Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Menu (2022) 

Nenudila jsem se ani vteřinu. Trochu škoda, že si nikdo moc nevšimnul skvělého hereckého výkonu Nicolase Houlta, co by šéfkuchařem posedlého food teoretika.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Zvláštní dimenzi tomu na konci daly scény s úklidem, tamního dnes už památníku. Jak jsou lidi opravdu schopní nevnímat hrůzy, když z toho něco mají i dneska. Jaké to asi je dělat uklízečku v Osvětimi a oprašovat pece, ve kterých se upalovali lidi? V hodně recenzích tu padlo slovo voyerské a takto vnímám i turistické prohlídky na takovémto místě. A děj filmu vlastně i připomíná takovou živou muzejní expozici. A kruh se uzavřel. Mrazivé. Je dobře, že takovýto film vzniknul a je dobře, že vzniknul právě teď. P.S.: To jak jeho ženuška byla hlavně nadšená z pěkného bydlení se zahrádkou mi připomíná, s jakou lehkostí izraelci roky ilegálně osídlují západní břeh. Stěhují se tam i z různých koutů světa, protože je tam levné bydlení, s pěkným výhledem. Prostě idylka, kterou si před sebou obhájí pohádkou z Bible o tom, že tam prý žili někdy před dvěma tisíci lety. A to, že jsou tam ilegálně, nevítaní a střežit je musí armáda jim je úplně jedno, oni žijí ve své bublině, kterou občas teda naruší nějaký útok, ale co už.

plakát

Brutální Nikita (1997) (seriál) 

Seriál máho mládí. Bude to znít asi divně, ale tohle považuju za jeden z nejromantičtějších seriálů vůbec. Michael a Nikita mají prostě úžasnou chemii. Protože skoro nikdy nemůžou být spolu, je tam o to větší přitažlivost. Občas se na tu brutalitu nedá koukat, ale stejně to stojí za to. Navíc ta hudba a móda. Koho by napadlo zkombinovat akční scénu s hudbou od Vangelis? Film od Bessona jsem neviděla a po tomhle ani nepotřebuju.

plakát

Aloha (2015) 

U tohoto filmu se vždycky dojmu, nevím jestli je to vřelostí toho příběhu nebo tou hudbou. Tento film určitě má svoje mouchy, hercům někdy nejde rozumět, i zápletka je místy nedotažená, ale stejně je to srdeční záležitost.

plakát

The Forgiven (2021) 

Postavy v tomhle filmu mít rádi nebudete, ale stejně vás to bude bavit. Četla jsem i předlohu, ale film se mi líbil víc. Matt Smith byl skvělej, přála bych mu víc takovýchto filmů.

plakát

Interstellar (2014) 

Pro mě zatím nejlepší Nolanův film. Kromě skvělé zápletky, která  je navíc v souladu s poznatky vědy, je to hlavně příběh o lidech a o vztazích. K tomu úžasná hudba od Hanse Zimmera. Není co dodat.

plakát

Malé ženy (2019) 

Mistrovský kousek od Grety Gerwig, za který si tenkrát měla vysloužit alespoň nominaci na Oscara za režii. Vřelé, chaotické a plné života. Milostný dopis všem ženám.

plakát

Slečna Emma (2009) (seriál) 

S Pýchou a předsudkem (2005) moje nejoblíbenější adaptace díla Jane Austenové. Kouzlo spočívá ve skvělích hercích, kteří se chovají jako živí lidé z masa a kostí a ne jako kartonové napodobeniny postav z minulosti.

plakát

Jasná hvězda (2009) 

Ještě jsem neviděla film, který by uměl tak skvěle vystihnout to zasněné období čerstvé zamilovanosti. Krásně se na to kouká. Vřele doporučuji.

plakát

Premiantka (2024) 

Ve zkratce - skvělí herci (zvláště Jenna Ortega hodně překvapila), podmanivá atmosféra, hudba a téma k zamyšlení. Film mě úplně vtáhnul. Je v něm více vrstev, takže každý, kdo rád čte mezi řádky si v něm najde něco zajímavého i při dalším shlédnutí. Pro mě další důkaz, že režisérky umí skvěle vykreslit atmosféru a podívat se na věc z více úhlů pohledu.