Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Krásná katastrofa (2023) 

A to mně se to líbilo. Mám ráda tyhle klišé a jednoduché romanťárny. Herecky trochu pokulhávalo, ale i to se dá odpustit. Děj jednoduchý, ale stejně hezký.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Film byl skvělý. Ale dlouhý. Po dvou hodinách už se nic nedělo. Do té doby film byl 5*, poté to kleslo na 4. Poslední hodina byla pouze zbytečné mrhání časem. První dvě hodiny ale stály za to. Napětí, herecky skvělé.

plakát

Barbie (2023) 

Z tohoto filmu jsem byla zklamaná. Čekala jsem něco víc jak dějově, tak pointou. Ano, chápu, v Barbie landu vše funguje obrázeně, “vládnou” ženy, Ken přitáhne do Barbie světa smýšlení, že “vládnou” muži a nakonec si všichni uvědomí, že jsou si rovni. Super. A to je vše? Stále jsem čekala, kdy se něco stane a ono nic. Zbytečně ztracený čas.

plakát

Cool Girl! (2023) odpad!

Asi upřímně nevím, co jsem čekala. Herecké výkony na nule, při hádkách vypadají, jako by se za chvíli měly rozesmát, pak najednou drmolí, pak se řeč zas táhne a znějí jak u maturity, kdy nic neví a snaží se jen zaplácat čas. Děj předvídatelný, připomíná mi tu wattpad příběh. Hrůza

plakát

451 stupňů Fahrenheita (2018) (TV film) 

Úspěšná filmová díla by se neměla předělávat, nedělá to dobrotu. Původní film z šedesátých let je bomba. Toto? Výsměch. Herci a jejich výkony se dají srovnat s amatérským divadlem a samotná atmosféra filmu prostě není ono.

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

Téma drog a závislosti je, i přes množství závislých, strašně nedoceněné. Jediné pořádné uchopení tohoto tématu najdeme v klasice My děti ze stanice ZOO. Čekala jsem se, že se dočkáme dalšího skvělého zpracování a ono ne. Děj příliš exagerovaný, každý souloží s každým a všichni jedou ve drogách, lidi si navzájem půjčují moč pro zfalšování negativního testu na přítomnost drog... No, nic moc.

plakát

365 dní (2020) odpad!

Jakožto milovník romantických filmů mě při projíždění Netflixu film zaujal nejen svou obálkou ale i anotací. Nečekala jsem ovšem, že už po 15 minutách se film zvrhne v  porno počínající deepthroatem v letadle. Děj nula, herecký výkony na bodu mrazu a pointa zůstala v nedohlednu. Horší film jsem snad nikdy neviděla a to jsem zkoukla i 50 odstínů. O obsazení nemluvě, buďto to je postavami, co hráli a nebo to tak je, ale působí jako by nebyli nejostřejší tužky v penále.

plakát

Největší showman (2017) 

Jakožto fanoušek muzikálů a Jackmena, tento film nemohl být lepší. Za posledních pár let se muzikálová scéna natolik rozrostla, že vymyslet něco originálního nebylo lehké, ale toto bylo dokonalé. Celý film pendloval mezi absurditou a normálností, mezi zradou rodiny a láskou a mezi chudobou a láskou. Úžasné obsazení, dokonalá hudba a perfektní sdělení. Jeden z nejlepších muzikálů.

plakát

Chůva k pohledání (1993) (seriál) 

Jeden z nejlepších amerických sitcomů. Chůva Franny je sice uječená, ale skvěle to dotváří idylku domácnosti Sheffieldů. Nejlepšími postavami je stejně ale Niles a CC. Jejich věčné boje o čest ústící v krátké románky a nakonec svatbu – to je ten progres postav, který bychom měli mít častěji. Jejich sarkastické poznámky a naschvály od „Zakvokej jako slepice“ po „Za tohle vás budu muset zabít.“ Jediné, co mě ale štvalo bylo málo, ne-li žádný, důraz na Nilese a jeho rodinu (u CC jsme znali bratra a rodiče, u Franny tetičky a rodinné příbuzné, u Maxwella téměř celou rodinu, ale o Nilesovi pouze víme, že jeho otec byl též sluha.)

plakát

Potomek (2019) 

Námět filmu byl geniální, ale to, co z toho vzniklo už tolik ne. Respektive, začátek slušný, ale čím déle film jel, tím méně a méně mě drželo u jeho sledování. Žádná převelká akce, nic moc pointa a konec dost odfláklý. Co se ale musí pochválit byla atmosféra a hudba filmu. Obsazení jako takové bylo obstojné, i když Taylor Schilling by si mohla vzít kurzy herectví. Čekala jsem, že po OITNB se rozehraje, ale její výkony stále pokulhávají.