Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (214)

plakát

Hudba z Marsu (1955) 

Nepřísluší mi, nějak tady mentorovat, ale označovat Hudbu z Marsu za komunistickou sračku mě vážně vytáčí. Ano, jde o film z padesátých let, a ano, je proto plný tendenčnosti. Ale copak si nikdo další nevšímá drobných i větších narážek na režim? Vždyť postava předsedy Řeháka je karikatura. "O člověka se začneme starat v příštím čtvrtletí",náměstek: "A jak vy tady vůbec žijete?" Řehák: "V pondělí máme kruh zlepšovatelů, v úterý novátorský kroužek, ve tředu lidový kurz ruštiny..." A co úvodní kolize? Ministerstvo podpoří kulturní život zaměstnanců fabriky tím, že jim dá hudební nástroje, aniž by o ně prosili. To je nápad ujetý i na socialistickou republiku. Jako další mě napadá postava představovaná Lubomírem Lipským. Jeho pracovník SPKPL všude chrlí plané plamené projevy. Když se někdo zeptá, člena vládní delegace, co zkratka znamená, odvětí, že nejspíš jako vždycky - "svaz, sdružení, spolek, na tom přece nesejde". Kdo chtěl v padesátých letech točit, musel být buď prominent nebo musel dokázat socialistické smýšlení. Kadár s Klosem tohle socialistické smýšlení převedli na plátno často až absurdně a za jejich režií je cítit trn nesouhlasu. Pokud si připočtu vtípky, jejichž zdrojem je mimo jiné i kamera, a formální zpracování vůbec, plejádu úžasných herců (nejen Oldřicha Nového, ale rozhodně třeba Marvana, Effu a další) a v neposlední řadě ignorantské a řekl bych až nenávistné komentáře, které jsem si zde přečetl, dávám plný počet. A pokud by někdo namítal, že točit takovéhle filmy, to filmaři neměli točit vůbec, jsem ochotný se s ním hádat, protože o žádný film Kadára a Klose bych nerad přišel.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Co čert nechtěl, naši republiku navštívil papež.

plakát

Fenomén (2008) (pořad) 

Ačkoliv rozhodně nejužitečnější záležitost na streamu, je to bída. Podobná videa si může sestříhat každý trochu šikovnější člověk sám doma a informací si při práci stihne také najít víc. Dlouho jsem se na Fenomén nedíval, ale současné díly mi přijdou dost děsné a trapně bulvární. Brr!

plakát

2012 (2009) 

Třeba mě za 5* zmasakrujte, ale pro mě je tenhle film s Mary a Maxem událostí roku. Dostal jsem vše, co jsem očekával a perfektně se bavil.

plakát

Dva mrazíci (1954) 

Příjemná hříčka s perfektními dabéry obou mrazíků. Úplně se do mě díky tomuhle filmečku dala vánoční nálada.

plakát

Staré pověsti české (1952) 

Ať žije tradice české animátorské školy. Doklad toho, proč bylo v minulosti Československo animátorskou velmocí. Obdivuji práci mistra Trnky a to dvojnásob, neboť si dokážu představit jak obrovitá dřina musela být práce na davových scénách. (které mimo jiné vypadají vskutku úžasně)

plakát

Sebastian's Voodoo (2008) 

V jednoduchosti je krása. Někdy je až s povivem, kolik emocí dokáží někteří tvůrci na omezené stopáži předvést. Vynikající hudba a zajímavý námět.

plakát

Herkules (1995) (seriál) 

Ach, je to mu již drahně let, ale stopa v srdci zůstává...

plakát

Občan Kane (1941) 

Uznávám význam tohoto filmu a lituji, že jsem jej neviděl na plátně. Příběh mě ovšem zcela minul.