Reklama

Reklama

Premiantka

Trailer 1

Obsahy(1)

Talentovaná spisovatelka (Jenna Ortega) dostává od svého charismatického profesora (Martin Freeman) úkol, který je náhle oba zaplete do složité sítě vášní a intrik. Zatímco veškeré hranice postupně mizí, profesor a jeho žákyně se musí postavit svým nejtemnějším stránkám. (Donart Film)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (46)

domirovec 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, když jsem zjistil, že Miller's Girl existuje, nečekal jsem žádnou specialitku, nic co by mi mohlo čistě teoreticky utkvět v hlavě na delší dobu. Jenna mi sice dávala velkou naději, to ano, ale celkový nápad láska učitele + studentky mi přišla už zbytečně ohraná. Taková, že už by prostě nemohla být zajímavá. A je také naprostá pravda, že Jenna Ortega i Martin Freeman hráli výborně, tak jaksi příjemně a skvěle koukatelně. Stejně se však nedalo nepočítat se zdejšími hodnoceními, které jasně mluví za to, že se nejedná o snímek pro každého. Pokud čekáte komediální romantiku, jako vystřiženou z typického Netflix filmu, budete zklamáni. Zde jsou všechny postavy hluboko v prdeli se vším čemu obětovaly značnou část celého svého života a je naprostá hrůza je tak vidět, i přesto, že si za to samozřejmě můžou naprosto samy. Nicméně, podtrženo sečteno, tenhle snímek s Jennou v roli talentované nadějné spisovatelky si u mě vyvařil 4 z 5 hvězd, protože se mi to prostě líbilo. Bylo to příjemné na koukání, s nice postavami a paradoxně bravurní atmosférou a celkovým nádechem. Zklamán nejsem ani trochu. 4/5 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Jenna Ortega má na to stát se skutečnou hvězdou, protože jí člověk snadno věří dvě odvrácené tváře Cairo Sweet. Scénář Jade Halley Bartlett poté neskrývá ambice, přeci jen s nimi ovšem příliš nesvede. Výsledkem je film se slibným námětem, který ovšem svůj potenciál nezvládne nějak vytěžit a nálepku kontroverzní či provokativní mu může vlastně nadělit pouze někdo jako Ned Flanders. Přes slibný potenciál Premiantka nedodá pocitově tu nejlepší satisfakci, na poměry celovečerního debutu poté rozhodně řemeslně zručná záležitost. Bohužel takový ten typ filmu, který se snaží tvářit provokativně a ambiciózně kontroverzně, v závěru ovšem neukáže ani výstřih. Verhoeven i Vinteberg by z toho jistě vytěžili více, oba sice na krapet jiné vině, nejspíš ovšem více působivěji nežli výsledek od Bartlett.... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Výborný Martin Freeman a to je asi tak všetko. Bartlett nie je ani kontroverzná, ani nemá cit pre atmosféru a väčšina dialógov pôsobí divadelne a neprirodzene. Absolútne nevyužíva prostredie a neprebúdza morálne a etické otázky, ako by sa ohľadom takéhoto diela žiadalo. Je to výsek zo života postáv, z ktorých žiadna nemá dostatočnú hĺbku. Štve ma to, lebo potenciál to malo. Takto je to bez čohokoľvek čo by to robilo špecifickým. Dokonca aj vo filmografií Ortegy a Freemana je to len drobná vlnka, ktorá zase zmizne a všimne si ju len málokto. Oceňujem len to, že to nebolo nudné. Len strašne šedé. Bez akejkoľvek emocionálnej farby. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet, ktorý zostal nevyužitý a po pozretí netuším, čo chcela režisérka filmom povedať, resp. čim ma chcela ako diváka zaujať. Zo zvádzania a vzájomného iskrenia medzi hlavnými postavami nič nebolo (jeden bozk je všetko, čo sme dostali). Z hľadiska ujmy na zdraví alebo škaredých udalostí sa tiež nič nestane. A ešte nesmiem zabudnúť na koniec, kde som čakal na ukončenie príbehu, resp. odpovede na otázky ktoré z nejasne rozprávaného príbehu vyplývajú a dostal som... šokujúco znova nič. Vo výsledku teda platí, že kto videl trailer, akoby videl celý film. Nefunguje to ako erotický triler ani ako triler o pomste, nedozvieme sa prečo Ortega robí čo robí, aké sú z toho dôsledky pre obe strany ani ako sa ich vzťah vyriešil. Fakt nádhera. Vo výsledku sa dá pochváliť len výkon Jenny Ortega, ktorá potvrdzuje že v budúcnosti má na to byť hereckou hviezdou prvej ligy. Nebyť nej, tak by Premiantka skončila ako TV film niekde na TV Doma a nie v kine. 40% ()

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Jade Halley Bartlett vytvořila slibný, komorný, konverzační drama se skvělou výstavbou a vykreslením postav, jejich charakterů a vzájemných vztahů a celkově by film působil perfektně. Ovšem jen v prvním a druhém dějství. Problém nastává v dějstvím třetím, nebo-li závěrečná cca půl hodina. Všechno co divák sledoval se začne pomalu rozplétat, gradovat ve skvělém napětí a najednou KONEC. Žádný závěr, žádné vyvrcholení. Film je prostě v jednom bodu utnut a to je vše. Netuším co tím režisérka zamýšlela, ale působí to na mě, že se se snažila Miller's Girl tak zdramatizovat, že v závěru nevěděla jak jí ukončit. 6/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie prebehlo v Cartersville v štáte Georgia v septembri 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama