Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krimi
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný
  • Akční

Poslední recenze (23)

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Třetí sezóna si to dost posrala na začátku... a těžko se tenhle pocit maže, protože se chování postav skrze celou řadu prakticky nezměnilo. Proč se všichni chovali jak kdyby jim bylo o pět míň? Bylo to třeba? Kam se ztratila ta vážnost? Steve, Robin a Max velkej palec dolů... Škoda tohodle, protože jinak je třetí sezóna stejně tak strhující jako ty dvě předchozí. Nemohl jsem se ale zbavit pocitu, že léto a obecně atmosféra s ním spjatá je naprosto nemísitelná s tématem celého Stranger Things. Šlo to jak na horské dráze. Jednou jsem na to koukal jak kdyby to byl nějakej stupidní teen seriál, pak ale přišli temné scény a to zase byl naprostý skvost. Navíc, celá myšlenka mi přijde jako kdyby byla vycucaná z prstu, proč přidávat Rusáky? To tvůrce nenapadlo něco zajímavějšího? Ale ve výsledku mi to asi zas tak nevadilo, jen při tak obrovském rozpočtu bych možná potenciál více využil na nějakou jinou linku? I přes to všechno ale nechci zaznět, že jsem si řadu neužil. Nové monstrum je daleko zajímavější než Demogorgon a jde z něho opravdu strach. Zároveň Billy, paráda! Epizodu 4 a celou scénu se saunou budu mít dlouho uloženou v hlavě. Eleven se nám od druhé sezóny konečně probudila a je přesně taková, jaká má být. No a konec? Víc grandiózní a epické finále jsem dlouho neviděl, všechny ty neonové barvy doplňující obrovské monstrum v celém nákupáku, naprostá bomba... Určitě mě to nalákalo na sezónu čtvrtou, ale tentokrát už to nebylo stoprocentní. 8/10

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Dopředu říkám, že jsem se na Narcos podíval jenom kvůli jeho "vysokému" hodnocení a musím říct, že jsem asi čekal víc. Způsob vypravování mi úplně nesedl, navíc se tam furt střídala angličtina a španělština a časem už mi to přišlo dost otravný. Co se týče té linie postupného chytání všech narkobaronů, vyloženě mě sralo koukat furt dokola na to samé a poslouchat větu: ,,Musíme chytit Escobara!" (která mimochodem v seriálu zazněla minimálně 20x) Stejně víme, že série neskončí, takže se na tom něco posere a ve výsledku se nic nevyřeší a děj se posune jak? No nijak :D. Naštěstí tenhle problém částečně řeší sezóna druhá, která je za mě mnohem poutavější z tohohle hlediska. Ve výsledku jsem zjistil, že život Escobara mě vlastně moc nezajímal a k jednotlivým postavám jsem si nedokázal vytvořit vztah, který mi chyběl k lepšímu zážitku. Pokud v epizodě daná postava zemřela, bylo mi to v podstatě ukradený, což samozřejmě není stav za kterého si chcete užívat obzvláště seriál, který jakožto útvar vyniká hlavně ve vývoji postav. I přes to jsem ale viděl spoustu nadupaných scén, které jsou perfektně natočené v kolumbijském prostředí a ze kterých jde cítit přesně ta atmosféra kterou chcete, hlavně jak se pohybují na těch domcích, skáčou všude možně jen aby přežili, postřílej koho můžou, jó to bylo super. Posledních pár minut S02E06 mě naprosto dostalo... a fakt jsem si to třeba užil natolik, že jsem se zase přikláněl k tomu pokračovat dál. Na 3* to určitě nemá, o tom žádná, ale že by mě to nalákalo se podívat na 3. sezónu nebo Narcos: Mexiko, to zas ne. Nynějších 93,7% mi zde přijde naprosto přestřelených, spíš bych to třeba viděl kolem těch 82%. Je to dobré, ale hodně přeceňované.

plakát

The 8 Show (2024) (seriál) 

Poměrně hezká myšlenka, avšak tvůrci naprosto zahodili potenciál a zabili úplně všechnu hloubku seriálu, která v ní původně měla být. Jakožto milovník Squid game se tady nevyhnu porovnání, ale bohužel musím říct, že je ve všem starší kamarád lepší. Jako kdyby se tvůrci snažili vzít SG a jenom jí upravili, nicméně tohle mě bohužel minulo. Hry, převážně dětského charakteru zde nemají prakticky žádný význam a místama mi bylo i trapně, co všechno tam herci předváděli. Vážně tam bude skákat korejská pipina a nikdo s tím nic neudělá, zatímco se ona směje? Sorry, ale tahle antagonistka vás jenom nasere a třeba zvrat proti ní byl jak to říct... extrémně předvídatelnej. Každopádně tady jsem vypíchnul jen to, co seriálu škodí, ale celkově to bylo docela koukatelné jen to není tak kvalitní, co je Korea schopná ukázat, a to že je fakt dobrá v tom předvést něco neobvyklého (jako tomu bylo právě u Squid game). Konec průměrný, vůbec mi nevadí, že se na něco neodpovědělo, každý z nás si to může domyslet a interpretovat po svém. Nebýt některých témat s "vyděláváním" peněž a různých intrik šel bych i níž na 2*. Takhle to je za 3.

Poslední hodnocení (563)

Hra o trůny - V očekávání válek (2015) (epizoda) (S05E01)

20.06.2024

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) (S03)

19.06.2024

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizoda) (S03E08)

19.06.2024

Stranger Things - Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (epizoda) (S03E07)

19.06.2024

Stranger Things - Kapitola šestá: E Pluribus Unum (2019) (epizoda) (S03E06)

19.06.2024

Stranger Things - Kapitola pátá: Armáda (2019) (epizoda) (S03E05)

18.06.2024

Stranger Things - Kapitola čtvrtá: Test saunou (2019) (epizoda) (S03E04)

17.06.2024

Stranger Things - Kapitola třetí: Případ zmizelé plavčice (2019) (epizoda) (S03E03)

16.06.2024

Stranger Things - Kapitola druhá: Krysy z obchoďáku (2019) (epizoda) (S03E02)

16.06.2024

Reklama

Časové pásmo bylo změněno