Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (1 453)

plakát

Dokonalá pohádka (2023) (seriál) 

Milé, sympaticky obsazené, zbytečně nedramatické a sladké tak akorát. I pro člověka, který si myslí, že je romantika zřejmě mrtvá.

plakát

Svaly a skandály: Příběh amerických gladiátorů (2023) (seriál) 

Jako malý jsem tuhle soutěž miloval, ale samozřejmě jsem netušil, co se děje v zákulisí a tenhle dokument to velmi syrově prezentoval. Bez pozlátka a přehnaného patosu. Pět dílů možná bylo moc, ale žádný mě vysloveně nenudil.

plakát

Spoiler Alert (2022) 

Skvěle zahraná a obsazená podívaná, která je někdy velmi melancholická, ale ne tak, aby mi to vadilo. Nesnaží se emocionálně ždímat za každou cenu, přestože téma k tomu vybízí, speciálně pak s ohledem na to, že se film inspiroval u skutečného příběhu. A ve finále tak člověk sleduje titulky na jednu stranu se stísněným pocitem, ale na té druhé s mírným úsměvem, protože se nedočká klasického happyendu, ale ani konce, který je vyumělkovaně tragický.

plakát

Noc na Karlštejně (1973) 

Nejsem vysloveně velký fanda muzikálů, ale tohle mě vždy potěší. Strhující písně a skvělé obsazení, které jsou dostatečnou obhajobou pro záměrnou přehnanost a ohýbání historie.

plakát

Star Trek: Picard - Season 3 (2023) (série) 

První řada mě nenudila, ale ani nenadchnula, druhou jsem nedokoukal, ale třetí jsem si pustil kvůli návratu "starých známých". Samozřejmě, že se hraje na nostalgickou notu, ale v mém případě to není laciný krok, naopak funguje to. Ano, některé momenty jsou logicky sporné a trochu mě mrzí, že nové postavy (vyjma Jacka a Raffi) zůstaly upozaděny, ale jinak jsem si to skvěle užil. Třetí řada si jde ve srovnání s původním seriálem někdy vlastní cestou, ale ne takovou, která by pošlapala jeho odkaz (byť s tím nemusí někdo souhlasit). Nakonec mě tak mrzelo hlavně to, že se neukázala *SPOILER* Kathryn Janeway, ale jinak to pro mě byla dojemná podívaná, která ve mně znovuvzkříšila lásku ke Star Treku.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Není asi překvapením, že některé epizody byly silnější, některé slabší, ale rozhodně musím ocenit, že nakonec se ukázalo, že každá má smysl pro celkový děj. Předposlední díl pak považuji za jednu z nejlepších věcí ve Star Wars universu a musím se přiznat, že mi přišla o špetku lepší než samotné finále. Ale i to bylo povedené a obecně se mi i tahle řada líbila a výtek mám jen pár, převládá výrazně kladný dojem.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 23: Spiknutí (2023) (epizoda) 

Obvykle nehodnotím jednotlivé epizody, ale tentokrát udělám výjimku, protože šlo o jednu z nejlepších věcí z universa Star Wars, kterou jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Ano, klišé tu byla, některá nelogická rozhodnutí také, ale všechny výtky blednou s ohledem na emocionální nádech, odhalení detailů z minulosti Mandaloru, epické akční scény a především uvědomění si, že i zdánlivě výplňové epizody měly svůj smysl. A pokud někdo hodnotí extrémně špatně, tak si to dokáži vysvětlit jen dvěma způsoby - buď se chce pozérsky tvářit, že jeho jen tak něco neoslní a vidí "chyby", které ostatní přehlédli nebo prostě nemá rád Star Wars.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 20: Nalezenec (2023) (epizoda) 

Pro celkový příběh asi ne úplně podstatná epizoda, ale jde o něco, co mi připomnělo, proč má tak rád Star Wars. Vynikající atmosféra, působivá akce, zajímavý flashback a vykoupení pro představitele Ahmeda Besta, který ztvárnil Jar Jar Binkse. Možná bych mohl být hnidopich a snaž se najít nějaké chyby (a ony se vyskytly), ale proč bych to dělal, kdy jsem si po zhlédnutí dvacáté kapitoly cítil jako ve chvíli, kdy jsem viděl první film Hvězdné války?

plakát

Strážci vesmíru (1993) (seriál) 

Je to podívaná pro děti, ty jsou cílovým publikem a já jsem si to ve svém dětství skvěle užil, byť jako dospělý divák bych to samozřejmě hodnotil jinak. Úsměvnost triků a kostýmů pro mě nebyla negativem, ba právě naopak, souboje byly skvělé a jednoduše to byl onen typ seriálů, díky kterému jsme hodiny pobíhali před domem a snažili se "morfovat". Upřímně, snažit se hodnotit tuhle podívanou podle "objektivních" měřítek standardní televizní zábavy a především z pohledu dospělé je lidově naprosto mimo mísu.

plakát

Dance 100 (2023) (pořad) 

Netradiční přístup k taneční soutěži. Tentokrát nesoutěží přímo tanečníci, ale choreografové (které hodnotí právě tanečníci). A nutno říct, že některá vystoupení jsou velmi působivá, kromě toho, epizod je jen šest, takže to není zbytečně protahováno a byť je to subjektivní, musím ocenit i výběr hudby, která mě obvykle potěšila. Za mě jedna z nejlepších tanečních soutěží za poslední roky.