Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V druhém celovečerním dobrodružství se budou naši animovaní hrdinové Fry, Bender, Leela, Profesor Farnsworth, Dr. Zoidberg a byrokrat 34. stupně Hermes Conrad snažit spravit trhlinu v časoprostoru, skrze kterou do našeho vesmíru pronikl obří chapadlovitý vetřelec s podlými úmysly a nadpřirozenými schopnostmi. Lidem na Zemi vnutí nové náboženství, do jehož čela se jako slepý k houslím dostane Fry, který obyvatele Země přesvědčí, aby "modrou planetu" opustili a vydali se na cestu do nebe... Zemi tak ovládnou roboti, v čele s nikým jiným, než Benderem.
Tento film je druhým v řadě z připravované čtveřice. Zbývající dva mají být na DVD trh uvedeny v letech 2008 a 2009. (havLord)

(více)

Recenze (270)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerní film Futurama začíná přesně tam, kde první skončil. Vesmír má anomálii a je zde díra do jiného prostoru. Co se skrývá za tajemnou dírou? Planet Express nám stačí mezitím ukázat sport budoucnosti Deathball, Bender se dostane do tajné Ligy robotů a Fry bude opět hledat smysl života. Bender a jeho Liga robotů nemá chybu tak jako nemá chybu vytříbený humor Futuramy. Když se Fry ztratí v kosmické díře a najednou z ní začnou vylézat obrovská chapadla, pak teprve začíná ta pravá zábava. Přesto všechno je druhý film ze všech čtyřech nejslabší. I tak je to povedená zábava. PS: Parodie na Supermana nemá chybu! (92 %) ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej filmovej Futurame je to posun dolu. Celý film sa akosi vlečie a aj keď je tu veľa gagov, nie sú už také úderné ako kedysi (samozrejme sa však nájdu aj svetlé miesta). Príbeh sa mi zasa zo začiatku zdal byť príliš šialený aj na Futuramu, no postupne som pochopil, čo ním chceli tvorcovia povedať a za to, že dali filmu filozofický nádych prižmurujem oči a dávam ešte 4*. Inak 70% ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Chapadlovitá Futurama se mi ze všech Futuramovských filmů zatím líbila nejvíc (oh, ano, viděl jsem jeden a další, však nevím, jestli celý). Možná díky děsivým chapadlům, oblézajícím celou planetu, které by to možná dotáhly i do nějakého sci-fi thrilleru - samozřejmě v jiném provedení. Přesto by opět film potřeboval zahustit vtipy a promíchat, třeba by nějaké kousky originálnějšího děje vyplavaly samy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno, Futuramu považuji za jeden z nejlepších animovaných seriálů. Přesto nemám důvod a chuť přijímat nekriticky vše, co na nás její tvůrci vypustí. The Beast with a Billion Backs je napěchovaná spoustou nápadů a samozřejmě nechybí všichni hrdinové ze seriálu, ale jako celevečerní film působí jako slepenec. Sice je to slepenec gagů a hlášek, ale po 40-ti minutách už jsem se nudil. Možná je to i tím, že jsem ze seriálu zvyklý na nekompromisní děj a dialogy vedené na samé hranici cynickéhu a absurdního humoru. Stručně řečeno,The Beast with a Billion Backs je hodně vyměklá Futurama, režírovaná v hollywoodském stylu, s nesmysly ve scénáři a s předvídatelným dějem. Samozřejmě jsem na mé oblíbené loosery nezanevřel, ale byl bych raději, kdyby se úsilí a peníze hrnulo spíš do dílů s kratší stopáží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Problémem Futuramy se začíná pomalu ale jistě stávat formát celovečerního filmu... Není to vysloveně propadák, ale tenhle původně vynikající seriál na celovečerní formát prostě nemá... Osobně se mi ale zdálo The Beast with a Billion Backs o chloupek lepší než předešlý Bender's Big Score, co to však znamená ve výsledku? Více nezáživných pasáží, než by bylo na animovaný seriál založený na principu situačního humoru zdrávo... Podobné filmy: Futurama: Bender's Big Score, Simpsonovi ve filmu, South Park: Peklo na Zemi, South Park: Imaginationland, Family Guy Presents: Stewie Griffin - The Untold Story ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Když žil Fry s Colleen, volal Dial-A-Joke 8.128 krát. (HellFire)
  • Při útoku chapadel monstra na město můžeme sledovat postavičky běžící do budovy pojišťovny. Jméno této pojišťovny zní „Space Farm“, což je narážka na „State Farm“ (velkou americkou síť pojišťoven). Slogan State Farm říká „Life, Auto and Fire“. Slogan Space Farm zní „Life, Auto and Monster“. (HellFire)

Reklama

Reklama