Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spojenectví Blackthorna a Mariko prochází zkouškou při výcviku Toranagova střeleckého pluku. (Disney+)

Recenze (32)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to jiné než původní seriál nebo knihy , ale pořád skvělé Na dnešní seriály nekompromisní výprava a kvalita. Sanada mi dokonce přijde lepší než Mifune, který proti němu i jako největší legenda působil unaveně. A jak psal duro, Jarvis šel úplně jinou cestou než Chamberlain, ale je v tom super. Už jsem přišel na to, co mi přijde od začátku divné a je to anglický I český titulkový překlad. Poprvé ten příběh konzumuju mimo dabing seriálu nebo český knižní překlad, který je neuvěřitelně poetický a tady se v titulcích a angličtině jede víc na jistotu a je to méně lyrické. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Geniálna atmosfera, od začiatku až do konca, ktorá tomu dáva iný lvl. Skvele prostredie, výborne zobrazenie 16teho storočia Japonska. Sanaga bol fakt badass, neuveriteľná Anna Sawai, ktorá to zahrala šialene, ako aj vyzerá. Cosmo Jarvis tiež slušný. Scenár taktiež, vďaka tým ich zvykom veľmi nepredvídateľný. Fakt ukážkové spracovanie a zatiaľ seriál roka….100 ()

Reklama

gonga

všechny recenze uživatele

Výprava super, téměř všichni herci super, byť vyznění některých postav (Kašiki Jabu, Omi) je jiné než v knize, to tvůrcům nezazlívám. Ale to fakt nikomu nevadí ten retard s přihlouplým výrazem, který hraje hlavní postavu? Cosmo Jarvis je s přehledem nejhorší casting roku  a jeho ztvárnění Andžina je nedůstojné. ()

Dusty56 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další parádní díl, i když musím říct, že v kontextu prvních čtyř pro mě osobně ten nejslabší. Moc se tam toho nestane a hlavně jsem se poprvý za celý seriál přistihl, že jsem se na chvíli v jedné delší scéně nudil. Ale zbytek byl zas parádní, má to skvělou atmosféru a (nejen) hlavní vykulená postava mě prostě baví. 90% a stále náběh na nejlepší seriál za posledních minimálně deset let. ()

Super8martiN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se bavím, ale bohužel, čím více se vzdalujeme od předlohy, tím více mi chybí ty detaily, které jsem v knize miloval, je vypuštěno dost důležitých částí a vůbec by mi nevadilo trochu zvolnit tempo a více ukázat kulturní rozdíly, s kterými se Andžin potýká, přiblížit více Japonsko, jeho jinou etiku a řád.. Takhle se pomalu dostáváme do lehce nadprůměrného seriálu, což je škoda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Nattō, pokrm se slizkou strukturou, který Mariko (Anna Sawai) večeří a John Blackthorne (Cosmo Jarvis) projeví zájem ochutnat, se vyrábí z vařených sojových bobů fermetovaných bakteriální kulturou Bacillus subtilis. (Jirka_Šč)
  • Hatamoto byla důstojnická hodnost, přeložitelná jako „strážce vlajky“ nebo „muži shromáždění kolem vlajky“. Člověk s touto hodností měl právo osobní audience u šóguna. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama