Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (44)

plakát

Mladá dáma (2024) 

Aneb Eleven jako dívka v nesnázích. Elodie je princeznou země, jež bohatstvím úplně neoplývá, ba naopak značně strádá. Pracovitá a odhodlaná princezna se tak snaží udržet království i její lid při životě, co to jen jde. Když dorazí z dalekého království Aurea, pověstného svým bohatstvím, nabídka sňatku princezny Elodie a prince Henryho z Aurey, pro Elodie je to ideální příležitost zachránit své království. A tak, než stačí zaváhat, se sňatkem souhlasí. Princezna se tak vydává do honosného království, aby se seznámila se svým budoucím manželem a připravila na brzkou veselku. Po příjezdu do království Aurea se vše zdá být v pořádku (pokud vám domluvený sňatek s osobou, kterou jste v životě nepotkali připadá v pořádku) a Elodie s Henrym se skutečně vezmou. Pro normální pohádku by se jednalo o šťastný konec. Toto ale pohádka zas tak úplně není. Elodie totiž musí podstoupit ještě jeden místní zvyk, a sice provést s Henrym krevní spojení a nechat se v náruči svého novopečeného manžela přenést přes smrtící propast v nedaleké hoře. Očekávané se stává skutečností a Henry nemilosrdně vhazuje Elodie do děsivé propasti, kde jí začne lovit oheň běsnící dračice. A tak začíná princeznin boj o přežití. To rozhodně nezní jako vysněné líbánky že? (SPOILER ZONE ->)  Přiznávám, že jsem od tohohle snímku nic moc nečekala. Nebo možná ano, čekala: sračku. Na závěr ale musím říct (ač se to nestává moc často), že jsem byla mile překvapena. Už je to nějaká doba, co se s filmy s nálepkou “ženská síla” roztrhl pytel. A i když se stále přece jen považuji za osobu ženského pohlaví, tyhle filmy zrovna nemusím. To, jak vždycky celý film na sílu smrdí feminismem se mi hold zrovna nepozdává, #sorrynotsorry. Přestože si Damsel s princeznou drakobijkou a rozohněnou dračicí nálepku “ženská síla” jednoznačně zaslouží, nebylo mi to vůbec protivné, ba naopak jsem i čekala, že si Elodie najde homosexuální vztah, k čemuž ve finále nebyl vůbec prostor, ale kdyby ano, asi by mi to ani nevadilo. Nadchlo mě, jak byli některé scény opravdu surové. Část, kdy se Elodie protlouká horou, několikrát se zraní, leze po ostrých krystalech, byla moc dobrá. Zase mě ale docela mrzelo, že se z hory dostala poměrně rychle. Trailer vybízí k tomu, že před drakem bude utíkat celý film. Když se zaměřím na vizuální zpracování paní dračice, doteď nejsem schopná říct, jestli byla roztomilá nebo prostě... zvláštní? Tu její grafiku jsem čekala podstatně levnější, než ve finále dopadla, ale spíše než sexy dráčka mi připomínala zlatočernou chiméru. Ve finále musím uznat, že se tenhle film Netflixu v rámci mezí povedl. Ač Millie Bobby Brown v roli Eleven ze Stranger Things moc nemusím, Princeznu Elodie zahrála moc dobře. Takže až nebudete vědět, co si večer pustit, zkuste Damsel. Film je na motivu stejnojmenné knihy od Evelyn Skye, kterou si rozhodně plánuji někdy v budoucnu přečíst a zjistit rozdíly mezi knihou a filmem. (by Kristýna)

plakát

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film) 

“Aneb bača elektrikářem...” Mladá šlechtična Julie je zakletá...každých sto let se objeví zpět na svém panství a má měsíc na to, aby zlomila svou kletbu a mohla se opět navrátit k životu. Už ji však zbývá pouze poslední pokus před tím, než bude nadobro ztracena. Podaří se jí tentokrát uspět a zlomit tak prokletí, které na ní uvalili chamtiví příbuzní? Pastýř Juraj vypadá jako někdo, kdo by ji s takovým úkolem mohl pomoci. Tři zlaté dukáty je zbrusu nová pohádka z slovensko-české dílny, ve které vystupuje velké množství nových a neokoukaných tváří, ale také pár stálic jako například vždy znamenitá Jitka Čvančarová. Uznávám, že pastýř coby amatérský elektrikář je malinko přitažený za vlasy...ve výsledku se ale jedná o vcelku hezkou podívanou a za sebe rozhodně doporučuji. (by Nikola)

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

“Nechte ho už prosím odejít do důchodu!” Po té, co to už vypadalo v minulém díle, že Indy našel svého nástupce a dávno ztracenou lásku, se kterou se konečně usadí, nacházíme stále charismatického leč stárnoucího Harrisona Forda přednášet na univerzitě. Nyní na něj však už studentky neházejí roztoužené pohledy, ale spíše pospávají, zatím co on se ještě stále snaží zachovat alespoň nějakou důstojnost coby profesor. Náhle se však zjevuje jeho kmotřenka Helena a vypadá to, že se společně s ní přece jen Indiana vydá na ještě jednu poslední bláznivou výpravu! Tentokrát za nástrojem, který sestrojil samotný Archimédés. A že se bude opět jednat o dobrodružství, při kterém jim půjde doslova o krk je asi všem jasné. Již pátý snímek o slavném Indianu v titulní roli s Herrisonem Fordem. Za mě tedy klobouk dolu, že do toho i ve svých letech ještě šel. Celý film působí tak nějak nostalgicky, ačkoliv mám pocit, že jak hlavní postava, tak i zbytek ansámblu, je už prostě unavený a měl by odejít na zasloužený odpočinek. Indiana Jones je kultovní klasika, která nám bude chybět, ale stačilo. (by Nikola)

Poslední hodnocení (387)

Mladá dáma (2024)

22.03.2024

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film)

24.01.2024

Indiana Jones a nástroj osudu (2023)

24.01.2024

Leo (2023)

24.01.2024

Mezi živly (2023)

24.01.2024

Jack Frost (1998)

23.12.2023

Rodinná rošáda (2023)

23.12.2023

Anděl Páně 2 (2016)

23.12.2023

Anděl Páně (2005)

23.12.2023

Reklama

Poslední deníček (19)

Podcast #19

19. díl podcastu Obědová pauza: