Reklama

Reklama

Batman a Robin

  • USA Batman & Robin (více)
Trailer

Obsahy(1)

Milionář Bruce Wayne, který se skrývá pod maskou Batmana, se musí postavit vědci Victoru Friesovi, jenž se po nehodě v laboratoři změnil ve zločinného Mr. Freeze. Ten musí udržovat svou teplotu na bodu mrazu a v bizarním ledovém sídle se pokouší najít lék pro svou hibernovanou manželku. K provozu laboratoře, a zejména pak svého mrazícího brnění, potřebuje diamanty, které uloupí a ani Batman s Robinem mu v tom nedokáží zabránit. Protože jeho spotřeba diamantů je obrovská, podaří se Batmanovi vlákat ho do pasti na aukci a zajmout. K útěku mu pomůže Poison Ivy, dříve dr. Isley, která hodlá nastolit na Zemi vládu rostlin. Poison nabídne Freezemu spojenectví, nehraje s ním však čestně. Odpojila totiž od přístrojů jeho ženu a svedla to na Batmana. Mr. Freeze přísahá, že se pomstí a zmrazí svým novým vynálezem nejen Batmana, ale i celý Gotham a po něm celý svět. Pokud mu v tom chtějí Batman, Robin a jejich nová spolubojovnice Batgirl zabránit, nesmějí zaváhat ani na okamžik. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (854)

juta 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť dobrý film. O něco lepší než Batman navždy, bylo tu víc akce, která se ale zdála velmi často laciná. Ve většině případů se souboje nepovedly, nebyly nic moc, krapet odfláknuté řekl bych. Clooney do hlavní roce vůbec nepasoval, Robin byl otravný a Batgirl v podání miloučké Alicie byla taky navíc. Sice nám to tam trochu oživila, ale když vidíte tři netopýry vedle sebe, tak to už je moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslim, že tohle je jednoznačně nejhorší Batman. Joel Schumacher do filmu vložil neúnsoný množství barevnosti, až to skoro vypadalo jako nějakej komiks pro nemluvňata, všude je zelená, červená, modrá a mnoho dalších barev, tolik barev sem snad ještě ve filmu neviděl. Dalším jeho pěkným kouskem bylo, že k Batmanovi připojil Robina, což se mi taky moc nezamlouvalo, protože Chris O'Donnell je neskutečně topornej a pro mě pěkně nepříjemná postava, ale dalo se to ještě snést, bouhžel Joel přišel s dalším geniálním nápadem a to už sem fakt neunes, Batgirl byla na mě už fakt moc a abych pravdu řek tak ani Clooney mi tady moc neseděl. Jedinej klad filmu byl pro mě Arnold Schwarzenegger, sice jako obvykle jeho herectví za moc nestojí, jenže to mi u něj vůbec nevadí a když v celým filmu dokonale hláškuje, tak jsem spokojenej a musim k celkovým hodnocení 2* přidat jenom kvůli němu, tady byl jednoznačně nejlepší a na záporáka se skvěle hodil. jenže Joel to tak hrozně podělal, že to stějně navíc než 3* neni ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Sic s odřenýma ušima, ale přesto dám tři netopýří hvizďáky. Není to sice zdaleka tak dobré jako Batmani mistra Burtona nebo o něco slabší Ušatec Navždy, ale ač nejsem fanynek do komixů - natož Netopejrů - vcelku kvituji s povděkem a nemám důvod tenhle díl nějak zavrhovat. Prostě zase jen tak chvílemi zábavné, chvílemi efektní, chvílemi milé, chvílemi pitomé... Prostě hollywoodské... Nic víc. . . . No a co. Proč tolik hysterie? Poison Ivy je rozkošná a jasně že ta Batmanda tam nemusela za každou cenu být, ale... Blablabla... Průměrný americký zábavný komixový film. Průměrné hodnocení. S odpadem se musíte rochnit v jiné žumpě. Ach ty mindráky... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Georgovi Clooneymu sa podarilo nemožné. Zabil superhrdinu Batmana. Tým, že ho zahral. Je to prvotriedný, hollywoodsky herec so silnou charizmou a prirodzeným sexepílom. O tom nepochybujem. Avšak do roly Batmana sa púšťať nemal. To mu vôbec nesadlo. Rovnakým spôsobom sa strapnil aj Arnold Schwarzenegger, ktorý tu stvárnil zápornú postavu, nešťastného Mr.Freeze. Obaja pôsobili kŕčovito a nepresvedčivo. Chris O´Donnell mi liezol na nervy už v predchádzajúcej časti "Batman Forever". No a moja najobľúbenejšia herečka Uma Thurman tu tiež zrovna nezahviezdila. Joel Schumacher je skúsený režisér, čo natočil už nejeden kvalitný snímok, ale pri tomto titule sa niekde stala chyba. Škrípe to. Preteká farbami. Nepodarilo sa to tak ako si to zrejme všetci zúčatnení predstavovali. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je na Batman a Robin tak závadného, že se tady tolik nelíbil. Mně přišel v pohodě, a kdyby se přidalo více stylové akce, tak bych neváhal hodnocení zvednout. Clooney byl v té době relativně nepříliš známý a neokoukaný herec, s tehdy oblíbeným Chrisem O´Donnellem, vytvořili dobré duo. Herečky, jako Uma Thurman a Alicia Silverstone, nebyly také vůbec k zahození. A hlavní hvězda filmu Arnold Schwarzenegger se sice do filmu nehodil, ale bylo vidět, že ho role bavila. Zajímavě to režijně pojal veterán Joel Schumacher, který stavěl na velkolepé barevné stylizaci a bombastických akčních scénách. A stejně žádný filmový Batman nedosahuje kvalit comicsu. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (48)

  • Většina scén s Julií Madisonovou (Elle Macpherson) byla při závěrečném sestřihu vystřižena. Především ta, v níž Travička Ivy (Uma Thurman) najde Julii v Gothamské observatoři (dějově to bylo poté, co ukradla klíče k Bat-signálu) a ubodá ji k smrti. Tato scéna působila v rámci filmu, určeného mladým divákům, příliš depresivně. Režisér Joel Schumacher také chtěl postavu Macpherson použít v následujícím, již nenatočeném pokračování. (BoredSeal)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. června 1997 v Los Angeles. (Varan)
  • V plánu byl pátý díl, pracovně nazvaný Batman Triumphant. Hlavními padouchy měli být Scarecrow a Harley Quinn, opět i za účasti George Clooneyho (Batman) a Chrise O'Donnella (Robin). S rolí Scarecrowa byl předběžně spojován Nicolas Cage. Joel Schumacher ale po katastrofálních ohlasech na tento snímek od projektu odstoupil a studio plány zrušilo. Schumacher s Cagem spolu poté natočili thriller 8 MM (1999). (SeBig)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

Costner vs. Superman, Hardy vs. Batman

25.02.2011

Přípravy na návrat nejslavnějších superhrdinů jsou v plném proudu. Zack Snyder chce do nové verze Supermana (v hlavní roli Henry Cavill) stůj co stůj obsadit Kevina Costnera. Ten už pěkných pár let… (více)

Reklama

Reklama