Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Balzac a Švadlenka (2002) 

Krásně udělaný film, který dokázal postihnout nejen život jedné generace, ale také vliv knihy na člověka. Na počátku bylo vážně slovo...

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Fim Blízko od sebe se zcela nepotkal s mým aktuálním rozpoložením. Nutně jsem potřebovala komedii a místo toho jsem si koupila (naslepo) lístek na drama. Na druhou stranu musím ocenit výborné herecké výkony, protože s těmi tento snímek stojí a padá. Jen ten Ewan mě úplně nepřesvědčil...

plakát

Doogie Howser, M.D. (1989) (seriál) 

Pokud přežijete úvodní znělku, která se snaží doslova vypípat mozek z hlavy, čeká vás Neil Patrick Harris, který opravdu dokáže zahrát snad úplně všechno. Seriál jako takový je poměrně nápaditý, geniální dítě, které už v 16 letech pracuje jako lékař, ale musí se vyrovnávat zároveň s vlastním dospíváním. Takže kombinace dvou receptů na zaručený seriálový trhák, nadstandardní hrdina a lékařské prostředí. Samozřejmě, je to staré, nemoderní, pokládá otázky, které dnešní děti asi nezajímají, ale něco do sebe to má. Škoda, že se to u nás asi nikdy na obrazovce neobjeví. Bylo by docela zajímavé srovnávat Doogieho a Barneyho, šarm nechybí ani jednomu.

plakát

Druhá šance (2012) 

Je mi jasné, že v případě tohoto filmu jdu tvrdě proti většině, ale nemůžu si pomoci - já se prostě neuvěřitelně nudila a nezachránil to ani Tommy Lee Jones, ani Steve Carell, za jejichž výkony dávám dvě hvězdičky. Filmy balancující na hraně komedie a dramatu mi asi už znechutila dostatečně současná česká tvorba, v níž není komedie bez mrtvé kladné postavy, ale neoslovila mě ani Meryl Streep, jinak jedna z mých oblíbených hereček. Nějak jí tu, s odpuštěním, slepici prostě nevěřím a ani slzy nepůsobily přirozeně. A co ten konec? Od podobného snímku neočekávám zakončení v duchu romantických komedií (stejně tam je, naštěstí vyhoštěné až do titulkové sekvence), ale zcela v Druhé šanci chybí to nejzajímavější - co se v NĚM zlomilo, že to (a to) najednou jde... Btw. není to o věku, -náct mi už pěkných pár pátků není, možná spíš o momentální náladě a potřebě určitého filmu, do níž se tento výběr naslepo prostě netrefil.

plakát

Glee (2009) (seriál) 

Glee by měli zodpovední tvůrci distribuovat s varováním "Pozor, způsobuje nevyléčitelnou závislost". Minimálně já už jsem definitivně ztracena. Skvělí herci (a zpěváci), vtip, (sebe)ironie, poměrně propracovaná taneční a hudební čísla, to vše znamená jistotu několika probdělých nocí strávených sledováním jednoho amerického středoškolského sboru.

plakát

Havaj 5-0 (2010) (seriál) 

S tímto seriálem mám jeden jediný problém. Nejde o herce, prostředí nebo kameru. To všechno lze ocenit. Nevadí mi dokonce ani stereotypy u jednotlivých postav, tak nějak to k žánru patří. Ostatně kdo jiný by dělal ve speciální policejní jednotce než bývalý špičkový voják, detektiv s rodinnými problémy, bývalý policista, který odešel pro podezření z krádeže, a někdejší vrcholová sportovkyně, jejíž kariéru ukončilo zranění?:) Chápu havajský patriotismus. Potíž vidím ovšem v tom, že režie a scénář nedokáží budovat napětí. Jako divák očekávám, že se díl po díle bude rozplétat temné klubko kolem smrti rodičů, a to třeba i v rámci nebo nad rámec "standardních" případů jednotky. Bohužel to autoři pojali dost divoce. V jednom díle milion informací o hlavním hrdinovi a jeho rodině, v dalších pěti nic. Navíc mi není jasné, proč všichni padouchové se vždycky pokusí utéct, ačkoli na ně míří tři pistole, mají zlomenou nohu a všude kolem jsou pěkně vysoké zdi:) A pořád všechno pěkně dokola. Jako by tvůrci neměli žádnou koncepci a jen poskládali seriál ze zbytkových scénářů jiného seriálu a přilepili k němu hlavní příběh. Hodnotím jako lehký nadprůměr, takže za 3 hvězdičky, nicméně v září se kouknu na 2. sérii, protože konec té první se opravdu povedl, takže ještě doufám ve zlepšení:)

plakát

Hudbu složil, slova napsal (2007) 

Co chtít od romantické komedie víc? Ano, závěr je příliš rychlý, zoufale snadno čitelný, ale... ale ten úvodní klip a některé hlášky si čtyři hvězdičky vážně, vážně zaslouží.

plakát

Hvězdná brána: Archa pravdy (2008) 

Protože tým SG1 patří mezi mé televizní favority, za normálních okolností bych bez váhání dala pět. Jenže přestože Cam se snaží, nikdy z něj Jack nebude. I když je mladší, chybí mu generálovo charisma a s tím moc nenaděláte ani dobře rozbitým obličejem s roztomilým kukučem. A taky jsem udělala tu hroznou hloupost, že jsem si film pustila v české verzi. To by fandové nikdy, nikdy, fakt nikdy udělat neměli. Dokonce by snad měla existovat nějaká nálepka, která by varovala, že český dabing může ohrozit... no, minimálně večerní zážitek. Koho napadlo změnit dabéry a překlad? Kdyby mi to u filmu, který (do)řeší náboženský fanatismus posledních dvou sérií seriálu, nepřipadalo absurdní a paradoxní, asi bych nahlas klela:)

plakát

Láska nebeská (2003) 

Neuvěřitelně pohodové a přitom s myšlenkou. Bravo, konečně romantika s duší.

plakát

Let's Dance 2 (2008) 

Choreografie fajn, herci a příběh průměrní, nevybočující ze standardu tanečních filmů, ale nechápu, co měl znamenat ten hudební podkres u závěrečné "líbací" scény. Film o street dance a na konci hollywoodský popík?!