Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Pokoj č. 10 (2006) (seriál) 

Sice dosti dlouhý a nudný úvod, který ale nastartoval ohromné otáčky a neustále gradoval dál a dál. Tímto tempem nakonec zjistíte, že tomu už vůbec pořádně nerozumíte, ale to nic nemění na tom, že Vás ohromně baví!

plakát

Odsouzení (2010) 

Velmi málo filmů mě dokázalo přivést až na pokraj slz. Tomuhle snímku se to povedlo minimálně třikrát. Skutečně pouze život píše ty nejlepší příběhy.

plakát

Dantovské peklo (2010) 

Nádherně zpracovaný animovaný koncept představy Pekla podle básníka Dante Alighieriho. Tento film dokáže postrašit každého člověka, protože nakonec se každý sám najde v některém z jednotlivých kruhů pekla. Z filmu čiší napětí, strach, láska a věrnost mezi Dantem a jeho vyvolenou. Pokud se na film podívám obecně, zjistíme, že se jedná o triviální příběh, který tady byl už x-krát, ale právě atmosféra Dantovského pekla a strašidelné animované zpracování dodává filmu dokonalou atmosféru a skvělý prožitek.

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Po dlouhém ignorování tohoto filmu jsem se rozhodl na něj podívat. Film jsem odsuzoval kvůli nesympatickému hlavnímu hrdinovi Jude Lawovi, který mě ale přesvědčil o opaku. Skvělý příběh dvou soupeřících sniperů na pozadí hrůzné války, který nastiňuje tehdejší situaci a těžkou dobu. Celkový pocit z filmu ale kazí angličtina mezi ruskými a německými vojáky, což u autentických filmů velmi podkopává pocity a děje ve filmu. Jinak se jedná o velmi zdařilý kousek, kde bych speciálně vyzdvihl roli Eda Harrise, která mu prostě byla ušitá přímo na míru.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Další z veleúspěšných úchylných, divných a trhlých rolí Johnnyho Deppa jako holiče z Fleet Street. Osobně jsem se velmi obával, jak vůbec bude ona muzikálová podoba vypadat, která ze začátku filmu byla velmi zvláštní v pojetí hlavního hrdiny, ale nakonec je divák tak vtažen do příběhu, že se na toto ani nekoncentruje, ale naopak cítí spád, který je právě muzikálovou formou vytvářen. Jednoduše oblíbená skupinka herců Tima Burtona zase ukázala, že zvládne cokoliv.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

Další kousek z opravdu kvalitních filmu, který má potenciál se stát kultem. Příběh Vás vtáhne svou komplexností a tzv. "vyplivne" až na úplném konci. Ve filmu padá mnoho myšlenek, které Vás donutí přemýšlet pořád dokola a dokola. Osobně po shlédnutí jsem byl natolik rozpolcen, že jsem nevěděl jestli mám brečet nebo se smát. Úžasně propracovaný příběh, podmáznutý skvělým výběrem hudby, s otevřeným koncem, který zanechává místo pro fantazii.

plakát

Donnie Darko (2001) 

Vysoce propracovaný snímek s obrovským záběrem a fantazií. Od samého počátku vlastně není jisté proč se věci dějí a jaký to má vlastně smysl. Závěrečné odhalení je natolik neurčité, že nelze jasně říct, zda je to či ono pravdivé a smysluplné, což dodává filmu na tajemnu. Opravdu velmi úspěšný počin Richard Kelly , který alespoň v mých očích vyzvedl herce Jake Gyllenhaal o další příčku výše.