psychopatem Tatem, kterého člověk prostě musí mít rád, i když ví, že by neměl :D Dále je to Violet, staro-mladá služka (mimochodem zajímavý nápad), šílený two-face a ti ostatní (polo)mrtví obyvatelé domu. Navíc je to výborně napsané. Za mě za pět hvězdiček :)

plakát

Andromeda (2000) (seriál) 

Skutečně nechápu tak nízké hodnocení. Některé díly jsou slabší (hlavně ve třetí řadě), ale jako celek je to velmi koukatelné. Já sama mám tento seriál dost ráda a ráda se k němu i vracím :) Obzvlášť první, druhá a čtvrtá řada mi připadají povedené.

plakát

Avatar (2009) 

Taková novodobá, technicky vymazlená pohádka. I když je příběh na úplně jiné úrovni než zpracování, jako celek je to opravdu pěkné a lehce oblíbitelné. A opravdu se vyplatilo utratit ty nekřesťanské peníze za 3D kino, protože kdoví jak dlouho bude trvat, než někdo natočí další film, který bude OPRAVDU celý 3D :)

plakát

Batman a Robin (1997) 

Pro mě o něco snesitelnější, než předchozí díl s otřesnou ústřední dvojící Kilmer-Kidman (a to mám jinak Nicole fakt ráda). Je pravda, že některé scény jsou tak tupoučké, až to skoro fyzicky bolí, a rozhodně to není jeden z filmů, které si dobrovolně a ráda pouštím ve volném čase, ale přece jen, Batman Forever bylo utrpení celou dobu. No a George Clooney nakonec v hlavní roli taky nebyl zas tak špatný, opět snad díky té laťce, která byla po Valu Kilmerovi (alespoň pro mě) až někde sto metrů pod zemí. Asi tak.

plakát

Batman navždy (1995) odpad!

Všichni pořád strašlivě nadávají na Batman a Robin, pro mě osobně je však asi o sto procent větší utrpení sledovat tenhle výtvor. Val Kilmer udělal z Batmana nesympatického čtyřprocentního weirda, jehož rádoby sexy scény s Nicole Kidman skoro fyzicky bolí sledovat. Všechny jejich společné scény jsou tak neuvěřitelně křečovité, že by to nespravily ani sebelepší vedlejší postavy. A nejhorší na tom je, že ani na ty se většinu času nedá dívat. Při každé vzpomínce na sledování tohohle filmu se musím v duchu poklonit před Nolanem, že Batmanovi i po tomhle dokázal vrátit zpátky čest.

plakát

Batman začíná (2005) 

Temné, uvěřitelné, promyšlené, se skvěle napsanými i zahranými postavami a výborným hereckým obsazením. Úplný protipól posledních dvou natočených batmanovských filmů a rozhodně krok správným směrem :) Christian Bale je pro mě bez nejmenších pochyb nejlepším představitelem Batmana a za tenhle film by si snad zasloužil i Oscara. Věřila jsem mu každý slovo.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Tři hvězdičky za film (kterému uškodil nijaký konec a občas pokulhávající děj), jedna za to, že se i tak bylo pořád na co dívat.

plakát

Bílá princezna (2017) (seriál) 

Přijde mi to trošku jako vyplýtvaný potenciál. Seriálu by mnohem více prospělo, kdyby se soustředil více na Lizze a Henryho a linku s "pretenderem" upozadil a věnoval jí tak maximálně jednu epizodu (stejně jako zbytečně roztahovanému konfliktu mezi Elizabeth a Margaret). Mnohem více by mě zajímalo sledovat příběh královského páru podrobněji a až do konce. Časový skok v jedné z epizod také ději vůbec neprospěl, neměli jsme vůbec šanci sledovat dynamiku a vývoj vztahu těchto dvou a jeho přerod ze stádia nepřátelé do stádia nerozlučná a pevná dvojice. Takto to celé působí nereálně a nijak se mě to nedotklo. Škoda, na Bílou královnu to nemá ani zdaleka. I obsazení je (až na postavu Henryho) horší a za celou dobu jsem si na některé nové herce nedokázala zvyknout (výrazné je to zejména u představitelek Margaret a Elizabeth Woodville). Celkově bohužel šedý průměr.