Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (39)

plakát

Malé královny krásy (2009) (pořad) 

Úplně nechápu hodnocení pořadu a komentáře, které tu lidé udělují. Já se totiž nedomnívám, že by pořad vyzdvihoval, či nějak obhajoval tento typ soutěží, jejich pořadatele, či snad rodiče dětí. Naopak podle mě poukazuje na dementnost rodičů, kteří dělají ze svých dětí v lepším případě cvičené opice, v tom horším pak malé k***y. Poukazuje na povětšinou tlusté a nepřitažlivé matky, které si prostřednictvím svých dětí léčí mindráky a komplex méněcennosti. Ukazuje, co všechno jsou lidé schopni na svých dětech spáchat, aniž by je za to kdokoli "potrestal". Měli bychom si tedy uvědomit, že hodnotíme pořad, nikoli to, s čím nás seznamuje. Pokud bychom takto přistupovali k hodnocení jiných dokumentů, musel by například Bowling for Columbine od Moora mít podobné hodnocení jen proto, že je o hromadném zabíjení lidí ve školách, se kterým logicky většina "normálních" lidí nesouhlasí. Proto říkám, chcete-li vidět pořad o tom, čím také dokáží žít lidé v USA, pusťte si pár dílů tohohle. Já myslím, že se pobavíte. :-)

plakát

V oku tornáda (2014) 

Popcorn do ruky, pěknou babu vedle sebe, odstavit dvě třetiny mozkové kapacity a máte pohodový film na deštivé podzimní odpoledne. Dávám pěkných 70% - milovníci katastrofických filmů si přičtou ještě 10% navíc. Ve hvězdičkovém hodnocení to pak vidím spíš dolů k těm třem, než nahoru ke čtyřem hvězdám. (DVDrip, PC, Dabing, 2D)

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Já už tady těm hodnocením přestávám věřit! Skvělý horor 62% a tahle NUDA vydávající se za komedii je "v červených číslech"?!!! Jakto?! Vždyť za chvíli už si nebudu moct skouknout film v návaznosti na jeho hodnocení tady. To už nikdo neví, co je dobrý film? To se vkus lidí tak strašně propadá?! Tenhle film NENÍ vtipný a s ohledem na to je naprosto kulervoucně dlouhý! Opakovaně jsem koukal na ukazatel času přehrávače a modlil se, aby už byl konec - bohužel jsem to kvůli přítelkyni nemohl vypnout. Fakt strašné! Jednu hvězdu dávám za asi dvě dobré hlášky, které na mé tváři vyvolaly letmý úsměv. Jednu hvězdu bych ještě přidal, ale to by musely hlavní hrdinka a její sestra ukázt kozy. To se bohužel nestalo a tak zůstávám u jedné hvězdy - 20%. Fak jů, skopčácká komedie! (DVDrip, PC, 2D, dabing)

plakát

Pod zemí (2014) 

Jsem velkým milovníkem hororových filmů, ovšem jejich mnohaleté sledování způsobilo, že jsem jaksi duševně okoral a tak se mi stává stále méně často, že bych u nějakého hororu pociťoval byť jen záblesk strachu. Zrovna minulý týden jsem v rámci hovoru říkal své přítelkyni, že už jsem dlóóóóuhou dobu neviděl horor u kterého bych se opravdu bál. Když jsem pak o víkendu pátral na internetu, jaký film bychom si mohli pustit, narazil jsem na čsfd na toto dílko. Kouknul jsem na hodnocení, a i když si k němu v případě hororů připočítávám "v duchu" 10%, nečekal jsem nic, co by mělo šanci slupku mé okoralosti prorazit a očekával jsem jen zcela průměrný hororový film. To jsem však netušil, jak moc se pletu. Tento film ve mně dokázal svou tísnivou atmosférou vyvolat opravdový strach, kdy jsem měl dokonce chvílemi chuť ho vypnout. :-) Ano, jedná se o tisíckrát ohraný koncept, kdy je skupina lidí někde, kde se nejdříve bojí a následně se začíná jejich počet "vlivem okolí" snižovat, ovšem tady to z nějakého důvodu funguje víc než jinde. Tím spíš, že nezaznívají tupé věty typu "Rozdělíme se, abychom našli snadněji cestu ven". Naopak mi přijde, že se postavy chovají (na film) relativně racionálně a logicky. Jistě, daly by se hledat drobné nedostatky ve scénáři, ale kvůli tomu přeci na horor nekoukám, stejně jako na něj nekoukám kvůli super trikům a parfektní kameře. Jako třeba u počítačových her mi jde hlavně o "zábavu" a té se mi dostalo měrou vrchovatou. O tom, že se film povedl svědčí i věta, kteou jsem po jeho shlédnutí pronesl: "Tak a ode dneška už nejdu ani do sklepa!". Za mě krásných 90%, tedy 5 hvězd! Myslím, že celkově nízké hodnocení (v době psaní komentáře 62%) si tento filmový počin rozhodně nezaslouží. Ale co čektat, když tu filmy evidentně hodnotí spousta dětí a vyložených "popkorňáků", kteří když nemají tunu digitálních triků a skvělý vizuál, nedokáží film objektivně ohodnotit. Milovníkům hororu a celkově dobrých filmů pak jednoznačně doporučuji!!! ;-) (2D, dabing, PC) PS: Pro mladší diváky (hodnotitele): Ne, přátelé, kámen mudrců skutečně nebyl vymyšlen J. K. Rowlingovou pro příbeh o Harry Poterovi!!! :-)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Je zvláštní, že komentáře na špatné filmy se obvykle píší lépe, než komentáře na filmy dobré. V případě Bitvy pěti armád se jedná o film opravdu špatný, ovšem v rozporu s předešlou větou tak nějak nevím, jak se s komentářem popasovat. :-/ Kde začít? Snad tím, že nerozumím uživatelům, kteří dali filmu pět hvězd. Stejně tak nechápu komentáře typu "Sice to byl v podstatě špatný film, bylo v něm špatně to, to a to, ale dám tomu 5 hvězd, protože je to Tolkien, nebo je to Jackson, nebo je to prostě Středozem." Můj postoj k Jacksonovým filmům ze Středozemě byl vždy odměřený, protože si nemyslím, že by se jednalo o vrcholné dílo (ani fantasy) kinemetografie a knihy mi přijdou mnohokrát lepší a Jacksonovy filmy považuji za jejich "znásilnění". Přesto jsem si je dokázal částečně oblíbit, přičemž za vrchol považuji první díl Hobita, který byl, v souladu s knihou, až pohádkově naivní a tím milý a příjemně koukatelný. Povězme si však, že roztažení krátké a vlastně dětské knihy na tři v podstatě tříhodinové filmy nebylo ničím jiným, než marketingovým tahem a snahou o maximální zisk, což je zřejmé zvlášť ve srovnání s Pánem prstenu, kde tři obsáhlé knihy vydaly také na 3 filmy. V případě druhého a třetího dílu Hobita se tak jedná jen o zbytečné natahování a vymýšlení samoúčelných a pro děj zcela nepodstatných akcí. K poslednímu Hobitovi bych mohl uvést snad desítky větších, či menších nedostaků, ale jen bych opakoval to, co napsali mnozí (nespokojení) uživatelé přede mnou - Nelogické vedení bitvy, kdy trpaslíci tvoří falangu, aby je pak přeskočili elfové a nakonec vystřelili lučištníci, celkově zmatené a špatně sestříhané válečné scény, velmi zjevné a tedy nekvalitní počítačové triky, neukončenost filmu, kdy nevíme, kdo dále panuje Pod Horou, kam se poděl Arcikam a další a další. Takže se uchýlím pouze k obecnému konstatování, že Hobit - Bitva pěti armád bohužel NENÍ dobrý film a jeho shlédnutí v kině, a s tím spojený finanční výdaj, potencionálnímu divákovi rozhodně nedoporučuji, protože tento film si Vaše peníze nezaslouží, stejně jako si nezaslouží vysoké hodnocení! Je mi líto, ale po zvážení všech pro a proti dávám 40%. Proč? Protože je to Tolkienova fantasy ze Středozemně natočená Jacksonem. :-D (2D, kino, dabing)

