Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (9)

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Film z kategorie "nutno vidět" pro fanoušky filmu, ovšem pokud si chcete zachovat zdravý rozum a ušetřit si několik desítek peprných výrazů směrem k české produkci, tak si sežeňte originální verzi filmu a straňte se českého dabingu. Něco tak strašného jsem už dlouho neslyšel. Ne, že by to bylo úplně zapříčiněno hereckými výkony dabérů, ale překlad, který nectí terminologii, jména a vlastně vůbec nic ze seriálu může způsobit, že vlastně nebudete tušit, o čem to mluví a vlastně ani kdo, protože došlo k předabování hlavních představitelů.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Ač musím souhlasit s některými komentáři zde ohledně nadstavení nebo opakování se, jedno je jisté - Jacksonovi se návrat do Středozemě povedl a na své si divák rozhodně přijde. Je pravdou, že akce a divokých scén by mohlo být méně a mohla by více vyniknout krása "pohádky" o nově se rodícím dobrodruhovi v podobě Bilba a mohla by se omezit i trochu přehnaná nezranitelnost v některých situacích, ale na druhou stranu mě film bavil, Středozem nezklamala, stejně jako novozélandská příroda a pohled na ni a to nemluvím o výkonu Martina Freemana, který dokázal naprosto skvěle zahrát veškeré aspekty a polohy hobitího chování. 4* za film + 1* za krásný a poutavý návrat do Středozemě pro fanouška fantasy a JRR Tolkiena pro Alana Lee a Johna Howa a úžasnou hudbu Howarda Shorea.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

I přesto, že se dá ve filmu najít i několik hlušších míst a nedostavují se tak často stavy vykulených očí a naprostého úžasu z Batman Begins nebo temného rytíře, Nolan opět uvádí diváka do chaosu a šílenství Gothamu ovládaného brutálním Banem. Na rozdíl od některých předchůdců i jiných vícedílných ság netrpí zakončení Batmanova odkazu syndromem zbytečných pokračování ale opět přináší něco nového, tajemného, poutavého, úctyhodného. Když se k tomu připojí ještě neuvěřitelný a mnou sále více obdivovaný Hans Zimmer, přichází úžasný zážitek a pocit dobře vynaložených peněz za vstupné do kina. 90% (+5 za Zimmera :-) ).

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Důstojné epické finále? Dokonalé? Skvělé? Tato superlativa jsem si zběžně pročítal před shlédnutím filmu, jak tvrdé pak bylo ale vystřízlivění. Střední pasáž filmu se mi skutečně líbila, děj měl spád a bitva byla snad důstojná. Nic to ale nemění na tom, že chyběly pořádné emoce a něco, co by člověka zvedlo ze židle a ani pohled na některé mrtvé známé postavy to nespravil. Ale co následovalo poté co všichni hrdinové poztráceli své baziliščí zuby (pokud si pamatuju, tak před líbací scénou stihl Ron utrhnout jeden) a náhle se zjevil zachránce Longbottom, později pak rádobydojemný průchod lazaretem po bitvě nebo úžasně dlouhý pohled na tři hrdiny na mostě a poté jejich rodičovské starosti, to už hraničilo s parodií a dost hrubě to znehodnotilo celý předchozí relativně slušný film, ale hodně slabou Potterovku. 50% film, 3* za posledního Pottera.

plakát

Černá labuť (2010) 

Člověk sedí v kině a občas se přistihne při tom, jak tak či onak prožívá přerod nesmělé, nevinné dívenky v neuvěřitelnou ďáblici, dychtící, smyslnou, ale zároveň strašně krutou a nebezpečnou. Kombinace klasické hudby, baletního umění a hlavně hereckého koncertu Natalie Portman, před kterou je nutno smeknout, dává dohromady strhující, úžasný film, který nelze než doporučit.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Vše již bylo řečeno a dokonce několikrát opakováno, ale i tak. Pro mě absolutní bomba v oblasti sci-fi seriálů. Laťka, byť nasazená hodně vysoko od samého úvodu i s přibývajícími epizodami stále drží na svém místě. Díly s sebou přináší zábavu a vtip, napětí, nějaké ty efekty, ale hlavně výborně napsané scénáře, umocněné velmi slušnými hereckými výkony. Psychologie jednotlivých postav v rámci fungování flotily, symbolizující zbytky lidské civilizace při hledání mýtické třinácté kolonie, je pak další věcí, před kterou je nutno smeknout. Těším se na finále v podobě čtvrté série, na kterou se právě chystám. Rozhodně ale doporučuji spíše originál s titulky. Prozatím 90%.

plakát

Čarodějův učeň (2010) 

Už to tu zaznělo několikrát, takže to může klidně zaznít znova. První půlka filmu má šťávu, je vtipná, akční, prostě má něco do sebe. Pak ale jakoby se režisér zalekl toho, co stvořil, a pustil do diváka něco, co skoro není možné překousnout a vše zachraňují jen solidní efekty. Za první půlku 4.5, za druhou 1.5, takže průměr 3 a něco málo navíc za starého dobrého Cage. 6.5/10

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Aktuální hodnocení 77% celkově? Za co? Na film jsem mířil bez očekávání a ovlivnění jinými recenzemi a musím říct, že jsem upřímně zklamán. Ze všech "Potterovek" je tahle asi zdaleka nejhorší. Ano, chápu, že bylo potřeba z ekonomického hlediska rozdělit poslední díl na dva kusy, ale tohle? Film samotný od začátku sice působí temně, temněji až nejtemněji se slabými záblesky naděje a vývoj postav podle zhoršující se situace v jejich světě je logická a povedená, ale "roztrhanost" jednotlivých scén a náhodné skoky v místech působí neuvěřitelně rušivě, celý film pak nepůsobí uceleně, ale roztrhaně, ta tam je gradace příběhu a stupňující se napětí. Ani "lekavé" scény, kterými je celý film prokládaný nepovažuju za šťastné. Raději pak nekomentovat scény typu "bude ti světlem v dobách nejtemnějších" nebo nelogičnost některých scén...mimochodem, už chyběla jen paní z jezera. Stěží 50%.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Vytvořte sci-fi svět, zasaďte do něj westernové prostředí, přidejte dobře udělanou country/westernovou hudbu, vytvořte zajímavý, originální scénář se směsicí humoru, napětí i akce, dodejte různorodé postavy, které dokážou člověka rozesmát i chytit za srdce, a dostanete Firefly. Než jsem seriál poprvé viděl, nic jsem od něj nečekal a byl jen zvědavý. Po pár dílech můžu říct, že mě, jako fanouška sci-fi i westernu nevadí tohle propojení, spíše naopak. V tomhle případě se dá mluvit rozhodně o povedeném spojení dvou žánrů. Jak už zde zaznělo, škoda jen, že měl seriál tak krátký "život". 90%. Za Jewel a Morenu možná i víc :-)