Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (43)

plakát

Milk (2008) 

Obrovské zklamání. Jednoznačně nejslabší film, který je v tomto roce nominován na oscara za nejlepší snímek. Po zhlédnutí nechápu nominační opomenutí pro např. Wrestlera, Gran torina nebo Temného rytíře. Oskary mě určitě nezajímají nejvíc, ale filmy na tyto ceny nominovány jsou většinou zárukou určité kvality. Výkon Seana Penna samozřejmě výborný, ikdyž jeho role trochu připomíná tu z filmu Všichni královi muži a Penn nepatří zrovna mezi mé oblíbence. Zbytek obsazení odvádí standart a nikdo nemá šanci na tak malém prostoru výrazněji zaujmout. Nemůžu si pomoct, ale opravdy mi připadá Milk jako film typický pro ceny akademie a nechal mě, vzhledem k silnému tématu, zcela chladným.

plakát

Oni (2008) 

Zklamání. Čekal jsem nejlepší americký horor od The Mist, ale nedočkal se. Potenciál Strangers je dle mě využit sotva do poloviny. K výslednému hodnocení pomohlo závěrečných deset minut, kde se objasnilo chování "těch maskovaných", které je přinejmenším zarážející. Ano, je to lepší než drtivá většina současné hororové produkce, já jen čekal něco jiného, něco víc zneklidňujícího.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Dlouho jsem se při sledování filmu tak nesmál. Opravdu zajímavý pohřeb:) Klidně bych uvítal ještě i nějakou minutku navíc. Skvěle napsané postavy, neokoukané herci a hlavně neskutečné grády má tahle komedie. Je až s podivem co všechno dokáže jedna lahvička valia a jeden trpaslík způsobit. Stylové zakončení v podobě poslední věty...

plakát

Futurama: Milion a jedno chapadlo (2008) (video kompilace) 

Klasická futurama, která ale v 90-ti minutách trochu ztrácí na své údernosti v porovnání se seriálovými epizodami. Pořád jsou tu skvělé a vypointované vtípky, Bender je pořád stejná svině a tvůrci opět dokáží vytěžit díky budoucnosti zajímavé nápady, délka filmu ale stejně jako Simpsonovým a první Futuramě škodí.

plakát

Ten Největší (2007) 

Překvapení, že Rob Schneider není zase takové pako? Rozhodně ano. Nějaký extra přínos na poli komediální zábavy? Určitě ne. Absolutně nenáročná komedie na jedno podívání s některými povedenými vtípky, vcelku slušně hrajícími Schneiderem a Carradinem, jehož mistr je velmi povedený. Jestli se bude kariéra Roba Schneidera ubírat tímto směrem bude to určitě plus pro něj i pro diváky.

plakát

Speed Racer (2008) 

Ze začátku vypadala stylizace hodně "divně" a po první cca. půl hodině jsem si říkal, že to není nic extra. Potom jsem si ale na všechnu tu barevnost zvykl, příběh nabral neuvěřitelné grády a při závodech mně film bral dech. Nakonec se Speed Racer v mých očích dostal do nadprůměru i díky tomu, že snímek každou minutou zrychluje. Je třeba se té šílenosti podřídit a ona zase naoplátku diváka vtáhne a nepustí až do finále. Jen nejmladšího bratra a opice jsem měl plné zuby..

plakát

The Ron Clark Story (2006) (TV film) 

Filmů jako tento již bylo natočeno nespočet ( z poslední doby např. Mezi řádky nebo Tančím,abych žil), přesto se mi na ně pořád stejně dobře dívá. Asi každému normálnímu divákovi musí být jasné, jakým směrem se bude snímek vyvíjet a jak nakonec dopadne. A tak je důležité, jak se k tomu konci režisérka dopracuje. Zde se jí to podařilo i díky stopáži velmi dobře, velmi jí k tomu dopomáhá Matthew ''Chandler'' Perry, kterému jsem jeho postavu prostě věřil. Za zápor lze označit mírně uspěchaný přerod v chování žáků, kterému by mělo být věnováno více prostoru. Škoda, že Ron Clarke zatím nevyšel u nás na DVD, určitě by si nějaké diváky našel. Mé hodnocení jsou čisté 4*..Příjemná stopáž, příjemní herci, nějaké to poselství, natočeno podle skutečné události- to překoná i předvídavost děje a nějaké jiné drobné mušky.

plakát

Góóól! II (2007) 

Prakticky to samé co jednička,tedy taková jednohubka,která neurazí. Mimofotbalové útrapy mi přišli celkem uvěřitelné a daleko zajímavější než samotné zápasy, které jsou snímány fakt hrozně,dva hlavní herci-(fotbalisti) by taky mohli trochu víc umět kopat do balonu..:) Ale i s tím bych byl ochoten,jako fotbalový fanoušek,dát 4*. To by ale Santi nesměl udělat tu největší chybu a přestoupit do mnou nenáviděného Realu. Barca 4ever:))

plakát

Smrtonosná past 4.0 (2007) 

Nejslabší díl série. To ale vůbec neznamená,že špatný. Super hlášky, ikdyž jich od 3.dílu ubylo. Kamera a všechny akční sekvence jsou výborné. Herci, Willisem počínaje a Olyphantem konče, taky ok... 2 hodiny pohodové nenáročné akční zábavy,kde je dobré se nad realičností některých (akčních) scén nepozastavovat.

plakát

Terry (2005) (TV film) 

Výborný filmeček, který se zaměřuje na cestu Terryho Foxe napříč Kanadou s několika flashbacky do minulosti...Shawn Ashmore,kterého jsem dostal do povědomí kvůli X-menům,zahrál Terryho velmi dobře- jen víc výraznějších rolí pro něj..filmem provází pěkná hudba a vše i kvůli délce rychle a příjemně uplyne. Díky snímku je divákovi víc přiblížen neobyčejný život neobyčejného člověka Terryho Foxe a myslím,že hlavně o to tu šlo. Právě v tomto období (1.8.2007) to vysílá HBO,takže všem co mají možnost určitě doporučuji.