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Filmy "od Marvelu" miluji, stejně jako jejich komiksové předlohy. A první díl Kapitána Ameriky považuji ze jeden z nejlepších z Marvelovské série. Takže na druhý díl jsme se velmi těšil. Bohužel se mi vzhledem k okolnostem nepodařilo na film zajít do kina a byl jsem nucen čekat až na vydání na dvd. S lítostí však musím říct, že po shlédnutí filmu jsem rád, že jsem nevyhodil peníze za lístek do kina. Tenhle film se skutečně nepodařil. Spousta zbytečných řečí, akce tak nějak mdlá a samoúčelná, příběh také nic moc... Pokud by se film zkrátil na únosnou stopáž 90 minut, asi by nebyl tak špatný, ale takhle se jednalo o téměř dvě a půl hodiny koncentrované nudy, kdy jsem stále hleděl na ukazatel času a doufal, že už bude brzy konec. Přitom například u Strážců galaxie jsem se před nedávnem královsky bavil. Tohle je však šlápnutí vedle a rovnou do pěkných sraček. Snad takhle nedopadnou i plánovaní druzí Avengers, kteří prvním dílem nasadili laťku opravdu hodně vysoko. Je mi líto. Dávám 2 hvězdy a hodnotím na 50%. PS: Velmi slušné hodnocení - 80%, které má film v době psaní komentu, skutečně nechápu...! PPS: Falcon je trubka!

plakát

Thanatomorphose (2012) 

Kdo čeká pouze nechuťárnu o zaživa se rozkládající holce, bude možná lehce zklamán, protože neuvidí myslím nic, co by neviděl už v minulosti v jiném filmu. Ovšem film není pouze o rozpadu fyzickém, ale i duševním a hlavně ve mě prostředí bytu téměř bez oken a "horačnaté" stavy hlavní protagonistky, kdy se stále "nemocnější" probouzí do tmavé noci, či naopak bílého dne, sama v téměř holém bytě, neuvěřitelně evokovaly mé pocity z dětství, kdy jsem býval nemocen a blouznil jsem v horečkách... Tahle depresivnost mi přišla děsivější a svíravější, než samotný fyzický rozklad hlavní hrdinky... Za mě 70%.

plakát

Zmizení (2013) 

Filmu by prospěla kratší stopáž - takto je to zbytečně rozvleklé a film místy nudí. Výkony všech herců mi přišly toporné a možná štětí, že děvčátka byla unesena hned na začátku a dál už prakticky nehrála, protože u nich mi úplně stačila scéna "zpěvu" po rodinné oslavě. Filmu v mém případě nepřispěl ani mizerný dabing a to že obecně jsem příznivcem dabování a na původním znění nelpím. Dávám pěkných 70%.

plakát

Gravitace (2013) odpad!

Přemýšlel jsem o jedné hvězdě za vizuální efekty, ale kvůli tomu se snad filmy netočí...

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Ano, film je plný klišé, patosu, nelogičností a děr ve scénáři, ale jako pohodová akční oddychovka na vyčištění hlavy je skvělý. Takové příjemné pokračování Smrtonosné pasti bez Willise. :-)