Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Tohle by se mělo na školách pouštět v hodinách dějepisu, aby si všichni dovedli představit, jak to tehdy opravdu bylo. Je to prostě boží! Nic výstižnějšího mě nenapadá. Speciálně devátý díl Why we fight mě totálně dostal a srazil na kolena. Je to jako byste tam byli, jako byste celou dobu byli jeden z nich, jeden z těch hrdinů, kterých byla rota E plná. Když s nimi projdete celou tu dlouhou cestu a všechno pak najednou končí, máte téměř až pocit ztráty, jako byste ztráceli nejlepší kamarády. Takový pocit ve vás film dokáže vyvolat málokdy, ale tomuhle se to na 100% podařilo. A víc než to. Tohle je zkrátka srdcovka. Smekám a vzdávám čest tvůrcům nejlepšího válečného dílka, jaké jsem kdy viděla. Mimochodem, kdyby Damian Lewis a Donnie Wahleberg už nikdy nic nenatočili, stejně je budu mít už navždycky zapsané coby představitele jedněch z top nej rolí.

Taková normální rodinka

Taková normální rodinka (1971)

Jestli někdy nějaký seriál geniálněji a pravdivěji zobrazil život v tradiční české rodině, tak o tom nevím. Bezkonkurenčně nejlepší díl - když jdou ženské pryč, chlapi zůstávají doma a dávají novému přírustku do rodiny (Hanzlíkovi) rady do života. Bezchybné.

Dr. House

Dr. House (2004)

Cynický parchant, kterého byste občas nejraději umlátili jeho vlastní holí. Přesto máte toho hnusného zmetka rádi a nepokrytě mu fandíte. Faktem je, že člověk, který má vždycky pravdu (a zatraceně si to užívá), s nepříjemným zvykem říkat lidem sebenepříjemnější pravdu přímo do očí čím bezohledněji tím lépe, by v reálu byl snesitelný poměrně obtíže. Tady si ho ale užívám o to víc.

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Nezaměnitelná kultovní hudba, geniální hlášky a první skutečně drsný akční seriál s dvojící nesourodých agentů CI5 Boddiem a Doylem vedených pěkně drsným šéfem Gordonem Jacksonem. Žádné dlouhé okecávačky, žádné hraní si na spasitele světa, žádný dojemný nacionalistický patos, ale dva opravdu cool týpci v cool autě (legendární Capri), kteří dají těm špatným bez dlouhých cavyků do držky a pak skočí do náruče pěkné kočce podle hesla Carpe diem. Ovšem rozhodně ne v tom barevném rozjásaném stylu amerických „akčních“ seriálů, ale v pěkně drsně (a občas i temně) a cynicky vyznívající atmosféře, po které zůstává na jazyku pěkně hořká příchuť. I když mezi sebou vtipkují, víte, přímo cítíte, že je to doopravdy, že tyhle rádoby vtípky mají sakra reálný poklad. Tihle chlápci si totiž na drsňáky vážně nehrají. Oni jimi jsou. Nebyl žádný akční seriál před Profesionály a nebyl by žádný bez nich. Amen.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Paradoxní je, že byť ho miluju, nedokážu o tom nic napsat. Nebo možná právě proto? V každém případě jsem na tuhle posádku mimořádně ulítlá. Jo a Krytona chci spolu se Saturninem za osobního sluhu. Jo to by byl život...

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Co říct o seriálu, který je nejen v rámci svého žánru absolutní legendou. Snad jen to, že byť se některé televizní společnosti zřejmě zasekly ve smyčce při jeho věčném opakovaní, tak mi to ale vůbec nevadí.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Bazinga!! V oblasti sitcomů pro mě aktuálně suverénní číslo jedna a prozatím nemám pocit, že by se na tom mělo něco měnit, neboť Howard, který je pro mě nekonečnou módní inspirací, Rajeh, který představuje neopakovatelnou směsici studu a nevinnosti, Leonard jakožto záblesk normálnosti ve všem tom šílenství a Sheldon..., Sheldon, který je živoucím důkazem toho, že i matka příroda má své dny, jsou momentálně spolu s blonďatou barbie kříženou wonder woman, neporazitelní.

Pán času

Pán času (2005)

Tak tohle je krystalicky čistá zábava z ostrovů, na kterých se rodí chlapi s praštěným účesem a je jedno, čí mají zrovna tvář (tímto se omlouvám Ch. Ecclestonovi, ale budiž mu ke cti, že byl dostatečně šílený i bez vlasů a navíc jen jednu sezónu). Každopádně D. Tennant mě absolutně dostal a série 2 až 4 budou navždy moje srdcové, aneb Alonsy Alonso! A byť se zdálo, že si na novou tvář M. Smithe nezvyknu, po pár dílech už jsem se přistihla, že řvu Geronimo! spolu s ostatními. Zkrátka jak říká doktor - na poznámku, že nedává smysl - "já smysl dávám, to vy mě nestíháte". No nevím, jak ostatní, ale já vás budu doktore stíhat klidně i do pekla - jakéhokoli.

Strážce pořádku

Strážce pořádku (2010)

Raylan Givens je cool. Je tak cool až mi to roluje ponožky ke kotníkům. A když se mu do cesty připlete sparring partner/záporák (dosaďte si dle libosti a vývoje seriálu) Boyd, mám už definitivně o zábavu postaráno.