Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (54)

plakát

Bullet Train (2022) 

Tarantinovská akce s pořádnou dávkou humoru, luxusním obsazením a příběhem, který si nejspíše najde svého diváka. Já se fakt bavil! Celé to podtrhuje luxusní obsazení, ze kterého pro mě byli nejzajímavější, pro mě neznámí, Citrón s Mandarinkou. Kvalitní 4/5.

plakát

Šógun - Osmero hradeb (2024) (epizoda) 

Stále se bavím, ale bohužel, čím více se vzdalujeme od předlohy, tím více mi chybí ty detaily, které jsem v knize miloval, je vypuštěno dost důležitých částí a vůbec by mi nevadilo trochu zvolnit tempo a více ukázat kulturní rozdíly, s kterými se Andžin potýká, přiblížit více Japonsko, jeho jinou etiku a řád.. Takhle se pomalu dostáváme do lehce nadprůměrného seriálu, což je škoda.

plakát

Šógun - Zítra je zítra (2024) (epizoda) 

Snad se časem zlepší i akční části seriálu a nebude to působit jako souboj samurajů v divadle. Mezi Anjinem a Mariko by to taky chtělo trochu více chemie a budu zase zpátky na pěti hvězdách. Jinak opět nádhera.

plakát

Šógun - Sluhové dvou mistrů (2024) (epizoda) 

Po Game of Thrones konečně něco, co vás zvedne ze židle a pak posadí zpátky na prdel. Bezchybný díl.

plakát

Šógun - Andžin (2024) (epizoda) 

Nevím, kdy naposled jsem viděl, takhle krásně uhlazený kousek. Ale nenechte se zmást, hnusu, špíny a krve je tu dost i tak a to se mi sakra líbí. Hodina utekla jako nic, herci jsou absolutně bezchybní a obsazení je na tom zatím snad to nejlepší. Po dlouhé době se opět zamilovávám do nějakého seriálu!

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Unikátní příběh svým námětem i zpracováním. Druhý kousek, co jsem od Burtona viděl a propadl jsem mu. Danny Elfman jakoby navíc na 100% pochopil, co chce Burton sdělit a každá scéna je tak úžasně dokreslena krásnou hudbou. ALE! Mám s filmem jeden zásadní problém. Celé to stojí a padá na jedné malé otravné věci. SPOILER! Od půlky filmu si jen opakuji: ,,řekni už sakra pravdu!" Stačilo by jednoduché přiznání a vše by bylo zase v pořádku. Ale co, i tak jde o nádherný film odvyprávěný místy fakt krkolomnou a místy nápaditou kamerou Czapskyho.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Koukat na Blade Runnera je jako sledovat závod žen na 5000m - sice krásný vizuál, ale strašná nuda a těšíte se jen na finish. Opravdu nejsem fanda hodinových pohledů do očí a zdlouhavých, pro děj nedůležitých scén. Vlastně mám s Blade Runnerem úplně stejný problém, jako a Dunou. Obojí ve mě vzbudilo nulové emoce a osudy hlavních protagonistů jsou mi ukradené.

plakát

Elvis (2022) 

Baz Luhrmannův rukopis, u kterého by se mohlo zdát, že největším problémem bude drzé kombinování tiktok rapu s Elvisem, ale nakonec se ukazuje, že nejvíce vás bude srát jen to, že se Baz s tímhle filmem rozhodl letět do nekonečna a ještě dál. Šlape to, má to grády, Austin Butler dělá vše, co může a dělá to dobře, ale bohužel si musíme přiznat, že nejcharismatičtějšího může na zemi jen těžko zosobníte na plátně. Tohle se prostě o něco lépe povedlo Ramimu Malekovi v Bohemian Rhapsody. Tenhle film je vyprávěn osobitějším stylem, ale k pěti hvězdičkám mi chybělo to, abych se prostě o něco více bavil. Podtrženo sečteno, super film, ale v půlce budete koukat, kolik že vám ještě zbývá minut.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Dokonalý hollywoodský příběh, který napsal sám život, protože, troufám si tvrdit, tohle by snad ani nikdo nevymyslel, a kdyby ano, tak bych tomu stejně nevěřil. Na tom všem taky celý film stojí. Spielberg se nesnaží o výmysly s kamerou, přehnanou hru na emoce a experimentální režisérské kousky. Natočil prostě precizní film, který bude bavit každého. EDIT: Po zhlédnutí rozhovoru s Frankem Abagnalem si říkám, že má přecejen příběh a jeho historky ještě o něco větší potenciál. Celkově jsem si vlastně u filmu několikrát řekl: ,,jak to udělal?" Doporučuju kouknout na rozhovor: https://www.youtube.com/watch?v=FIYtKR24LQs

plakát

Saltburn (2023) 

Vezměme námět Talentovaný pan Ripley (1999), odvyprávějme to kamerou Wese Andersona a celé to oblečme do krásného hábitu. Získáme neoriginální nanejvýš průměrný kousek, který nakonec stojí jen na tom, člověka šokovat. Saltburn nedělá nic vyloženě špatně, ale ani mně ničím extra nezaujal. Jacob Elordi potvrzuje moji domněnku, že sice vypadá skvěle, ale nemá to kouzlo vycházející mladé hvězdy, jaké měl třeba DiCaprio, Depp nebo Demon. Holky na TikToku na něj sice budou dělat lowkey hot edity fr, což už se snažila udělat v některých scénách i režisérka Fennelová a působilo jako chabý pokus dospělé ženské mít zase 14. O Elordim a Fennelové ještě po pár letech v Hollywoodu uslyšíme, ale nestanou se z nich legendy, a tak budou sdílet podobný osud, jako tento film.