Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vztahu Michaela Ausiella (Jim Parsons) a Kita Cowana (Ben Aldridge), který se změní v tragédii, když je Cowanovi diagnostikována rakovina v posledním stádiu. (tribican)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (12)

Chen 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahraná a obsazená podívaná, která je někdy velmi melancholická, ale ne tak, aby mi to vadilo. Nesnaží se emocionálně ždímat za každou cenu, přestože téma k tomu vybízí, speciálně pak s ohledem na to, že se film inspiroval u skutečného příběhu. A ve finále tak člověk sleduje titulky na jednu stranu se stísněným pocitem, ale na té druhé s mírným úsměvem, protože se nedočká klasického happyendu, ale ani konce, který je vyumělkovaně tragický. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Hodně emotivní film o lásce, odcizení, nemoci, podpoře, ztrátě. Filmů na téma umírání partnera kvůli nemoci je nespočet, tento mi však mezi nimi jen tak nezapadne. Tvůrci netlačili na pilu a nechávali na mně, ať si vyberu, jaké emoce chci u toho prožívat a toho si já cením, když mi někdo ukazuje příběh, ale nenutí mi, jak ho mám vnímat. Celkově to bylo laskavé a láskyplné, hlavně vztah s rodiči se mi líbil moc. ()

Reklama

caffelina 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé vidieť Jima Parsona v inej úlohe ako Sheldona. Musím povedať, že som mu to 100% verila (aj v real živote je homosexuál) a keďže aj v tomto filme hral suchára a podivina čo mu očividne veľmi sedí. Milé, vtipné, dojemné (aj keď to vôbec zbytočne netlačili na emotívnu strunu), pekne NYC prostredie..Jediné čo mi dosť vadilo bolo to, ako môže niekto, v poslednom štádiu rakoviny, po chemo a pár týždňov pred smrťou..mať stále vymakane, svalnaté telo a byť relatívne fit. Na konci vo mne umocnilo dojem to, že je to podľa skutočnej udalosti. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Počas sledovania tohto filmu ma ani nenapadlo, že by to mohlo byť podľa skutočného príbehu. Ale práve tento fakt napokon zvýraznilo celkový dojem a sentiment celého filmu. Osobne si myslím, že tých filmov s agendou LGBT je už pomerne dosť, no tento z tej škály určite vynikol svojou prirodzenosťou a autentickosťou. Od začiatku sme vedeli ako film skončí, ale čo tomu predchádzalo, to bola pomerne zaujímavá story. Obe postavy boli nesmierne sympatické a treba uznať, že Jim Parsons aj Ben Aldridge podali výborné herecké výkony. Celkovo pôsobí tento príbeh takou bittersweet atmosférou - spočiatku sweet, a napokon poriadne bitter. A za veľké plus považujem aj dialógy plné dôvtipu a dvojzmyslov. 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká klasická melodráma na kórejský spôsob. V prvej polovici filmu sledujeme šťastné chvíle extrémne roztomilého a prirodzene pôsobiaceho páru. A v druhej prežívame ťažké chvíle keď jeden z nich ochorie a na konci zomrie. A aj keď je druhá polovica dojímavá, tak sa to nesnaží až tak brutálne tlačiť na city a často je to odľahčené humorom. Ústredné duo je skvele obsadené. Jim Parsons tu predvádza najlepší výkon aký som u neho videl. Ale ešte lepší je Ben Aldridge ako jeho partner. Ostatné postavičky aj keď sú len do počtu, tak fungujú tiež bezchybne. Celkovo veľmi vydarený film a asi si od režiséra Showaltera pozriem viac filmov. Big Sick, ktorý režíroval, bola tiež pecka. 8/10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (8)

  • Michael Ausiello (Jim Parsons) má v celém bytě postavičky, plakáty a spoustu dalších věcí s motivem k seriálu Šmoulové (od r. 1981). (Katka189)
  • Postava Michaela (Jim Parson) je homosexuál. Jeho herecký představitel Jim Parsons je také homosexuál. (Katka189)
  • Při stěhování hraje píseň „Eyes“ od Peter Bjorn and John. (Katka189)

Reklama

Reklama